نامه دو سازمان حقوق بشری در ایران ، به شورای حقوق بشر ملل متحد

 

خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان (HCMMK)

 

تهران: گروه فعالان حقوق بشر در ایران و سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان طی نامه ای مشترک خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، ضمن ارائه شمه ای از موارد تداوم نقض حقوق بشر در ایران، خواهان ارائه راهکاری عملی برای نظارت بر حقوق بشر و جلوگیری از نقض این حقوق در جمهوری اسلامی ایران شدند.

 

خبرگزاری دیده بان حقوق بشر کردستان(HCMMK): دو سازمان حقوق بشری در ایران، خواهان ارائه راهکاری برای نظارت بر وضعیت موجود حقوق بشر و جلوگیری از نقض این حقوق در جمهوری اسلامی ایران شدند. گروه فعالان حقوق بشر در ایران و سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان طی نامه ای مشترک خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، ضمن ارائه شمه ای از موارد تداوم نقض حقوق بشر در ایران، برای پایان دادن به وضعیت رقت بار موجود حقوق بشر خواهان ارائه راهکاری عملی از سوی آن شورا شدند. متن کامل نامه مشترک گروه فعالان حقوق بشر ایرانی و سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، در پی می آید.

 

خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد

ما دو گروه فعال حقوق بشری در ایران، با ارسال این نامه قصد داریم ضمن ارائه گزارش مختصری از نقض حقوق بشر در ایران، توجه شما را به وضعیت وخامتبار حقوق بشر در این کشور جلب کنیم و در جهت بهبود آن از شما یاری بخواهیم.

 

اعضای محترم شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد!

 

در سالی که گذشت در کشور ایران سرکوب فعالان دانشجویی، حقوق بشری، سیاسی، اجتماعی، کارگری و زنان شدت یافت و دادگاه های انقلاب بطور روزانه احکام سنگینی علیه فعالین جنبش های آزادی خواهانه صادر می کردند. این روند سرکوبگرانه با برگزاری دادگاه های غیر قانونی ( غیر علنی، بدون حضور وکیل و هیات منصفه) همچنان ادامه دارد و در برخی موارد وکلای زندانیان نیز از بررسی پرونده منع می شوند و یا حتی شریک جرم محسوب می شوند.

اعدام انسانها، به عنوان شیوه ای برای ایجاد رعب و وحشت از سوی دستگاههای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنان دنبال می شود. در سال گذشته دهها نفر در معابر عمومی و در زندان ها اعدام شده اند و در برخی موارد نیز حکم قطع اعضای بدن اجرا شده و احکام سنگسار زنان و مردان همچنان از سوی دادگاه ها صادر می شود.

سرکوب اقلیت های مذهبی همچنان ادامه دارد، اکثر کلیساهای ایرانی تحت نظارت دستگاههای امنیتی قرار دارند و اعضای کلیسا و رهبران کلیسا به اشکال و اتهامهای مختلف تهدید، بازداشت و زندانی می شوند. زرتشتیان، کلیمیان، مسیحیان و بهائیان ایرانی اجازه ترویج دین خود را ندارند. پیروان مذاهب علوی، مسلمانان سنی مذهب، دراویش گنابادی و هواداران آیت الله بروجردی سرکوب میشوند. در سال گذشته مامورین وزارت اطلاعات حداقل سه کلیسای خانگی را در ایران تعطیل کرده و رهبران آنها را بازداشت کرده اند.

سرکوب اقلیتهای ملی و زبانی و برخورد با فعالان ملی و قومی کردها، آذریها، بلوچها و عربها در مناطق مختلف از جمله در کردستان، آذربایجان، بلوچستان و خوزستان به شکل خشونت باری ادامه دارد. دهها نفر از اقلیتهای ملی زندانی و یا اعدام شده اند و فعالین این اقلیتها بطور روزانه با بازداشت و دستگیری، زندان و حبس و تبعید روبرو هستند.

حذف فیزیکی، ضرب و شتم، تهدید و تطمیع، صدور احکام سنگین بر علیه زندانیان سیاسی و عقیدتی ادامه دارد.

در سال 2006 دو زندانی سیاسی به نام های اکبر محمدی و ولی الله فیض مهدوی به طرز مشکوکی در زندانهای اوین و گوهردشت جان باختند، بهروز جاوید تهرانی از فعالین دانشجویی در زندان گوهردشت بیش از 3 بار مورد به شدت مورد ضرب و شتم مامورین زندان قرار گرفته است. سعید ماسوری و محمد ابراهیمی به دلیل پافشاری بر روی عقاید خود بیش از 2 سال است در بازداشتگاه موقت وزارت اطلاعات در بند 209 زندان اوین نگهداری می شوند. در زندان های شهرستان ها از جمله در کرمانشاه، کردستان، ارومیه، اهواز و دیگر شهرستانها، گزارشهای نگران کننده ای از شکنجه زندانیان دریافت می شود.

عدم برخورداری از وکیل، عدم درمان زندانیان بیمار، عدم رعایت اصل تفکیک جرایم، بازداشت های طولانی مدت در سلول های انفرادی، ممنوعیت ملاقات زندانی و تماس با خانواده، از جمله موارد دیگری است که در زندان های ایران انجام میگیرد .

دخالت پلیس اسلامی در امور شخصی شهروندان تحت نام مبارزه با بد حجابی، طی سال جاری ابعاد گسترده و وخیمی را به خود گرفته است و در اغلب شهرهای ایران نیروهای انتظامی و پلیس شرع اسلامی با ضرب و شتم و توهین به زنان و جوانان ایرانی آنها را بازداشت و زندانی می کنند، مامورین انتظامی با گرداندن جوانان در سطح شهر و معابر عمومی، حیثیت و شرافت انسانی آنها را خرد و لگد مال می کنند. شهروندان ایرانی از امنیت اجتماعی و روانی برخوردار نیستند و روزانه محدودیت های اجتماعی بسیاری مواجه می شوند که اغلب از سوی حکومت بر آنها تحمیل می گردد.

با توجه به مراتب فوق، از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد می خواهیم در نشست آتی خود در 12 ژوئن 2007 ضمن محکوم کردن نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران، برای جلوگیری از این روند غم انگیز، راهکاری عملی ارائه داده و با نظارتی دقیق و همه جانبه بر وضعیت حقوق بشر در ایران، از ادامه نقض حقوق بشر در این کشور ممانعت به عمل آورد.

 

ایران: تاریخ  نهم ژوئن 2007

امضا کنندگان :

فعالان حقوق بشر در ایران

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان (RMMK )

 

کدخبر 434

شنبه: 19 خرداد 1386

 

HOME