علي‌احمدي: برخي كتب درسي دختران و پسران بايد متفاوت تاليف شود

03.03.09

وزير آموزش و پرورش با بيان اين كه با توجه به تفاوت نيازهاي دانش‌آموزان در رده‌هاي سني مختلف، بايد در برنامه درسي ملي به نيازهاي دانش‌آموزان پسر و دختر به طور مجزا، توجه و محتواي تعليم و تربيت در اين برنامه براي دانش‌آموزان دو جنس متفاوت ديده شود، گفت: محتواي برخي كتب درسي دختران و پسران با توجه به شرايط جغرافيايي و زبان بومي بايد متفاوت نگاشته شود تا تاثير و اثربخشي لازم را داشته باشد.

 علي‌رضا علي‌احمدي در همايش «بررسي و تبيين نگاشت اول سند برنامه درس ملي» كه روز سه‌شنبه در مركز تربيت معلم نسيبه با هدف گردآوري نظرات كارشناسان درباره اين نگاشت برگزار شد، برنامه درسي ملي كشور را تبيين‌كننده‌ نظام فكري و ايدئولوژي همه گروه‌هاي دانش‌آموزان توصيف كرد.

وي در عين حال گفت: بايد در برنامه درسي ملي كشور در زمينه‌ آداب و سنن زندگي دانش‌آموزان عشايري، روستايي و شهري نگاه متفاوتي وجود داشته باشد.

او بر اين مطلب كه براي موفقيت در اجراي برنامه درسي ملي نياز به همكاري حوزه، دانشگاه، خانواده‌ها و همه نهادهاي اجتماعي و فرهنگي وجود دارد و نيز اين كه اين برنامه بايد فرهنگ‌ها، موقعيت‌هاي مختلف جغرافيايي و شكوفايي استعدادهاي فردي دانش‌آموزان را مدنظر قرار دهد، تاكيد كرد.

به گزارش ايسنا، وزير آموزش و پرورش اظهار كرد: برنامه درسي ملي بايد به گونه‌اي اجرا شود كه با تغييرات مديريتي دچار دگرگوني و لغزش نشود.

وي با اشاره به اين كه دانش‌آموزان توانايي‌ها و استعدادهاي مختلفي دارند، خاطرنشان كرد: معلمان بايد نيازهاي فردي دانش‌آموزان را كشف كنند و براي رفع مشكلات آن‌ها وقت بگذارند كه در اين راستا، توجه به نيازها و استعدادهاي مختلف دانش‌آموزان از جمله استعدادهاي ورزشي و هنري آن‌ها از سوي آموزش و پرورش ضروري است.

علي‌احمدي گفت: اگر برنامه درسي ملي فقط براي آموزش و پرورش و كلاس و مدرسه ديده شود، موفقيت‌آميز نخواهد بود، زيرا برنامه درسي ملي كشور بايد پاسخگوي همه اقشار با نيازهاي مختلف باشد.

وي با تبيين راهكارهاي عملي و اجرايي‌شدن برنامه درسي ملي، بر توليد محتواي الكترونيكي كتب درسي تاكيد كرد و با اشاره به برخي نواقص در نظام تعليم و تربيت كشور، به «سليقه‌اي و بدون برنامه متمركز عمل كردن» مراكز آموزشي چون دارالقرآن‌ها اذعان كرد و گفت: آموزش كارآمد مربيان اين مراكز بايد مدنظر قرار گيرد.

علي‌احمدي بر اين نكته كه آموزش و پرورش بايد داراي برنامه انعطاف‌پذير باشد، نيز تاكيد و اظهار كرد: براي پاسخگويي به اين نيازها، بايد نگاه آينده‌نگرانه در آموزش و پرورش وجود داشته باشد.

وي در عين حال، كتاب و معلم را در شرايط فعلي جوابگوي نيازهاي دانش‌آموزان ندانست، زيرا معتقد است كه كلاس‌هاي‌ درس امروزي بايد به كلاس‌هاي مولتي مديا يا چند رسانه‌اي تبديل شود.

(ايسنا)

HOME