محمود صالحی در اولین مصاحبه پس از آزادی: در راه دفاع از حقوق کارگران ایستاده ام

سه شنبه ۲۰م فروردین ۱۳۸۷

 

جنبش کارگری به دنبال تحقق خواسته ها و مطالبات اولیه و انسانی بوده و من نیز در این راستا فعالیتهایم را برای دفاع از حقوق کارگران و پیشبرد اهداف کارگری ادامه می دهم. 

“محمود صالحی” فعال کارگری در کردستان دو روز پس از آزادی از زندان گفت: “جنبش کارگری بدنبال تحقق خواسته ها و مطالبات اولیه و انسانی کارگران بوده و فعالیت من نیز در این راستا از دو دهه گذشته تا کنون با وجود مشکل آفرینی ها، در جهت همین اهداف و آرمانهای کارگری تداوم داشته است.” 

او با اشاره به اینکه دستگیری وی در جهت همین تحرکات حق خواهانه بوده است گفت: “بعد تحمل بک سال حبس، پرونده دیگری به اتهام ارسال پیام به مناسبت روز دانشجو تشکیل شد که نتیجه آن بازجوئی در شعبه یکم دادگاه سنندج و صدور قرار وثیقه ۴۰ میلیون تومانی برای آزادی بود.” 

وی تاکید کرد: “محدودیت های اینگونه تاثیری روی فعالیتهایم در دفاع از حقوق کارگران و پیگیری مطالبات دیرینه کارگران کشور نداشته و نخواهد داشت.” 

بنابراین گزارش “محمد عبدی پور” از دیگر فعالان کارگری کردستان گفت: “آزادی محمود صالحی پیروزی و شادی برای جامعه کارگری بود و امیدوارم از این پس بدور از آسیب های اینچنینی در فضائی بدون تنش در جهت بیان مشکلات و پیکیری حقوق کارگران تلاش کنیم.” 

گفتنی است “محمود صالحی” فعال کارگری روز یکشنبه ۱۸ فروردین ماه با قرار وثیقه ۴۰ میلیون تومانی از زندان مرکزی سنندج آزاد شد و با آزادی او جامعه کارگری کردستان با پخش شیرینی در خیابان ها این روز را جشن گرفتند.

آزادی در میان استقبال و شور کارگران 

محمود صالحی فعال سرشناس کارگری که به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” به یک سال حبس تعزیری ‏و سه سال حبس تعلیقی محکوم شده بود،دیروز پس از گذراندن دوره محکومیت تعزیری خود از ‏زندان سنندج آزاد شد و در حالی به “سقز”،شهر محل سکونتش بازگشت که صدها تن از دوستان و ‏خویشانش منتظر ورود او به شهر بودند. 

‏”محمود صالحی” قرار بود دوهفته پیش آزاد شود اما بخاطر “ارسال پیام همبستگی با کارگران” اتهام ‏جدیدی علیه او طرح شد و همین اتهام آزادی او را به تاخیر انداخت؛ وضعیتی که اعتراض و اعتصاب ‏غذای محمود صالحی را به همراه داشت. آن هم در شرایطی که صالحی تنها یک کلیه اش کار می کند ‏و بیماری قلبی هم دارد.عاقبت او بعد از چند روز به اعتصاب خاتمه داد و دادستان هم آزادی او را به ‏قید “وثیقه” پذیرفت؛ وثیقه ای ۴۰ میلیون تومانی؛ و با سپردن وثیقه، او بالاخره آزاد شد.

‏پس از آزادی، خواستم گفتگویی با او ترتیب دهم اما وضع پرونده اش و اینکه کوچکترین اظهار نظری ‏از او شاید به بازگشتش به زندان منجر شود،منصرفم کرد.خواستم با همسرش “نجیبه صالح زاده” ‏گفتگو را انجام دهم اما او هم به دلایلی برایش مقدور نبود و با این وجود،خوشحالیش را پنهان ‏نکرد،هیجان داشت، تند تند حرف می زد و ته هر جمله ای که می گفت،به لبخندی می رسید،شاد ‏بود؛بر خلاف دفعه های قبل که زنگ زده بودم و “محمود” در زندان بود.آنوقتها”نجیبه” صدایش ‏‏”بغض” داشت و غمگین به نظر می رسید.

‏این بار،از پشت تلفن،شلوغی منزلشان را می شد فهمید.صدای همسر صالحی که بعد از یک سال او را ‏در خانه می دید در میان صدای مهمانان گم می شد و خفیف بود.کمی صحبت کردیم و بعد گفتگو را با ‏با یکی ازهمکاران و دوستان محمود صالحی ادامه دادم:محمد عبدی پور.

‏محمد عبدی پور از سال ۱۳۷۳ ،و بدنبال تاسیس سندیکای کارگران خباز سقز،با محمود صالحی آشنا ‏شده و در طول این سال ها همواره با هم بوده اند.

‏از او می پرسم:بعد از آزادی محمود صالحی از زندان سنندج،چه اتفاقی افتاد و چه فضایی حاکم شد؟

‏عبدی پور می گوید:” دیروز ساعت ۳ بعد از ظهر ،محمود با وثیقه ۴۰ میلیونی از زندان سنندج آزاد ‏شد و ساعت پنج و نیم بعد از ظهر،از سنندج به سقز رسید و با استقبال هزاران نفر ازدوستانش در ‏شهرهای سنندج، اشنویه،بوکان، سقز، بانه ،نقده و دیواندره روبرو شد. در سقز۱۱ نفر با ۱۱ شاخه ‏گل به استقبال او رفتند، به نشانه ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگر. استقبال خیلی گرمی از او شد و ‏تا این لحظه که ۲۴ ساعت از آزادی او گذشته، دسته دسته مهمان به منزل محمود می آیند و با گل و ‏پلاکارد و شیرینی.یک دسته می آیند و یک دسته می روند.همه خوشحالند که محمود را دوباره از ‏نزدیک می بینند.همین الان که با تلفن صحبت می کنیم ده ها مهمان در حال بازگشت به شهرهای خود ‏هستند و دارند از محمود خداحافظی می کنند”.

‏محمود صالحی،پس از آزادی چه می کند، چه می گوید و چه می شنود؟ این پرسشم را محمد عبدی ‏پور چنین پاسخ می دهد:‏

‏” خیلی خوشحال است که همچنان این وجهه اجتماعی را درمیان مردم دارد .با این استقبال گرم،همه ی ‏خستگی و رنجهایی که متحمل شده را به فراموشی سپرده است و با آنکه بیمار است، چهره ای کاملا ‏بشاش دارد و با خوشحالی میزبان این همه مهمان است. او تنها یک کلیه اش کار می کند اما با این ‏وجود، روحیه بسیار خوبی دارد. امروز پیرمردهای ۸۰ ساله به دیدن او می آمدند و وقتی دستان او را ‏به گرمی می فشردند ،اشک می ریختند. این احساسات، نشانگر شخصیت برجسته ی محمود صالحی و ‏رنجهایی است که کشیده است.محمود برای ما مثل یک معلم است “.

‏دوست محمود صالحی،از دیشب می گوید و جشن و پایکوبی و فضای شاد حاکم بر منزل محمود ‏صالحی:”دیشب حدود ۱۲۰۰ نفر اینجا،منزل محمود بودند،گروه موسیقی «نالی» هم بود و ساعتها ‏جشن بود و پایکوبی.شب خیلی شادی بود”.

‏اما با این وجود،محمود صالحی سه سال حبس تعلیقی هم دارد و پرونده ای که تازه گشوده شده؛از ‏وضعیت پرونده اش می پرسم و اینکه چقدر احتمال دارد که باز زندانی شود؛ و محمد عبدی پور در ‏پاسخ می گوید: “محمود با احتساب این یک سالی که زندان بوده،سه سال تعلیقی هم دارد و برای این ‏پرونده ی جدید هم ۴۰ میلیون وثیقه گذاشته و احتمالا در روزهای آینده مجددا به دادگاه احضار خواهد ‏شد .البته این نگرانی وجود دارد که این سه سال تعلیقی هم به تعزیری و زندان تبدیل شود.”

‏اما “حبس” در عین سختیهایش “عادی”شده برای محمود صالحی، چرا که از سال ۱۳۶۱ تا به ‏امروز، او مجموعا هفت سال و ۱۴ روز حبس کشیده است . در همین پیوند،محمد عبدی پور می ‏گوید:” یقینا محمود نه تنها سه سال زندان بلکه حتی اگر به حبس ابد هم محکوم شود،در عین حال که ‏آنرا ناروا می داند اما همچنان استقامت خواهد کرد”.

‏و این هم پیام خانواده ی محمود صالحی “صمیمانه از همه ی اشخاص و نهادهای داخلی وبین المللی ‏که برای آزادی محمود صالحی تلاش کرده اند صمیمانه تشکر می کنیم و امیدواریم این همبستگی و ‏این تلاشها برای همه ی افرادی که محتاج یاری هستند،همچنان ادامه یابد”.

سامان رسول پور

روزآنلاین