کمپین بین‌المللى حقوق بشر: بگذارید مراسم کارگرى اول ماه مى برگزار شود

دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۸۷

 

کمپین بین‌المللى حقوق بشر در ایران از مسئولین در ایران خواست به ممنوعیت تجمع روز اول ماه مى توسط فعالان مستقل کارگرى در ایران پایان دهند. این فعالان کارگرى درصدند که در تجمع روز اول ماه مى، ضمن ابراز پشتیبانى از یکدیگر، تحقق حقوق تضمین شده بین المللى خود را خواستار شوند.ا

کمپین بین المللى حقوق بشر در ایران تاکید مى کند که “در سراسر جهان، دولتها به مراسم مسالمت آمیز اول ماه مى توجه نشان داده و اجازه مى دهند که این مراسم برگزار شوند، اما در ایران فعالان مستقل کارگرى همواره بخاطر برگزارى مراسم اول ماه مى مورد ضرب و شتم قرار گرفته، بازداشت شده و به زندان محکوم شده اند.”. این کمپین بر این باوراست که “مسئولین در ایران، بخاطر صلح اجتماعى در ایران و برخوردارى از احترام بین المللى، بجاى سرکوب خشونت بار و غیر قانونى مراسم اول ماه مى، باید اجازه دهند که چنین تجمعاتى برگزار شوند و به خواسته هاى بر حق کارگران توجه کنند.” 

حوادث اخیر گویاى آن است که سرکوب فعالان کارگرى در ایران در حال شدت گرفتن است. بر طبق گزارشهاى رسیده به کمپین بین المللى حقوق بشر در ایران، به فعالان کارگرى براى برگزارى مراسم اول ماه مى بشدت هشدار داده شده است. همچنین صدهاتن از نیروهاى امنیتى مانع برگزارى تجمع فعالان مستقل کارگرى و خانواده هایشان درروز ششم اردیبهشت ماه در پارک چیتگر در تهران شدند. مرسوم است که هر ساله در روز جمعه قبل از اول ماه مى فعالان مستقل کارگرى به همراه خانواده هایشان در تجمعى اول ماه مى را گرامى مى دارند. 

در روز چهارم اردیبهشت ماه، شیث امانى؛ فعال کارگرى در سنندج بخاطر مشارکتش در برگزارى مراسم اول ماه مى در سال گذشته دستگیر شد. هر چند مقامات با تقاضاى برگزارى مراسم اول ماه مى از سوى همکاران شیث امانى در اتحادیه آزاد کارگران ایران مخالفت کرده اند، اما از آنجا که برگزارى این تجمع از حقوق بنیادین تضمین شده در پیمانهاى بین المللى و قانون اساسى ایران است، این اتحادیه اعلام کرد که قصد برگزارى مراسم اول ماه مى را دارد. 

در تاریخ ۲۴ فروردین ماه، پلیس براى در هم شکستن اعتصاب کارگران متحصن در کارخانه لاستیک البرز به طرز خشونت بارى به آنها حمله کرد. کارگران لاستیک البرز که ۸ ماه حقوق دریافت نکرده اند، خواستار پرداخت حقوق معوقه بوده و در تلاش بودند که کارخانه را براى ادامه تولید سرپا نگهدارند. نیروهاى امنیتى حدود ۱۴۰ کارگر را بازداشت کرده و آنها را پس از اخذ تعهدى مبنى بر اینکه در آینده دست به اعتصاب نخواهند زد، آزاد کردند. 

دوره زندان محکومیت یک ساله محمود صالحى؛ فعال کارگرى در کردستان، بخاطر شرکت در مراسم اول ماه مى در تاریخ ۴ فروردین ماه ۱۳۸۷ بپایان رسید. ۱۱ نفر از همکاران محمود صالحى، بخاطر اعلام همبستگى با ایشان در اول ماه مى سال گذشته دستگیر و محاکمه شدند و حکم شلاق یکى از آنها اخیرا اجرا شد. 

سندیکاى کارگران شرکت واحد اتوبوسرانى تهران و حومه همواره تحت فشار بوده و رهبران آن بطور مستمر مورد پیگرد قضایى، بازجویى و آزار و اذیت قرار مى گیرند. منصور اسانلو؛ رهبر سندیکا، در حال سپرى کردن دوه محکومیت ۵ ساله در زندان اوین است. غلامرضا غلامحسینى؛ یکى از اعضاى سندیکا، در تاریخ ۲۸ فروردین ماه ۱۳۸۷ بخاطر توزیع اعلامیه سندیکا در سال ۱۳۸۵، به ۶ ماه حبس تعلیقى محکوم شد. 

طبق گزارش زندانیانى که اخیرا از زندان آزاد شده‌اند، بخیتار رحیمى فعال کارگرى درزندان اوین بسر مى‌برد. رحیمى از اعضاى کمیته همآهنگى براى ایجاد تشکل‌هاى کارگرى در شهر مریوان کردستان است. او فعالانه به ترویج حقوق کارگران مى پرداخت و در برگزارى برنامه هاى عمومى مربوط به کارگران مشارکت داشت. او در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۳۸۶ توسط نیروهاى امنیتى بازداشت شد. مسئولین تاکنون در باره اتهامات وارده به ایشان هیچ اطلاعاتى نداده اند. 

معلمان نیز تاکنون بخاطر فعالیت در چارچوب کانون صنفى معلمان ایران، هزینه هاى سنگینى پرداخته اند. در سال گذشته حدود ۲۸۶ پرونده قضایى علیه معلمان گشوده شد، و بسیارى از معلمان به حبس تعلیقى محکوم شدند. از حقوق بیش از ۷۰۰ معلم بخاطر فعالیتهاى صنفى کم کردند، و تقریبا ۳۹ معلم از کار برکنار شدند. اخیرا درتاریخ ۲۹ فروردین ماه، محمود باقرى، عضو هئیت مدیره کانون صنفى معلمان ایران (آى تى تى اى) به سه سال حبس تعلیقى محکوم شد.

روز ۱۲ اردیبهشت ماه روز ملى معلمان در ایران است. معلمان در کردستان اعلام کردند که قصد دارند براى آزادى فرزاد کمانگر؛ معلمى که به اعدام محکوم شده است، تجمعى برپا کنند. بیش از ۱۰۰۰ معلم بیانیه آزادى کمانگر را امضا کرده اند. به گفته خلیل بهرامیان، وکیل فرزاد کمانگر، حکم اعدام ایشان در”فقدان کامل شواهد” صادر شده است. 

کمپین بین المللى حقوق بشر در ایران کاملا از این خواسته حمایت کرده و همچنین خواستار آزادى منصور اسانلو، شیث امانى، بختیار رحیمى و همه اعضا و فعالان کارگرى است که در زندان بسر مى برند. این کمپین همچنین اصرار دارد که احکام به ناحق صادر شده علیه فعالان کارگرى باید لغو شوند، مسئولین در ایران باید به تعهدات بین المللى خود در رعایت حقوق بنیادین آزادى بیان و تجمع، و همچنین سازماندهى اتحادیه هاى مستقل کارگرى عمل کنند، ممنوعیت برگزارى مراسم اول ماه مى باید برداشته شود و مسئولین باید این روز را گرامى بدارند.

منبع: خبرنامه امیر کبیر

HOME