پژوهشگر ایرانی، برترین متخصص حیات وحش در سال 2009 شناخته شد

03.04.09

حمید رضا میرزاده

پایگاه آگاهی رسانی محیط زیست ایران (زیستا): پژوهشگر جوان ایرانی به عنوان برترين متخصص حفاظت از حيات وحش دنيا در سال 2009 برگزيده شد.

به گزارش زیستا بر اساس خبر روابط عمومی انجمن یوزپلنگ ایرانی، محمدصادق فرهادی نيا از ميان 148 متخصص حفاظت از حيات وحش (Wildlife Conservationist) از  56 کشور دنيا و درکنار دو پژوهشگر از کشورهای هلند و ساحل عاج به اين مقام ارزشمند دست يافت.

هیئت انتخاب بهترین متخصص حیات وحش سال 2009، فرهادی نیا را به دلیل انجام فعاليتهای گسترده به منظور حفاظت از يوزپلنگ آسيايی و پلنگ ايرانی در ايران طی 15 سال گذشته لایق این جایزه دانست.

فرهادی نیا یکی از موسسان انجمن یوزپلنگ ایرانی و مشاور فعلی پروژه بین المللی حفاظت از یوز پلنگ آسیایی است.

در مراسم اهدای این جایزه که در محل باغ وحش "برگر" کشور هلند برگزار شد، بیش از 300 نفر از چهره های سرشناس دانشگاهی و متخصصان حیات وحش از کشورهای مختلف به همراه مقامات دولت هلند و اعضای سازمان های غیردولتی این کشور حضور داشتند. همچنین سِر ديويد اتن بورو (Sir David Attenborough)، مستندساز مشهور شبکه BBC که به دليل توليد مجموعه های بی نظير درباره طبيعت از اعتبار بين المللی خاصی برخوردار است نيز به عنوان مهمان افتخاری در این مراسم حضور داشت.

در اين مراسم، ديويد اتن بورو به ايراد سخنانی پرداخت و در بخشی از سخنان خود گفت: "بشر در تشکيل سازمانها، نهادها، کنفرانسها و کنوانسيونها بسيار متبحر و علاقمند است، ولی آن چيزی که نيروی محرکه اينهاست، افراد هستند. افرادی که با عشق، علاقه و فداکاری، خود را وقف حفاظت از حيات وحش کرده اند. من بايد تبريک بگويم که اين مراسم برای تقدير از افراد برگزار می شود، نه سازمانها".

وی در ادامه سخنانش افزود "خوب بخاطر می آورم که چندين دهه پيش، تلاشها برای حفاظت از حيات وحش تازه آغاز شده بود و خيلی اميدوار بوديم، ولی نتيجه چندان مثبت نبود... من اميدوارم که با تلاشهايی که امروزه توسط نسل جديد متخصصان حفاظت از حيات وحش صورت می گيرد، بتوانيم به آينده حيات وحش اميدوار باشيم".

پس از آن، برگزيدگان جوايز خود را از دست ديويد اتن بورو دريافت کردند. فرهادی نيا نیز پس از دریافت جایزه خود، به بيان فعاليتها و دستاوردهای پژوهشگران ایرانی در زمینه حیات وحش پرداخت که مورد استقبال حضار قرار گرفت.

در پايان مراسم، برگزيدگان با شرکت در يک کنفرانس خبری، به پرسشهای خبرنگاران پاسخ گفتند. فرهادی نيا در پاسخ به این پرسش که "به عنوان برنده چنين مقام معتبری چه احساسی دارید؟" گفت: چنين افتخاری در نخستين گام اطمينانی است برای ما که زندگی حرفه ای خود را  در مسيری درست سپری نموده ايم و اين بدون شک مسئوليت ما را برای حفظ حيات وحش کشورمان دوچندان خواهد کرد.

دکتر محمود کرمی، استاد دانشکده منابع طبيعی دانشگاه تهران طی نامه ای، ضمن تبریک اين موفقيت بزرگ، نوشت:اين افتخاری برای همه ماست و من اطمينان دارم که در کارهای آتی موفقيتهای بيشتری کسب خواهيد نمود.

دکتر جورج شالر از انجمن حفاظت از حيات وحش آمريکا که عنوان برترين طبيعيدان قرن بيستم را نيز در کارنامه خود دارد، ضمن ارسال نامه تبريک آميزی گفت: شما برای گربه سانان بزرگ ايران، تلاش فراوانی کرده و فداکاری قابل توجهی از خود نشان دادید. اين جايزه کاملا برازنده شماست.

دکتر اورس برايتن موزر، رئيس گروه متخصصان گربه سانان اتحاديه جهانی حفاظت IUCN در نامه ای به فرهادی نیا نوشت: اين اتفاق بدون شک نقطه عطفی در زندگی حرفه ای شما به عنوان يک زيست شناس حيات وحش بوده و تمايل دارم اين جايزه مهم را به شما تبريک بگويم. من شک ندارم که اين اتفاق نه فقط يک موفقيت شخصی، بلکه موفقيتی برای حيات وحش ايران و البته مهم تر از همه گربه سانان ايران خواهد بود.

خانمها لاری مارکر و سينتيا اولسون از بيناد حفاظت از يوزپلنگ نيز ضمن ارسال نامه های تبريک، اين انتخاب را کاملا شايسته دانستند و نوشتند: ما از اينکه شما را عنوان دريافت کننده اين جايزه می شناسيم، به خود می باليم.

گفتنی است جایزه بهترین متخصص حیات وحش، هر سال یکبار از طرف دولت هلند اهدا می شود و یکی از معتبرترین جایزه ها در اروپا و جهان محسوب می شود. به طوری که اکثر متخصصان مطرح دنیا برای شرکت در آن، اقدام می کنند.

زیستا این موفقیت ستایش برانگیز را به آقای محمد صادق فرهادی نیا صمیمانه تبریک گفته و برای ایشان و دیگر  کوشندگان انجمن یوزپلنگ ایرانی آرزوی بهروزی و موفقیت دارد .

منبع: کمیته بین المللی نجات پاسارگاد

HOME