کشف 5 امام زاده در روستای تبادکان مشهد (گزارش تصویری)

 

 

فروردین امسال خبری در مشهد پیچیده بود مبنی بر کشف مقبره 5 امامزاده در روستای تبادکان. روستایی واقع در 40 کیلومتری شمال شرقی مشهد. خبر رسمی این کشف را ، وطنخواه ، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگاران داده بود: "این قبور متبرکه در اواخر سال گذشته توسط اهالی بومی روستای تبادکان شناسایی و به تائید کارشناسان دینی و وقفی و امور خیریه استان رسیده است. برای بازسازی و مرمت این امامزاده ها اعتباری پیش بینی شده تا زائران این چهار امامزاده بتوانند به زیارت این قبور متبرکه در رفاه و آسایش کامل بپردازد. او تصریح کرده بود: در هنگام اجرای طرح بهسازی روستای تبادکان تابوت سنگی در کنار پیکر یکی از نوادگان امام سجاد (ع) وجود داشت که طبق نوشته های روی سنگ و شواهد تاریخی موجود با دقت کارشناسان و اهالی بومی این روستا و با تایید اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی شناسایی و مورد تائید قرار گرفت. وی افزوده بود: بیش از 400 تا 500 میلیون ریال تاکنون به منظور ساخت و تجهیز مقبره های این چهار امامزاده توسط اهالی روستا و خیرین هزینه شده است"

پس از انتشار این خبر به زودی ولوله ای در گرفته و همه روزه عده ای از مشهد و اطراف آن برای زیارت به این ماکن می شتابند. از این رو مطابق گفته های مدیر کل اوقاف مقدمات ساخت مرقد برای "امام زادگان تازه کشف شده" در این روستا مهیا می گردد.

برای اطلاع از چندو چون ماجرا، ظهر روز پنجشنبه دوم خرداد 87 به اتفاق برادر و خواهر زاده ام به روستای تبادکان رفتیم. در تابلوی اصلی این امام زاده، سال وفات آنها 871 هجری ذکر شده است.

 یک محاسبه ساده نشان می دهد که با احتساب هر 25 تا 30 سال برای هر تغییر نسلی، این انسانهای شریف مدفون در تبادکان، فرزندان نسل 34 و بعد امام حسین می باشند و با این فرض خوشبینانه که تمامی این پنج نفر جز صلحا و فرزندان پرهیزگار امام حسین باشند، آیا شایسته نیست که از فردا بر سر مزار هر سیدی در "بهشت رضای مشهد" یا گورستان هر شهر دیگری، یک "مرقد امام زادگی" ایجاد شود؟ 

به گمان من تلاش روزافزون اهالی روستا در تبلیغ غیرعادی برای این مکان بیشتر انگیزه مادی دارد تا هر انگیزه اصیل دیگری . این را وقتی فهمیدیم که در پوشش سرمایه گذار (!) قیمت زمین را برای ساختن یک رستوران در نزدیکی امام زاده از یک بنگاه جدید التاسیس پرسیدیم. زمینهای بایر و خشک روستا ترقی کرده و به قیمتهای سرسام آوری رسیده بود. از افتتاح فروشگاههای موقت در اطراف محوطه نیز معلوم می شود که ایجاد امام زاده در این روستا، خیرات خوبی در بر داشته و به تدریج تبدیل به منبع خوبی برای کارآفرینی اهالی خواهد شد! بی تردید رونق بیشتر این مکان زیارتی جدید، می تواند روستا را از بن بست جغرافیایی و محرومیت خارج کرده و توجه مسولان استانی وکشوری را به خود جلب کند تا آبادانی بیشتری برای آن ها به ارمغان آورد!!

گزارش تصویری را در زیر ببینید.

 

به طرف امام زاده های تبادکان! جا به جای جاده از این تابلوها دیده می شود حتی روی دیوارها و خرابه ها.

    نمایی از ساختمان امام زاده های تبادکان. درب ورودی برادران

تابلوی امام زاده ها. در پشت این تابلو زمان وفات امام زاده ها را سال 871 (قرن نهم هجری قمری) نوشته اند.

نمایی از محوطه صاف شده در جنب قبرستان روستا. این ساختمانهای در حال ساخت، برای سرویس های بهداشتی زائرانی در نظر گرفته شده، که به مرور بیشتر می شوند.

نمایی از قبرستان و پارکینگ اتومبیلهای زائران امام زاده های تبادکان. این تصویر متعلق به ظهر پنجشنبه است. پارکینگ در بعدازظهر این روز و روزجمعه شلوغتر از حال فعلی است.

     نمایی از ساختمان امام زادهها (راست) و قبرستان و فروشگاههای جدید در کنار محوطه

   چادر خالی نیروی انتظامی در جلوی مرقد امام زادگان تبادکان

ضریح سبزرنگ امام زادگان

نام پنج امام زاده مدفون در این مرقد. توجه کنید که نام امام زادگان کاملا فارسی و ایرانی است. جز این هم انتظاری نباید داشت زیرا  سنگ قبرها متعلق به قرن نهم هجری است!

سنگ قبر منسوب به یکی از امام زاده ها

فرد صعب العلاجی که جهت شفا گرفتن به امام زادگان تبادکان متوسل شده است.

یکی از فروشگاههای جدید، "محل عرضه سی دی اولین روزهای امام زادگان تبادکان"! (بلی! دقیقا به همین نام). چون مشتاق بودم بدانم چه اطلاعاتی درون این سی دی وجود دارد بدون چانه زدن یکی سی دی خریدم. اما در منزل متوجه شدم که فروشنده مزبور چه فرد فرصت طلبی بوده است! یک فیلم ویدئویی – 107 ثانیه ای- که با تلفن همراه از محل پی براداری ساختمان فعلی امام زاده برداشته شده است را  به مبلغ 700 تومان به من فروخته اند! به زودی آن را در وب قرار خواهم داد.

فروشگاههای جدید الافتتاح، محل فروش "سوغات متبرک امام زادگان تبادکان"!

http://abayat.blogfa.com/post-61.aspx

HOME