ميرصيافی نخستين قربانی جنگ اينترنتی در ايران بود

12.04.09

مرکوری نيوز زير عنوان”بلاگر قربانی جنگ های اينترنتی ايران می شود” می نويسد نخستين جمله ای که اميد رضا ميرصيافی در نخستين بلاگ خود از تهران در سپتامبر ۲۰۰۶ نوشت اين بود که آزادی چيست؟ و بعد به اين سئوال خود پاسخ داد که نمی دانم، اما ميدانم روزی سايه اش را بر سر کشورم خواهم ديد.

مرکوری نيوز می نويسد دو سال و نيم بعد از آن ، او از پشت ديوارهای بی رنگ زندان اوين در تهران تلفنی با مادرش صحبت کرد. حرف هايشان راجع به مبارزه او با افسردگی ناشی از محبوس بودن در پشت ميله های زندان بود . مادرش ميخواست بداند آيا داروهای ناراحتی قلبی اش را ميخورد يانه. 

مرکوری نيوز می نويسد چند ساعت بعد، در يک غروب سرد نيمه مارس، ميرصيافی بيست و نه ساله جان سپرده بود.

مرکوری نيوز می نويسد او نخستين قربانی معلوم در کشمکش های بلاگرهائی است که رژيم اسلامی را به چالش گرفته اند، و مقامات نيز با حبس کردن و ارعاب - روش هائی که به خوبی می شناسند - به آنها جوابی کوبنده ميدهند.

مرکوری نيوز می نويسد اين کشمکش ها چند سال است که در ايران جريان دارد، و بلاگرها و سايت های اجتماعی به روزنه ای عمده در هر زمينه ای، از نارضائی های سياسی گرفته تا ويديوها و موزيک های به اصطلاح زير زمينی مبدل شده اند.

مرکوری نيوز می نويسد نقش بلاگرها به عنوان شکل دهندگان عقايد آزاد می تواند در آستانه انتخابات دوازدهم ژوئن، که معلوم خواهد ساخت آيا محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری محافظه کار برای يک دوره چهارساله ديگر نيز در اين مقام باقی خواهد ماند يانه، گسترش يابد. نتيجه اين انتخابات همچنين می تواند در رويکردهای واشنگتن برای تماس و گفتگو با تهران، که تا کنون در مقابل فشارهای غرب برای آزاديهای بيشتر مطبوعاتی و اينترنتی مقاومت کرده است، نقشی تعيين کننده داشته باشد.

صدای امریکا

HOME