نجيب کرزهی - عکس از خبرگزاری فارس

به گفته فرماندار بم، نجيب کرزهی يکی از دو نفری است که در ارتباط با حادثه جاده بم - کرمان بازداشت شده بود

 

اعدام 'يکی از عاملان حادثه جاده بم - کرمان'

 

گزارشها از ايران، حاکی از اعدام يکی از افرادی است که در ارتباط با حمله مسلحانه سه ماه پيش در جاده بم به کرمان در ايران بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاريها، فردی که اعدام شده نجيب کرزهی نام داشته و تبعه افغانستان بوده و حکم اعدام او ساعت پنج عصر دوشنبه هفتم اوت (شانزدهم مرداد) در محل حادثه واقع در 35 کيلومتری بم به اجرا درآمده است.

شنبه شب سيزده ماه مه (23 ارديبهشت) گذشته در نزديکی دارزين واقع در جاده اصلی به بم کرمان سی مرد مسلح که لباس پليس به تن داشتند چهار خودرو را متوقف ساخته، سرنشينان آنها را خارج کردند و پس از بستن دست و دهانشان با شليک گلوله به سر و قفسه سينه، آنان را به قتل رساندند.

مردان مسلح همچنين به دو خودروی در حال عبور تيراندازی کردند که به بهای جان يک تن و مجروح شدن يکی ديگر از آنان تمام شد.

گفته می شود مهاجمان سپس پسربچه يازده ساله ای را به تير چراغ برق بستند و تهديد کردند که به او تيراندازی خواهند کرد.

مقامات ايرانی تعداد قربانيان حادثه را دوازده نفر اعلام کردند.

مقامات امنيتی ايران سپس از حمله تلافی جويانه به گروهی که آنان را شورشيان عامل حملات معرفی کردند، خبر دادند.

 نجيب کرزهی وهابی مذهب بوده و برای کار به ايران آمده بوده اما پس از ورود به ايران افرادی از گروهی با عنوان جندالله که تحت رهبری عبدالمالک ريگی قرار دارد به وی پيشنهاد می ‌دهند در قبال دريافت مبلغ يک ميليون تومان آنها را در عمليات جاده بم به کرمان ياری کند

 

فرماندار بم

مجيد اعتمادی، فرماندار بم به خبرگزاری فارس گفته که تمامی حمله کنندگان، بجز عامل اصلی حادثه که عبدالمالک ريگی نام دارد کشته شده و دو نفر از آنان بازداشت شده اند که يکی از آنان همين فردی است که اعدام شده است.

به گفته فرماندار بم، نجيب کرزهی وهابی مذهب بوده و برای کار به ايران آمده بوده اما پس از ورود به ايران افرادی از گروهی با عنوان جندالله که تحت رهبری عبدالمالک ريگی قرار دارد به وی پيشنهاد می ‌دهند در قبال دريافت مبلغ يک ميليون تومان آنها را در عمليات جاده بم به کرمان ياری کند.

آن گونه که فرماندار بم گفته، عبدالمالک ريگی به پاکستان گريخته و نجيب کرزهی نيز اعتراف کرده که گروه جندالله با طالبان در افغانستان ارتباطات زيادی دارد.

گروه جندالله و رهبر آن عبدالمالک ريگی مسئول شماری از عمليات راهزنی و آدم ربايی در استانهای کرمان و سيستان و بلوچستان در جنوب شرق ايران معرفی می شود.

مقامات ايرانی اين گروه را متشکل از اشرار می دانند هرچند به انگيزه سياسی آنان نيز اذعان دارند.

گروه جندالله نيز هدف فعاليت خود را مبارزه برای دفاع از مردم سنی مذهب بلوچ و آزادی زندانیان خود اعلام کرده است.

مقامات ايرانی همچنين می گويند که جندالله مورد حمايت برخی دولتهای خارجی، از جمله آمريکا و بريتانيا هستند که به گفته آنان، برای ايجاد تفرقه قومی و مذهبی در ايران تلاش می کنند.

دولت بريتانيا اين اتهام را رد کرده است.

استانهای سيستان و بلوچستان و کرمان گذرگاه عمده قاچاقچيان مواد مخدرند و اگرچه در اين استان موارد زيادی از نا امنی رخ داده، اما با گروگانگيری شماری از مرزبانان ايرانی به دست گروه جندالله در سال گذشته، اين منطقه وارد دور تازه ای از مشکلات امنيتی شد.

BBC

 

HOME