بنياد يد واشم 

بنياد يد واشم در پايتخت اسرائيل مرجع حفظ ياد و آثار قربانيان هولوکوست به شمار می رود

 

اعتراض به نمايش کاريکاتورهايی درباره هولوکوست در تهران

برپايی نمايشگاهی بين المللی در تهران که کاريکاتورهايی با ديد انتقادی نسبت به حادثه کشتار يهوديان در جنگ جهانی دوم (معروف به هولوکوست) را به نمايش و مسابقه گذاشته، اعتراض و هشدار دست کم يکی از بنيادهای يهودی را در جهان برانگيخت.

بنياد يد واشم در تل آويو پايتخت اسرائيل که مرجع حفظ ياد و آثار قربانيان هولوکوست به شمار می رود، با صدور اطلاعيه ای از جهانيان خواست نسبت به برپايی نمايشگاه هولوکوست در ايران واکنش نشان دهند.

در اطلاعيه اين بنياد از ايران به عنوان کشوری ياد شده که به دنبال سلاح اتمی است و رئيس جمهور آن عليه اسرائيل سخنانی به زبان می آورد که بوی نسل کشی می دهد.

بنياد يد واشم هشدار داده که "چراغ خطر نه تنها برای اسرائيل بلکه برای همه ملتهای آگاه در حال چشمک زدن است ... تاريخ نشان داده که سکوت در مقابل اظهارات شرورانه به اعمال شرورانه می انجامد".

برای تماشای عکسهايی از اين نمايشگاه اينجا را کليک کنيد

کاريکاتورهايی که در تهران به نمايش درآمده و بنياد يد واشم به آنها اعتراض دارد، عمدتاً بر اين محور استوارند که چگونه بحث درباره کشتار يهوديان در غرب از شمول قانون آزادی بيان مستثناست، اما انتقادات هميشگی نسبت به اسرائيل و حمايت غرب از اين کشور نيز در اين کاريکاتورها مطرح شده است.

در نمايشگاه هولوکوست حدود 204 کاريکاتور به نمايش گذاشته شده که قرار است مسابقه ای ميان آنها نيز جريان داشته باشد و به سه اثر برگزيده، بين پنج تا دوازده هزار دلار جايزه نقدی همراه با لوح تقدير و تنديس مسابقه اهدا شود.

 کسانی که هيچ اطلاعی درباره هولوکوست نداشته باشند، وقتی طرحها را ببينند می فهمند واقعاً چه اتفاقی افتاده و به همان نتيجه ای می رسند که ما رسيديم، به اين نتيجه که هولوکوست دروغ است

 

يکی از بازديدکنندگان نمايشگاه

فراخوان اثر برای برپايی چنين نمايشگاهی در سال گذاشته از سوی روزنامه همشهری، وابسته به شهرداری تهران و در شرايطی اعلام شد که از سويی رئيس جمهور ايران به دليل ترديدی که در مورد حادثه کشتار يهوديان در جنگ جهانی دوم مطرح کرده بود مورد انتقاد غرب قرار گرفته بود و از سوی ديگر، افکار عمومی مسلمانان به دنبال چاپ کاريکاتورهايی از پيامبر اسلام در يکی از روزنامه های دانمارکی برانگيخته شده بود.

نمايشگاه هولوکوست را روزنامه همشهری با همکاری خانه کاريکاتور ايران برنامه ريزی و برپا کرده و آن گونه که در گزارشها آمده، آثاری که به نمايش درآمده اند از ميان حدود 1200 اثری انتخاب شده اند که از ۶۱ کشور جهان فرستاده شده اند.

آثار به‌ نمايش درآمده در نمايشگاه علاوه بر ايران، از کشورهای آرژانتين، جمهوری آذربايجان، آلمان، آمريکا، افغانستان، الجزاير، استراليا، استونی، اتيوپی، اندونزی، ايتاليا، اردن، اسپانيا، انگليس، بحرين، بنگلادش، بلژيک، بوسنی، برزيل، بلغارستان، پرتغال، پاکستان، ترکيه، چين، دانمارک، رومانی، روسيه، ژاپن، سودان، سوئد، سوئيس، سوريه، سنگاپور، صربستان، عربستان، عراق، عمان، فرانسه، فلسطين، فيليپين، قزاقستان، کانادا، کلمبيا، کرواسی، کوبا، کره جنوبی، لبنان، لهستان، مصر، مجارستان، مقدونيه، مکزيک، مراکش، نيجريه، نروژ، ونزوئلا، هند، هندوراس، يمن و يونان هستند.

يکی از بازديدکنندگان نمايشگاه به نام زهره فخاری به بی بی سی گفته است: "کسانی که هيچ اطلاعی درباره هولوکوست نداشته باشند، وقتی طرحها را ببينند می فهمند واقعاً چه اتفاقی افتاده و به همان نتيجه ای می رسند که ما رسيديم، به اين نتيجه که هولوکوست دروغ است".

BBC

 

HOME