بچه اينجا نايست»
ادامه اجراي طرح‌هاي پاكسازي در محدوده سركلانتري ششم

يك محقق: اجراي
طرح‌هاي ضربتي نبايد وفاق اجتماعي را بر هم بزند

1385/06/03

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

طرح افزايش ضريب امنيت اجتماعي با اولويت برخورد با ناهنجاري‌هاي اجتماعي در محدوده كلانتري 110 «شهداء» توسط گروه ضربت و عوامل كلانتري به اجرا درآمد؛ ماموران پليس، جوانان محلات را با جملاتي با مضمون «بچه اينجا نه ايست» و ..... از سر كوچه‌ها و پاركها متفرق مي‌كردند.

به گزارش خبرنگار «حوادث» ايسنا، اين طرح از ساعت 19:30 شب گذشته دوم شهريور ماه توسط گروه ضربت سركلانتري ششم كه از بين مأموران ورزيده و ورزشكار كلانتري‌هاي محدوده سركلانتري انتخاب شده‌اند و همچنين عوامل كلانتري 110 به اجرا در آمد و تا ساعت 21:30 نيز ادامه داشت.

سرهنگ اميرحسين كفاش، سركلانتر ششم فرماندهي انتظامي تهران بزرگ با بيان اين كه طرح‌هاي ضربتي هر هفته در يكي از كلانتري‌هاي محدوده سركلانتري به اجرا در مي‌آيد به ايسنا، گفت: اولويت پليس در اجراي اين طرح برخورد با ناهنجاري‌هاي اجتماعي است كه شامل مزاحمت‌هاي خياباني و آلودگي صوتي مي‌شود.

سرهنگ كفاش، افزود: اين طرح‌ها در پي تماس‌هاي مردمي با مركز 197 اجرا مي‌شود كه بازخورد آن را در تماس‌هاي مجدد مردم دريافت مي‌كنيم.

وي با اشاره به اين كه محدوده سركلانتري ششم شامل دو منطقه شمالي و جنوبي مي‌شود كه در منطقه شمالي، كلانتري‌هاي «شهداء»، «غياثي»، «سليمانيه»، «تهران نو»، «نبرد» و «ترمينال شرق» و در منطقه جنوبي، كلانتري‌هاي «افسريه»، «مسعوديه»، «كيانشهر»، «بي‌سيم» و «مشيريه» قرار گرفته‌اند، گفت: ميزان وقوع جرم در منطقه جنوبي بيشتر است اما در منطقه شمالي با توجه به نوع بافت جغرافيايي محدوده، جرايم مهمتري رخ مي‌دهد.

سركلانتر ششم ادامه داد: كلانتري‌ها موظفند روزانه در محدوده استحفاظي خود سركشي كرده و معضلات و مشكلات مردم را در فرم‌هايي كه در اختيارشان قرار گرفته، منعكس كنند و در اختيار سركلانتري قرار دهند.

طرح افزايش امنيت اجتماعي در حالي در حوزه استحفاظي كلانتري شهداء به اجرا در آمد كه اولويت‌هاي بعدي پليس برخورد با اراذل و اوباش، پيشگيري از وقوع جرم و مبارزه با تهيه و توزيع مواد مخدر بود.

به گزارش ايسنا، پليس در شرايطي جوانان بيكار محل را از سر كوچه متفرق مي‌كرد كه هيچ اثري از آنچه سردار طلايي، رييس پليس پايتخت به عنوان كار فرهنگي و ارشادي مي‌ناميد، به چشم نمي‌خورد.

جوانان بيكار پس از رفتن پليس دوباره به سر كوچه‌ها باز گشتند ...

در اين رابطه دكتر عليزاده، محقق و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مي‌گويد: براي حل هر مشكلي در جامعه بايد راه حلي از جنس مشكل ارايه و به اين ترتيب مشكل فرهنگي بايد با راه حل فرهنگي رفع شود.

وي با بيان اين كه پليس و نيروهاي كنترل اجتماعي نيز فرزندان اين جامعه هستند و طبق وظيفه محوله عمل مي‌كنند، مي‌افزايد: برنامه‌ريزي‌ها در نوع فعاليت‌هاي پليس نبايد به گونه‌اي باشد كه همبستگي و وفاق اجتماعي را بر هم زده و موجب بروز احساس ناخوشايند در مردم شود.

اين محقق بر اين عقيده است كه پليس براي رسيدن به اهداف خود نيازمند مشاركت مردم است؛ حال آنكه مشاركت مردمي با رفتار سلبي و امري به دست نمي‌آيد.

دكتر عليزاده با اشاره به وجود 16 ميليون و 500 هزار دانش‌آموز و 35 ميليون جوان و نوجوان زير 30 سال در كشور كه به برون ريز كردن انرژي‌شان نياز دارند، به ايسنا مي گويد: بايد با ايجاد نقاط شادي آور و نشاط آور و ايجاد امكان استفاده ارزان از امكانات علمي، فرهنگي و تفريحي شاد و موجبات تخليه انرژي آنها فراهم شود.

اين استاد دانشگاه منشاء معضل توقف و تجمع جوانان در سر كوچه و گذرگاهها را از مديران اجتماعي و فرهنگي جامعه مي‌داند كه در سياستگذاري‌هاي كلان فراموش مي‌كنند، افرادي با عنوان جوان و صفت بيكار وجود دارند كه بايد براي اوقات فراغتشان به ويژه در ايام تعطيلات بلند مدت برنامه‌ريزي كرد.

وي اظهار مي‌كند: برخورد سلبي با جوانان ذهنيت جدل و برخورد را به وجود مي‌آورد و اين در حاليست كه كنترل‌هاي دوره‌اي نيز باعث مي‌شود، كنترل شونده در صورت نبود عامل كنترل با افراط بيشتري به روند موجود ادامه دهد.

اين استاد جامعه شناسي در ادامه اضافه مي‌كند: اين رفتارها نه تنها در بلند مدت بلكه در ميان مدت نيز نتيجه نمي‌دهند، بلكه همبستگي و انسجام ارگانيكي كه به زحمت به دست آمده نيز از دست خواهد رفت.

دكتر عليزاده همچنين به ايجاد مناطق تفريحي و فرهنگي كم هزينه در محلات تاكيد مي‌كند و به ايسنا مي‌گويد: نبايد با برخي طرح‌هاي ضربتي چهره پليس مهربان مخدوش و از رسالت اصلي‌شان دور كرد.

اين جامعه شناس با تاكيد به پتانسيل‌ بالاي اشتغال در كشور در صورت مديريت صحيح، پيشنهاد مي‌كند كه پس از رفع تمامي اين معضلات، پليس در مواقعي كه ضرورت دارد با ماموراني با سن و سال بيشتر كه تداعي كننده رابطه پدر و فرزندي باشد، وارد عمل شوند تا جوانان از آنها به عنوان پدر حرف شنوي داشته باشند.

دكتر عليزاده با اشاره به خطر قرار گرفتن دو گروه جوانان در كشور در مقابل هم، مي‌افزايد: علوم اجتماعي از پيچيدگي برخوردار است، از اين رو حل مسايل آن به طور بنيادين نياز به ذهن پيچيده و خلاق دارد.

HOME