فيلترينگ بيش از 10 ميليون سايت در كشور

۲۰ شهریور ۱۳۸۵

مديرکل مديريت و پشتيباني فني شبکه شرکت فناوري اطلاعات، از فيلترينگ بيش از 10 ميليون سايت اينترنتي توسط مراجع ذي‌صلاح اعم از قوه قضائيه، کميته تعيين مصاديق پايگاه‌هاي غير مجاز اينترنتي و بانک اطلاعاتي نرم‌افزار پالايش خبر داد.

اسماعيل رادکاني، در گفت‌‌وگو با سيتنا، اظهار داشت: به طور متوسط ماهيانه تعداد هزار سايت که از طريق مراجع ذي‌صلاح (قوه قضائيه و کميته تعيين مصاديق پايگاه‌هاي غير مجاز اينترنتي) اعلام مي‌شود، پالايش و فيلتر مي‌شوند، ضمن آن‌که بانک اطلاعاتي نرم‌افزار پالايش که به صورت روزانه و اتوماتيک از سايت شرکت سازنده به‌روزرساني مي‌شود نيز مبادرت به فيلترينگ روزانه 200 تا 300 سايت غير اخلاقي و فيلترشکن مي‌کند.
وي افزود: سايت‌هايي که فيلتر شده‌اند، اغلب داراي موارد غير اخلاقي و يا معرف روش‌هاي عبور از سيستم پالايش (
proxy) هستند.

مديرکل مديريت و پشتيباني فني شبکه شرکت فناوري اطلاعات، بيشترين ميزان فيلتر را داراي ارتباط مستقيم با ميزان ترافيک شبکه دانست و خاطرنشان کرد: طبعا در تابستان که ميزان ترافيک شبکه اينترنت، بيشتر از ماه‌هاي ديگر سال است، ميزان فيلترينگ هم بيشتر خواهد بود.

رادکاني، در خصوص نوع سايت‌هاي فيلتر شده نيز به خبرنگار سيتنا گفت: بيش از 90 درصد سايت‌هاي فيلتر شده، غير اخلاقي بوده‌اند.
وي، در ادامه‌ تصريح کرد: علاوه بر بانک اطلاعاتي سيستم پالايش، مشتمل بر 10 ميليون سايت غير مجاز اينترنتي، از آغاز نصب اين سيستم تاکنون، تعداد 13000سايت نيز توسط مراجع ذيصلاح به اين شرکت اعلام شده که سيستم فيلترينگ در مورد آن‌ها اعمال شده است.

اين مقام مسئول در شرکت فناوري اطلاعات، درباره اعتراضات احتمالي صاحبان سايت‌هاي فيلتر شده و ميزان و چگونگي رسيدگي به اين اعتراضات نيز گفت: موارد اعتراض رسمي به سايت‌هاي فيلتر شده توسط سيستم فيلترينگ مخابرات، اغلب به مسدودسازي سايت‌هاي خبري، اجتماعي و يا سياسي بازمي‌گردد که تعداد آن‌ها نيز تاکنون کمتر از 100 مورد بوده است، با اين حال بسياري از موارد اعتراضي ديگر به اشتباهات اعمال کلمات کليدي در سيستم پالايش شرکت‌هايي است که از سيستم فيلترينگ مستقل استفاده مي‌نمايند.

 

منبع: سایت بازتاب

HOME