در بيانيه‌‏هاي جداگانه‌‏؛
كانون مدافعان حقوق بشر نسبت به توقيف «شرق» و ممانعت از ادامه تحصيل فعالان دانشجويي انتقاد كرد

 25/06/1385

تهران- خبرگزاري كار ايران

كانون مدافعان حقوق بشر در بيانيه‌‏هاي جداگانه‌‏اي نسبت به توقيف روزنامه شرق و ممانعت از ادامه تحصيل برخي فعالان دانشجويي انتقاد كرد.


به گزارش "ايلنا"، در بيانيه كانون مدافعان حقوق بشر در خصوص توقيف روزنامه شرق، آمده است: بنا بر اخبار منتشره، هيات نظارت بر مطبوعات وزارت ارشاد در جلسه مورخ 20/6/85 به استناد تبصره ماده 12 و بندهاي 1، 2، 4 و 8 ماده 6 قانون مطبوعات روزنامه شرق را توقيف و پرونده مربوط را به دادسرا ارسال كرده است. همچنين در همين جلسه نشريه نامه توقيف و نشريات حافظ و خاطره بدون ارايه هيچ مستندي لغو امتياز شده‌‏اند.
اين بيانيه مي‌‏افزايد: به استناد اصل 168 قانون اساسي و تبصره 1 ماده 4 و تبصره 1 ماده 20 قانون تشكيل دادگاه‌‏هاي عمومي و انقلاب، تنها مرجع صلاح رسيدگي به جرايم مطبوعاتي دادگاه كيفري استان بوده و حكم مندرج در تبصره ماده 12 قانون مطبوعات اولا به لحاظ تحديد آزادي‌‏هاي مشروع مردم به استناد اصل 9 قانون اساسي فاقد توجيه حقوقي است ثانيا به استناد اصل 159 قانون اساسي تجاوز به صلاحيت قوه قضاييه نيز هست.
در اين بيانيه آمده است: كانون مدافعان حقوق بشر توقيف و لغو امتياز نشريات فوق را مغاير اصول و مواد فوق و اصول 22 ، 23، 24 ، 36 و 37 قانون اساسي و ماده 2 قانون مجازات اسلامي، اصل قانوني بودن جرم و مجازات ارزيابي نموده و از مسوولين قوه قضاييه مي‌‏خواهد با توجه به موازين قانوني پيش‌‏گفته به خصوص موقعيت حساس و خطير كنوني نسبت به رفع توقيف و الغاي لغو امتياز نشريات فوق اقدام نمايد.
كانون مدافعان حقوق بشر در بيانيه‌‏اي ديگر نسبت به ممانعت از ادامه تحصيل برخي فعالان دانشجويي انتقاد كرده و آورده است: همزمان با آغاز سال تحصيلي جديد اخبار نگران‌‏كننده‌‏اي از ايجاد مانع جهت ادامه تحصيل فعالان دانشجويي به گوش مي‌‏رسد. تعداد قابل توجهي از دانشجويان مزبور كه از عهده آزمون علمي كارشناسي ارشد برآمده‌‏اند، قادر به ثبت نام در دانشكده‌‏هاي مربوطه نگرديده‌‏اند، فارغ از اهدافي كه در وراي اين اقدام نهفته است و اينكه اين وضعيت تا چه حد مي‌‏تواند با هزينه‌‏دار نمودن فعاليت سياسي، دانشجويان را از تلاش جهت گسترش حقوق فردي و آزادي‌‏هاي عمومي و دستيابي به حقوق انساني خود بازدارد. محروميت از حق آموزش و پرورش نقض بارز ماده 126 اعلاميه جهاني حقوق بشر است و اين وضعيت مي‌‏تواند كارنامه حقوق بشر كشورمان را در شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد با افزودن به نكات منفي مفتوح نمايد.
اين بيانيه مي‌‏افزايد: از سوي ديگر اصل 30 قانون اساسي نيز آموزش و پرورش را در زمره حقوق ملت برشمرده است. بر اين اساس كانون مدافعان حقوق بشر توجه مباشرين اين اقدام را به آثار وخيم عمل خود معطوف نموده، پرهيز از اين اقدام غيرقانوني را متذكر مي‌‏شود. كانون مدافعان حقوق بشر اميد دارد كه مسوولين امر با عمل خود نگراني‌‏هاي ايجادشده را از بين ببرند.

 

HOME