دو گفتگو با رادیو فرد

اپنجشنبه پانزدهم شهریور 1386

 

این دو مصاحبه در جریان اعتصاب غذا و نیز پس از پایان اعتصاب غذای دو زندانی مریوانی"عدنان حسن پور" و "هیوا بوتیمار" صورت گرفته است. نخست مصاحبه با خانم رویا طلوعی و به دنبال آن مصاحبه با خانم شیرین فامیلی از رادیو فردا را می توانید مشاهده کنید.

عدنان حسن پور و هیوا بوتیمار دو زندانی کرد که بیش از 50 روز  را در اعتصاب غذا بسر برده اند در اجابت دعوت خانواده هایشان و سازمان گزارشگران بدون مرز و همچنین سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به اعتصاب غذا خاتمه داده اند. در این رابطه گفتگویی داریم با آقای سامان رسول پور فعال حقوق بشر:

سامان رسول پور: خانواده ی این دو زندانی کرد این را تایید کرده اند که عدنان حسن پور و هیوا  بوتیمار،پس از 50 روز اعتصاب غذا  در اعتراض به وضعیتشون و صدور حکم اعدام بنا به درخواست نهادهای حقوق بشری از جمله سازمان  گزارشگران بدون مرز و سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان اعتصابشون رو پایان داده اند و این مسئله مورد استقبال مدافعان حقوق بشر قرار گرفته است.

از وضعیت اقای محمد صدیق  کبودوند خبری دارید؟

ایشان کماکان در بند 209 هستند و مسئولان به وی قول داده اند که در روزهای آینده وی را بند عمومی منتقل بدهند اما تا کنون این کار را نکرده اند .در واقع وضعیت ایشان همچنان در بلاتکلیفی است و مسئولان،پرونده ی وی را جهت بررسی بیشتر یا صدور حکم احتمالی ارجاع نداده اند.

از اقایان اجلال قوامی و آکو کرد نسب  نیزخبری هست؟

آقای قوامی به 3 سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است و متاسفانه وضعیت روحی وی مطلوی نیست و وی را در کنار مجرمین عمومی (قاتلان و شرورین و معتادان)نگهداری می شوند و همین مسئله برای اجلال قوامی که یک روزنامه نگار است بسیار سخت است اقای  آکو کرد نسب هم همچنان در بازداشتگاه سنندج نگهداری می شوند و وضعیت این روزنامه نگار هم بلاتکلیف است مانند بسیاری از فعالان مدنی کرد و زندانیانی همچون آقای فرزاد کمانگر.

گفتگوی شیرین فامیلی از رادیو فردا با سامان رسول پور

عدنان حسن پور و هیوا بوتیمار بیش از چهل و هشت روز است که در اعتراض به صدور حکم اعدام و وضعیتشات در بازداشتگاه اطلاعات سنندج به اعتصاب غذا دست زده اندوهمین مسئله نگرانیهای زیادی را پیرامون وضعیت نامساعد جسمانی آنها و خطراتی که متوجه آنها است دامن زده است در میان فعالان حقوق بشر.

گرچه عدنان حسن پور و هیوا بوتیمار فعالیتهای مطبوعاتی داشته اند اما آنگونه که وکیل پرونده ی  آنها بارها مطرح کرده است، صدور حکم برای این دو زندانی  ربطی به فعالیتهای مطبوعاتی ندارد.سامان رسول پور می گوید جزئیات پرونده هر چه باشد،صدور حکم اعدام برای آنها مورد اعتراض سازمانهای مدافع حقوق بشر است

آنطور که عنوان شده اتهامی که زده اند به  آنها محاربه بوده  است و فعالان حقوق بشر وما هم به عنوان  سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان بدون اینکه وارد جزئئات اتهامات بشویم،آن چیزی که برای ما مهم است این است که در دادگاهی صالح و با در نظر گرفتن حداقل حقوق زندانی  مثل حضور وکیل مدافع در تمام روند دادرسی بتوانند از خودشان دفاع بکنند و  در حال حاضر آن چیزی که بیش از هر چیزی ما را نگران کرده و مد نظر ماست،نجات جان آنها است.

بیانه ی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان از رییس قوه ی قضاییه خواسته است که تلاش خود را برای نجات جان این دو شهروند مریوانی که به اعدام محکوم شده اند بکار گیرد و نیز خطاب به نهادهای امنیتی تاکید کرده است، برای  حفظ امنیت در کشور،بیش از این به بحرانی شدن وضعیت زندانیان کرد دامن نزند.

از روزی که برایشان حکم اعدام صادر شده نگرانیها و اعتراضات زیادی در بین افکار عمومی و همچنین مجامع حقوق بشر در داخل و خارج آغاز شده و می رود که این مثله به بحرانی تبدیل بشود در غرب کشور.ما از اقای شاهرودی به عنوان رییس قوه ی قضائیه ی درخواست کرده ایم که ایشان شخصا ابتکار عمل را در دست بگیرند و پرونده ی این دو زندانی را مورد تجدید نظر قرار دهند.ما از نهادهای امنیتی هم درخواست کرده ایم که به بهانه ی حقط امنیت و برقراری ثبات و ارامش در کشور،بیش از این موجبات بروز نا امنی و ظهور فضایی ملتهب را باعث نشوند و ما تاکید کرده ایم که در صورتی که حکم اعدام این دو زندانی لغو شود و نیز در وضعیت زندانیان دیگر بهبود حاصل شود،امنیت و ثبات در کشور شانس بیشتری برای استقرا پیدا خواهد کرد.

احکام اعدام عدنان حسن پور و هیوا بوتیمار را دادگاه بدوی در مریوان صادر کرده است به همین دلیل در شعبه ی تجدید نظر و همچنین در دیوان عالی کشور به گقته سامان رسول پور عضو هیدت اجرایی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان در صورت خواست مسئولان قوه ی قضاییه هنوز فرصت برای لغو این احکام وجود دارد.

http://rasoulpour.blogfa.com/post-65.aspx

 

HOME