ديدبان حقوق بشر: دانشجویان بهائی را محروم نکنید

20 سپتامبر 2007
 سازمان ديدبان حقوق بشر در بیانیه یی از جمهوری اسلامی خواسته است به تبعیض علیه دانش آموزان بهائی به علت اعتقادات مذهبیشان پایان دهد. در این بیانیه آمده است که سازمان بين المللى بهائیان و دانشجويان بهائى در ايران به سازمان ديدبان حقوق بشر اطلاع داده اند كه مسوولان سازمان سنجش آموزش عالی ایران، مانع از آن می شوند که هشتصد دانش آموز بهائى به نتایج خود در آزمون ورودی (کنکور) دانشگاه ها در آشیان اینترنتی آن سازمان دست یابند، و این عده، در نتیجه، از ورود به دانشگاه های ایران محروم شده اند. دیدبان حقوق بشر در بیانیه خود همچنین می گوید: جمهوری اسلامی عضو کنوانسیون های بين المللى حقوق اقتصادى، اجتماعى، فرهنگى است كه، به موجب آن ها، زمینه تحصيلات عالى را بايد به شكل برابر براى همگان، و بدون هرگونه تبعيضى، فراهم كند. ايران همچنين عضو كنوانسيون بين المللى حقوق سياسى و مدنى است که بر حفظ و رعايت آزادى انديشه، وجدان و مذهب تاكيد دارد.

بشنوید mp3 - windows media - real audio

RadioFarda

 

ایران: اجازه دهید دانشجویان بهایی از تحصیلات عالی برخوردار شوند
حکومت بر علیه 800 دانش آموز به علت اعتقادات مذهبی شان اعمال تبعیض می کند


" در این هفته که سال جدید تحصیلی در دانشگاه های ایران آغاز می شود، صدها دانشجوی ایرانی از حضور در دانشگاه ها به دلیل تبعیض های مذهبی پایه غایب خواهند بود. "
 
جو استورک، معاون مدیر خاور میانه سازمان دیده بان حقوق بشر
  

(29 شهریور 1386) ? سازمان دیده بان حقوق بشر امروز اظهار داشت: حکومت ایران باید فورا به اقداماتی پایان دهد که با هدف ممانعت دانش آموزان بهایی از ورود به دانشگاه ها اعمال می شوند.حکومت باید سریعا مشکل 800 دانش آموز بهایی را حل کند که از کسب مدرک تحصیلی و تکمیل تحصیلات دانشگاهی ممنوع شده اند.  
 

سازمان بین المللی بهایی ها و دانشجویان بهایی در ایران به سازمان دیده بان حقوق بشر اطلاع دادند که مقامات مسئول در سازمان سنجش آموزش کشور ، 800 دانش آموز بهایی را از دسترسی به نتایج کنکور سراسری دانشگاه های دولتی محروم کرده اند.این آزمون یک کنکور سراسری در سطح ملی است که قبولی در آن برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های ایران ضروری است.  
 
جو استورک، معاون مدیر خاور میانه سازمان دیده بان حقوق بشر گفت:" در این هفته که سال جدید تحصیلی در دانشگاه های ایران آغاز می شود، صدها دانشجوی ایرانی از حضور در دانشگاه ها به دلیل تبعیض های مذهبی پایه غایب خواهند بود."  
 
دانش آموزانی که در کنکور سراسری شرکت کرده اند ، می توانند نتایج و رشته هایی که مجاز به ثبت نام هستند را در سایت رسمی سازمان سنجش و آموزش کشور (www.sanjesh.org) مشاهده کنند.حکومت از دو سال پیش به سمت سیستم الکترونیکی تغییر رویه داد و از آن به بعد ،هر داوطلب فقط به صورت فردی می تواند با ورود به فایل خود از نتایج آزمون آگاه شود.  
 
کنکور سراسری سال 1386 در 19-17 خرداد ماه برگزار شد و سازمان سنجش اولین سری از نتایج را در 20تیر ماه بر روی سایت قرار داد.  
 
امسال هنگامی که برخی از 800 دانش آموز بهایی می خواستند نتایج شان را در این وب سایت ببینند ،پیغام خطایی دریافت کردند که اطلاع می داد فایل های آنان ناقص بوده و تکمیل نشده است. سه نفر از این دانشجویان به سازمان دیده بان حقوق بشر گفتند که مسئولان سازمان سنجش به تماس های تلفنی و نامه نگاری های متعدد آنان پاسخ نداده اند که چرا نتایج آنان قابل دسترسی نیست و آنها نتوانسته اند نمرات شان را دریافت کنند.  
 
دو دانش آموز دیگر که به صورت شخصی به دفتر سازمان سنجش و آموزش کشور در تهران مراجعه و پرسش کرده بودند، به سازمان دیده بان حقوق بشر اظهار داشتند که به وضوح معلوم بود که اعتقاد آنها به آئین بهائیت دلیل عدم دسترسی به نتایج بود. یکی از این دانش آموزان گفت که یک مقام مسئول به وی گفته است آنها دستوراتی از مقامات بالا داشته اند تا امتحانات دانش آموزان بهایی را مورد ارزیابی و سنجش قرار ندهند.دانش آموز دیگر گفت که یکی از مقامات سازمان سنجش آموزش کشور به وی پیشنهاد کرده است وی می تواند نتایجش را دریافت کند به شرط اینکه خانواده اش، اعتقاد به بهائیت را انکار کنند.  
 
ایران عضو معاهده های بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی است که به موجب آنها باید تحصیلات عالی را به شکل برابر برای همگان و بدون هرگونه تبعیضی فراهم کند. ایران همچنین عضو کنوانسیون بین المللی حقوق سیاسی و مدنی است. ماده 18 این معاهده بر حفظ و رعایت آزادی اندیشه، وجدان و مذهب تاکید دارد.  
 
جامعه بهایی های ایران با توجه به تخمین 300000 نفری ، بزرگترین اقلیت مذهبی در ایران است.حکومت ایران آئین بهایی را به عنوان انحراف از اسلام و ارتداد می داند و بر خلاف مسیحیت، یهود و زرتشتی ، آن را به رسمیت نمی شناسد.بهایی ها در ایران نمی توانند آزادانه و بدون مزاحمت اعمال مذهبی خود را در محیط های عمومی انجام دهند.  
 
حکومت ایران تا سال 1383 داوطلبان کنکور سراسری را موظف می کرد تا اعتقادات مذهبی شان را اعلام کنند. فرم مربوطه فقط شامل گزینه های اسلام، یهود، مسیحیت و زرتشت بود و به نحو آشکاری افراد بهایی برای فاقد صلاحیت برای تحصیل در دانشگاه ها بودند.  
 
پس از اینکه این شرط در سال 1383 منتفی شد، دانشجویان بهایی توانستند در کنکور شرکت کنند اما آنها در مراحل بعدی پذیرش و ثبت نام رد شدند تا اینکه در سال 1386 بیش از 200 دانش آموز بهایی اجازه یافتند تا در دانشگاه های دولتی تحصیل کنند.
 
HOME