رييس قوه قضاييه:
نبايد حكم تعزيرات سنگيني براي افراد زير 18 سال صادر شود

 24/07/1385

تهران- خبرگزاري كار ايران

رييس قوه قضاييه صبح امروز (دوشنبه) در جلسه امروز مسوولان عالي قضايي با گرامي‌‏داشت فرارسيدن شب‌‏هاي قدر و تسليت شهادت حضرت علي (ع)، به فرارسيدن روز جهاني قدس اشاره كرد و گفت: به طور قطع ملت غيور و آگاه ايران اسلامي امسال نيز در روز جهاني قدس با شور خاص و همبستگي هميشگي خود ضمن حمايت از مردم مظلوم فلسطين زورگويي‌‏هاي عمال رژيم صهيونيستي را محكوم خواهند كرد.


به گزارش "ايلنا"، سيدمحمود هاشمي شاهرودي افزود: روز جهاني قدس به عنوان نماد ايجاد وحدت و ضرورت تقويت مقاومت در برابر رژيم اشغالگر قدس از سوي مسلمانان جهان و در واقع منشوري عملي در راه مقابله با اشغال قدس شريف است كه از سوي رهبر كبير انقلاب اسلامي ايران به يادگار مانده است.
رييس قوه قضاييه جنايات اخير رژيم صهيونيستي در آستانه روز جهاني قدس را ناشي از به بن‌‏بست رسيدن و استيصال اين رژيم در مقابله با مقاومت مشروع ملت فلسطين برشمرد و گفت: حضور پرشور مردم ايران و ساير مسلمانان جهان در راهپيمايي روز قدس موجب تقويت روحيه مقاومت مردم فلسطين و اميدواري آنان خواهد شد.
وي با اشاره به بحث اصلاح قانون مجازات اسلامي با موضوع حدود مسووليت كيفري اطفال و نوجوانان و تاكيد بر لزوم اصلاح آن، گفت: به نظر من تعزيرات نيز براي اطفال زير 18 سال نبايد اجرا شود و اصولا نبايد حكم تعزيرات سنگيني براي اطفال زير 18 سال صادر شود.
هاشمي شاهرودي با تاكيد بر اينكه مجازات تعزيري در سنين زير 18 سال بايد جنبه تربيتي داشته باشد و نه تنبيهي، گفت: براي افراد زير 18 سال مجازات تعزيري خاصي نياز است كه پايه و اساس آن بايد تربيت و اصلاح اطفال بزهكار باشد.
وي افزود: در مسووليت‌‏هاي جزايي بايد نكاتي را كه مي‌‏توان در رفع اجراي حكم در طفلي كه بالغ شده است اما رشيد نيست، استفاده كرد و دادگاه‌‏ها در اين زمينه بايد ادله لازم را بپذيرند.
رييس قوه قضاييه افزود: هر آينه «رشد نوعي» وجود نداشت، اين موضوع رافع هر نوع مجازات چه حد و چه غير حد است و بايد در قانون عنوان شود كه افراد زير 18 سال در معرض عدم رشد هستند و اين موضوع بايد توسط محاكم مورد توجه و بررسي جدي قرار گيرد.
هاشمي شاهرودي تصريح كرد: بايد با اصلاح قانون، شرايط جديدي را براي حكم مجازات اطفالي كه به سن بلوغ شرعي (9 سال دختران و 15 سال براي پسران) رسيده‌‏اند اما هنوز به سن رشد نرسيده و رشيد نيستند، فراهم كرد چرا كه اين مساله از موارد «شبهه» است و دادگاه‌‏ها بايد بررسي كنند كه آيا طفل به اين حكم جاهل است يا عالم.
رييس قوه قضاييه تاكيد كرد: موضوع و عنوان رشد در اصلاح قانون جديد مربوط به جرايم اطفال و نوجوانان بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.
HOME