جمعي از مخالفان سنگسار در ايران، خواستار حذف اين مجازات از قوانين ايران شدند

14/08/1385

تهران- خبرگزاري كار ايران

جمعي از مخالفان سنگسار در ايران، خواستار حذف مجازات سنگسار از قوانين ايران شدند.
به گزارش ايلنا، در متن اين دادخواست آمده است؛ مجازات سنگسار در دنياي امروز آن‌‏چنان غيرانساني و غيرقابل پذيرش است كه حتي حكومت‌‏گران نيز از افشاي آن پرهيز دارند و اجراي آن را در ايران تكذيب مي‌‏كنند. با اين همه، اين مجازات همچنان بخشي از قوانين كيفري ايران را به خود اختصاص داده و اجراي آن بي‌‏هيچ تضمين جدي، همواره در معرض بروز قرار دارد.
در اين دادخواست آمده است: ما امضاكنندگان زير به شدت نگران اجراي حكم سنگسار به عنوان يك مجازات در نظام حقوقي ايران هستيم. با اينكه مقامات قضايي دستور توقف سنگسار را در بهمن ماه 1381 صادر كردند؛ اما اجراي سنگسار متوقف نشده است. در ارديبهشت ماه 1385 يك زن و يك مرد به نام‌‏هاي محبوبه. م و عباس. ح در مشهد سنگسار شده‌‏اند. پيش از سنگسار با اين محكومان همچون مردگان رفتار شد، بدن‌‏هايشان در مرده‌‏شوي‌‏خانه بر اساس موازين اسلامي غسل داده شد و سپس در كفن پيچانده شدند. محبوبه تا شانه و عباس تا كمر، در خاك دفن شدند. اين دو سپس از سوي جمعيتي كه براي كشتن تدريجي آنان داوطلب شده بودند، هدف پرتاب سنگ قرار گرفتند، در حالي كه حتي خبر سنگسار آنان در رسانه‌‏هاي داخلي با عنوان اعدام منتشر شد.
در ادامه اين دادخواست تصريح شده است: در حال حاضر، جدا از اين دو مورد كه حكم آنها به اجرا درآمد، دست كم 11 نفر ديگر از جمله نه زن به اسامي زير در فهرست محكومان سنگسار قرار دارند كه وضعيت آنها بسيار نگران كننده است. همچنين ممكن است موارد ديگري از محكومان به حكم سنگسار در ديگر زندان‌‏هاي كشور باشد كه ما از آنها بي‌‏خبريم.
برطبق اين گزارش، پريسا الف. (زندان عادل آباد، شيراز), كبري، ن. (زندان تبريز، تبريز), خيريه. و (زندان سپيدار، اهواز), ايران. الف (زندان سپيدار، اهواز), ملك (شمامه)، قرباني ( زندان اروميه), حاجيه اسماعيل‌‏وند ( زندان جلفا), صغري مولايي (زندان ورامين)، اشرف كلهري (زندان اوين، تهران) فاطمه (يكي از زندان‌‏هاي استان تهران), زهرا رضايي (زندان رجايي شهر، كرج) و دو مرد با نام‌‏هاي عبدالله فريور (زندان ساري، ساري) و نجف. الف (زندان عادل آباد، شيراز) از جمله افرادي هستند كه به حكم سنگسار محكوم شده‌‏اند.
در ادامه اين دادخواست آمده است: بر اساس ماده 6 كنوانسيون بين‌‏المللي حقوق سياسي و مدني كه در سال 1975 به امضا و تصويب ايران رسيد، "در كشورهايي كه مجازات اعدام لغو نشده است، حكم مرگ فقط بايد براي جدي‌ترين جنايات صادر شود." ماده 7 همان كنوانسيون مي‌‏گويد :" هيچكس نبايد در معرض شكنجه يا رفتار تحقيرآميز و مجازات غيرانساني و ترذيلي قرار گيرد. درحالي كه قانون مجازات اسلامي ايران به قاضي اين اختيار را مي‌‏دهد، در صورتي كه مايل باشد، حتي با وجود كافي نبودن شواهد و مدارك، متهم را مجرم اعلام كرده و او را به سنگسار محكوم كند. ماده 105 قانون مجازات اسلامي ايران اين اختيار را به قاضي مي‌دهد كه در صورتي كه شواهد و مدارك لازم براي اثبات "زنا" وجود ندارد، با "علم" خويش متهم را محكوم نمايد و به بيان ديگر، حكم سليقه‌‏اي صادر كند.
در اين دادخواست همچنين آمده است: ما امضا كنندگان اين دادخواست ضمن تاكيد بر لزوم تغيير تمام قوانين خلاف حقوق بشر و تبعيض‌‏آميز، بر اين باوريم كه هيچ جرمي مستحق مجازات سنگسار نيست و بدين‌‏وسيله لغو اين مجازات غيرانساني را خواستاريم.

HOME