گزارش ماهانه (خرداد ۱۳۸۷) در مورد نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ایران

فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمریکای شمالی

نهادهای مدافع حقوق بشر !

ایرانیان مدافع حقوق بشر !

در این گزارش بخش بسیار کوچکی از موارد نقض حقوق بشر در ایران را که توسط این شبکه گرد آوری شده است به اطلاع می رسانیم:

بین المللی:

۱ ـ رئیس حزب چپ سوئد طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران نوشت: ما از وضعیت فرزاد کمانگر مطلع شده ایم، یک معلم و فعال حقوق بشر کرد بشدت مورد شکنجه قرار گرفته است. فرزاد کمانگر بدون هیچ شانسی برای دفاع در مقابل اتهامات نابجا به مرگ محکوم شده است. شیوه رفتار با مردم بشدت بی رحمانه و آزار گرایانه است و بر خلاف قانون و معاهدات بین المللی حقوق بشر است. ما قویا در مقابل رفتار بسیار ناعادلانه با فرزاد کمانگر معترض هستیم. او بایستی فورا آزاد شده و برای معالجات پزشکی به بیمارستان برده شود. (فعالان حقوق بشر در ایران ۲/۳/۸۷)

۲ ـ معاون رئیس حزب چپ سوئد طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران نسبت به مرگ کاوه عزیزپور فعال سیاسی در مهاباد اعتراض کرد و نوشت : حزب چپ سوئد قویا رفتار پلیس امنیتی را در مورد کاوه عزیزپور محکوم می کند. همچنین قویا فقدان امنیت قانونی در جمهوری اسلامی ایران را محکوم می کند و تقاضا می کند که همه زندانیان سیاسی در ایران باید آزاد شوند . (اخبار روز ۲/۳/۸۷)

۳ ـ سازمان عفو بین الملل با ارسال نامه ای خطاب به محمود هاشمی شاهرودی رئیس قو قضائیه در خواست کرد تا از برگزاری هر چه سریعتر دادگاه تجدید نظر شش فعال امور زنان ، اطمینان حاصل کند . در این نامه آمده است : اگر دادگاه تجدید نظر حکم این افراد را تایید کند، این سازمان درخواست تجدید نظر مجدد را ارائه خواهد کرد . مرضیه مرتاضی لنگرودی ، نسرین افضلی ، پروین اردلان ، زینب پیغمبرزاده ، ناهید جعفری و رضوان مقدم از جمله فعالان حقوق زنان هستند که به احکام تعلیقی حبس و شلاق محکوم شده اند . در نامه سازمان عفو بین الملل آمده است : این زنان تنها به دلیل عقاید شان محکوم شده اند .( رادیو فردا ۳/۳/۸۷)

۴ ـ اتحادیه اروپا از دولت ایران درخواست کرد تا حکم اعدام بهنود شجاعی و سعید جزی که در سنین کودکی مرتکب قتل شده اند ، را لغو کند. این اتحادیه صدور حکم اعدام برای این دو نوجوان ایرانی و دیگر افرادی را که در کمتر از سن قانونی مرتکب جرم شده اند . نقض تعهدات بین المللی ایران اعلام کرده است .ماده ۳۷ کنوانسیون حقوق کودک که دولت ایران از امضاء کنندگان آن است ، مجازات مرگ یا حبس ابد را در مورد افراد زیر ۱۸ سال ممنوع کرده است. (بی بی سی ۴/۳/۸۷)

۵ ـ سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای از وضعیت فرشاد دوستی پور دانشجوی ۲۳ ساله ای که توسط اطلاعات سپاه پاسداران در ایوان غرب بازداشت گردید ، ابراز نگرانی کرد . در این بیانیه آمده است : دوستی پور که در طول بازداشت در زندان اوین دچار مشکلات ریوی شده است در حال حاضر احتمالا در معرض شکنجه قراردارد .جرم وی اطلاع رسانی در رابطه با کشته شدن ۳ نفری از مردم ایوان غرب بدست نیروهای امنیتی می باشد. (رادیو زمانه ۴/۳/۸۷) 

۶ ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه (OMCT) طی نامه ای خطاب به مقامات حکومت ایران نگرانی عمیق خود را نسبت به صدور حکم زندان برای امیر یعقوبعلی از اعضای « کمپین یک میلیون امضاء» اعلام کردند . در این نامه از مقامات دولت ایران خواسته شده است : تحت هر شرایطی سلامت روحی و جسمانی امیر یعقوبعلی و دیگر فعالان « کمپین یک میلیون امضاء» را تضمین کنند. اطمینان دهند که دادگاه تجدید نظر نامبرده کاملا بی طرف و واجد صلاحیت خواهد بود تا بدین ترتیب از وی رفع اتهام گردد . به علاوه، کاملا مشخص است که ایراد این اتهامات خودسرانه بدلیل فعالیتهای وی در زمینه حقوق بشر است . هر چه سریعتر به هرگونه اقدام تهدید آمیز و آزار دهنده، حتی در سطوح قضایی، در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند. به مواد اعلامیه مدافعان حقوق بشر، تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در ۹ دسامبر ۱۹۹۸ احترام گذاشته و آنرا را رعایت کنند . بطور کلی تحت هر شرایطی اطمینان دهند که مفاد حقوق بشر و آزادیهای اصلی در ایران مطابق با اعلامیه جهانی حقوق و دیگر عهد نامه های بین المللی و منطقه ای که ایران نیز آنها را به رسمیت شناخته رعایت خواهند شد. (عصرنو ۸/۳/۸۷)

۷ ـ سازمان عفو بین الملل گزارش سالانه خود از وضعیت حقوق بشر در جهان را منتشر کرد، در بخش مربوط به ایران عفو بین الملل می نویسد که دولت این کشور همچنان به سرکوب منتقدان ادامه داد و دگراندیشان ، روزنامه نگاران ، نویسندگان ، پژوهشگران و فعالان مدافع حقوق زنان و حقوق اقلیت های قومی و مذهبی با فشارهایی شامل بازداشت خودسرانه ، محدودیت سفر؛ تعطیلی سازمانهای غیر دولتی و آزار و ارعاب و تهدید مواجه بودند. در بخش دیگری از این گزارش آمده است: تبعیض علیه زنان در قوانین و روش های جاری باقی ماند ، شکنجه و سوء رفتار در زندانها و بازداشتگاههای دولتی رواج داشت و در ماه اوریل ، برخورد شدید با مخالفان با افزایش چشمگیر شمار اعدامها همراه شد به نحوی که طی سال میلادی ،مجازات اعدام در مورد ۳۳۵ نفر، از جمله ۷ محکوم خردسال به اجرا درآمد . عفو بین الملل می نویسد که دادگاههای ایران در سال گذشته به صدور احکام سنگسار ، قطع اندامها و شلاق مبادرت ورزیدند و برخی از این احکام به اجرا گذشته شد . به گزارش عفو بین الملل و خامت وضعیت اقتصادی باعث شد، تعداد بیشتری ازایرانیان با فقر روبرو شوند.(بی بی سی ۸/۳/۸۷) 

۸ ـ خانم سوهیر باالحسن رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و آقای جو استارک معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا دیده بان حقوق بشر طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران نگرانی شدید خود را از سرنوشت ۷ تن از اعضای جامعه بهائیان که در زندان بسر می برند، اعلام کردند . فریبا کمال آبادی، مهوش ثابت، عفیف نعیمی، جمال الدین خانجانی ، سعید رضایی ، بهروز توکلی و وحید تیز فهم اعضای گروه هماهنگ کننده ملی بهائیت در ایران هستند که با اطلاع حکومت تاسیس شده و هدف آن کمک به جامعه ۳۰۰هزار نفری بهائیان در کشور است .در این نامه آمده است : ما از مسئولین جمهوری اسلامی ایران مصرانه می خواهیم مکان حبس این هفت نفر ، اتهامات دقیقی که علیه آنها مطرح شده و تارخ محاکمه آنها را به اطلاع برسانند. ما همچنین از شما مصرانه می خواهیم به ناظران مستقل بین الملی اجازه دهید بر محاکمه آنها نظارت داشته باشند . حق محاکمه عادلانه شامل جلسه استماع علنی ، منع تبعیض دینی و حق آزادی مذهب است . این حقوق همگی در میثاق حقوق مدنی و سیاسی که توسط ایران تصویب شده آمده است.

( دیده بان حقوق بشر ۱۲/۳/۸۷) 

۹ ـ کمیسیون بین المللی حقوقدانان در رابطه با بازداشت اعضاء گروه هماهنگ کننده ملی بهائیان ایران طی نامه ای خطاب به اولیاء حکومت ایران اعلام نمود: بهائیان بطور خودسرانه دستگیر شده و در وضعیت ممنوع الملاقات نگهداری می شوند ، باید بلافاصله آزاد گردند یا به لحاظ حقوقی به جرمی مشخص متهم شوند . کمیسیون بین المللی حقوقدانان از اولیاء حکومت ایران می خواهد منطبق با وظایف و تکالیف حقوق بشر بین المللی عمل نمایند و تضمین دهند که این افراد بر مبنای اعتقادات خود در بازداشت بسر نمی برند . آزادی دین و وجدان بهائیان به شدت محدود است و این محدودیت در تجاوز واضح از میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی اعمال می گردد که ایران مهر تایید بر آن نهاده و ملزم به رعایت آن است . کمیسیون از اولیاء حکومت ایران می خواهد تضمین نمایند که کلیه افراد بازداشت شده از هرگونه شکنجه و سوء رفتار مصون هستند، امکان دسترسی به خانواده ها و وکلای خود را دارند و در صورت لزوم از مراقبت های پزشکی بهره مندند.( گویا ۱۵/۳/۸۷)

۱۰ ـ دیده بان حقوق بشر با انتشار بیانیه ای از مقامات دولت ایران درخواست کرد: آیت الله کاظمینی بروجردی، عماالدین باقی و محمد صدیق کبود وند را بسرعت تحت مراقبتهای پزشکی قرار دهند. مدیر خاورمیانه و شمال آفریقا در دیده بان حقوق بشر گفت:” این بسیار ظالمانه است که سلامت این اشخاص بدون هیچ دلیل روشنی به مخاطره انداخته شده است”. وی افزود:”مقام های ایران تاکنون مدرکی درباره علت زندانی شدن آنها ارائه نکرده اند، و اکنون از ارائه مراقبتهای پزشکی به آنها خودداری می کنند.” همچنین در این اطلاعیه آمده است:حداقل مقررات استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان،”زندانیانی که نیاز به معالجات ویژه دارند باید به موسسات تخصصی و یا بیمارستان غیر نظامی منتقل شوند”. مدیر خاور میانه و شمال افریقای این سازمان اعلام کرد:”مسئولین ایرانی مسئول سلامت این زندانیان هستند.”(دیده بان حقوق بشر ۱۶/۳/۸۷) 

۱۱ ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: ناهید کلهر ۲۱ ساله دانشجوی زیست شناسی دانشگاه آزاد قم و مسئول وبلاگ « آزادی بی بها نیست » به اتهام تماس با گروههای مخالف حکومت در خارج از کشور در روز ۱۲ خرداد توسط اداره اطلاعات قم بازداشت شده است. در این اطلاعیه آمده است: این دانشجو درمعرض خطر بدرفتاری و شکنجه قرار دارد. محل نگهداری او مشخص نیست و تماسی با خانواده خود و یا یک وکیل مدافع ندارد.(ایران امروز ۱۷/۳/۸۷) 

۱۲ ـ سازمانهای دیده بان حقوق بشر ، فدارسیون بین المللی جامعه دفاع از حقوق بشر، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران و کانون مدافعان حقوق بشر در ایران اعلام کردند ، دولت ایران باید با نهادهای حقوق بشری سازمان ملل متحد برای پرداختن به وضعیت بسیار وخیم حقوق بشر در ایران همکاری کند . این نهادهای حقوق بشری اعلام کردند : ایران رتبه اول را در اعدام افراد زیر ۱۸ سال دارد که این امر نقض تعهدات این کشور در قبال پیمان حقوق کودک است . حداقل ۱۰۷ نفر بخاطر خطاهایی که ادعا می شود قبل از سن ۱۸ سالگی مرتکب شده اند در انتظار اعدام بسر می برند .ایران در کنار کره شمالی، ترکمنستان ، سوریه ، برمه و کوبا یکی از معدود کشورهایی است که مانع حضور سازمانهای مستقل بین المللی حقوق بشر در کشور می شود . ایران همچنان به اعدام به روش سنگسار ادامه می دهد و حداقل ده زن و دو مرد در انتظار اجرای حکم اعدام به روش سنگسارند. مجازاتهای ظالمانه و غیرانسانی ازجمله قطع دست و پا (۵مورد در دی ماه ۸۶ در استان سیستان و بلوچستان اجرا شد) و احکام شلاق همچنان اجرا می شوند. دولت ایران مرتبا فعالان حقوق زن ، دانشجویان و فعالان حقوق کارگران را بخاطر فعالیتهای مسالمت آمیزشان سرکوب می کنند .(دیده بان حقوق بشر ۱۷/۳/۸۷)

۱۳ ـ سازمان عفو بین الملل در رابطه با بازداشت فعالان مدنی آذربایجانی با انتشار اعلامیه ای از مقامات دولت ایران درخواست کرد: علی صدیقی ، حسن اسدی ، حجت تاریوردیان، اکبر حسین زاده، احد رضوی، امیر محمد بنایی صادق و سایر فعالان مدنی آذربایجانی در زندان مورد شکنجه و بد رفتاری قرار نگیرند . امکان دسترسی فوری و مرتب زندانیان به خانواده خود و وکیل مورد نظر خودشان و هر نوع مداوای پزشکی که لازم داشته باشند. این سازمان خواستار آزادی فوری و بی قید شرط بازداشت شدگان شده است، مگر اینکه به جرمهای جنایی مشخصی متهم شده و تحت محاکمه فوری و منصفانه ای قرار گیرند. (ساوالان سی ۱۷/۳/۸۷) 

۱۴ ـ دبیر کل فدارسیون جهانی اتحادیه معلمان طی نامه ای خطاب به مقامات دولت ایران خواستار توقف حکم اعدام فرزاد کمانگر شده است . فدراسیون جهانی اتحادیه های معلمان بیش از ۳۰ میلیون عضو را در ۱۷۱ کشور نمایندگی می کند و دفتر مرکزی آن در بروکسل پایتخت بلژیک می باشد. (فعالان حقوق بشر در ایران ۲۱/۳/۸۷)

۱۵ ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای صدور احکام حبس سنگین برای دو روزنامه نگار سعید میتن پور و یعقوب سالکی نیا را محکوم کرد. در این اطلاعیه آمده است: « چنانکه در ایران رسم است پیگرد قضایی و محاکمه روزنامه نگاران در ابهام و ناروشنی انجام می گیرد. به قاعده تبدیل شدن برگزاری دادگاههای غیرعلنی و مخفی و بدون رعایت موازین قضایی نگران کننده است.» ( گزارشگران بدون مرز ۲۲/۳/۸۷) 

۱۶ ـ سازمان عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و ۳۳ سازمان مدافع حقوق بشر و حقوق زنان با انتشار بیانیه ای مشترک همبستگی خود را با زنان ایران اعلام کردند. در این بیانیه آمده است: ما از دولت ایران می خواهیم که آزار و اذیت مدافعان حقوق برابر را متوقف کند، همه اتهامات وارده علیه فعالانی که حقوق بشر زنان را بطور مسالمت آمیز ترویج می کنند بویژه فعالان کمپین یک میلیون امضاء را لغو کنند. به فعالان حقوق زن برای استفاده از ابزار مدنی در بیان نگرانی هایشان از قوانین تبعیض آمیز در ایران و افزایش آگاهی عمومی در این زمینه اجازه فعالیت دهند. در نهایت ما به مسئولین در ایران توصیه می کنیم که برای تطبیق قوانین حاکم بر حیات زنان با معیارهای بین المللی حقوق بشر و در راستای تعهدات بین المللی ایران گامهای مشخصی بردارد.(گویا ۲۲/۳/۸۷) 

۱۷ ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای اعمال فشار و سخت گیری بر وب نگاران فمنیست و مدافعان حقوق زنان را محکوم کرد . گزراشگران بدون مرز اعلام کردند: «مقامات امنیتی - قضایی ایران باز هم راه سرکوب علیه مدافعان حقوق زنان و وب نگاران فمنیست را برگزیدند،فعالانی که اینترنت به تنها وسیله ی بیان خواستهایشان در ایران تبدیل شده است . افزایش سخت گیری و سرکوب از سوی دولت نشان وحشت آنها از گسترش جنبش برابرخواهی زنان است.» ماموران امنیتی ژیلا بنی یعقوب، جلوه جواهری، فریده غائب، نفیسه آزاد، ناهید میرحاج و عالیه مطلب زاده روزنامه نگاران و وب نگاران سایتهای مدافع حقوق زنان « کانون زنان ایران » ، « مدرسه فمنیستی » ، « تغییر برای برابری » و نسرین ستوده وکیل بسیاری از روزنامه نگاران و مدافعان حقوق زنان را بازداشت کردند . گزارشگران بدون مرز یادآور می شوند که ایران یکی از سرکوبگرترین کشورهای خاورمیانه در عرصه اینترنت است و در لیست کشورهای « دشمنان اینترنت » در جهان قرار دارد. ایران همچنین در رده بندی آزادی مطبوعات در کشورهای جهان در رده ۱۶۶ از میان ۱۶۹ کشورقرار دارد.(گزارشگران بدون مرز ۲۳/۳/۸۷)

۱۸ ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای به دار آویخته شدن محمد حسن زاده ۱۷ ساله را در سنندج محکوم کرد . به گزارش عفو بین الملل محمد حسن زاده در سن ۱۵ سالگی مرتکب قتل شده بود ، پس از دستگیری در سال ۸۵ به کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شد و سال گذشته حکم اعدام او صادر شد . سازمان عفو بین الملل ضمن محکوم کردن این اعدام در بیانیه خود نوشته است : « مورد اخیر اعدام نوجوان متهم به قتل ، یکی دیگر از موارد بی اعتنایی مقامات ایران از تعهدات بین المللی خود به کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و حقوق کودکان است که بر اساس آن افرادی که در سن زیر هجده سال مرتکب جرم می شوند، نباید اعدام شوند.» سازمان عفو بین الملل در گزارش خود از ۸۵ نوجوان مجرم دیگر که در انتظار اجرای حکم اعدام هستند، نام برده و ابراز نگرانی کرده است . (بی بی سی ۲۳/۳/۸۷)

۱۹ ـ بودیل سه بالئوس نماینده حزب سبزها در پارلمان سوئد به نیابت از حزب طی نامه ای خطاب احمدی نژاد رئیس جمهور ایران خواستار آزادی فعالان جنبش زنان شد . نامبرده نوشت : تمایل دارم به نیابت از حزب سبزهای سوئد نگرانی خود را از وضعیت فعلی در ایران ابراز نمود و نسبت به روشهای خشن و گاها وحشیانه تشکیلات و مقامات ایرانی در شکستن تجمعات صلح طلبانه برای حقوق انسانی و حقوق برابر اعتراض نمایم . چنین رفتاری نه قابل پذیرش و نه قابل تحمل می باشد . از دولت ایران مصرا می خواهم لطفا همه ۹ فعال جنبش زنان را که در سالروز روز ملی همبستگی زنان ایرانی دستگیر شده اند را آزاد نمائید . آیدا سعادت، ناهید میرحاج ، نسرین ستوده ، ژیلا بنی یعقوب ، نفسیه آزاد، سارا لقمانی، جلوه جواهری، فریده غائب و عالیه مطلب زاده از فعالین کمپین یک میلیون امضاء می باشند که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند .

(مقصود رنجبر نماینده حزب سبزها در شورای شهر اروبرو ۲۴/۳/۸۷)

۲۰ ـ اولیا علی بیگی نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار که به نمایندگی از سوی وزارت کار در اجلاس سازمان بین المللی کار(ILO) شرکت کرده بود، اعلام کرد : امسال نیز مانند سالهای گذشته اعتراضاتی نسبت به ایران شد . در اجلاس امسال ایرادی به ایران گرفتند که مربوط به زندانی شدن منصور اسانلو و تشکل سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بود. در این اجلاس بیانیه ای علیه ایران در مورد زندانی بودن منصور اسانلو ، آزاد نبودن تشکلهای مستقل کارگری و اخراج فعالین سندیکایی امضا شد.(ایسنا ۲۶/۳/۸۷) 

۲۱ ـ “جامعه دفاع از خلقهای تهدید شده” با انتشار گزارشی به جمهوری اسلامی ایران بخاطر سرکوب بهائیان اعتراض کرد. در این گزارش آمده است که از زمان به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد تاکنون ۳۵۰ هزار بهائی مقیم ایران مورد فشار شدید تری قرار گرفته اند. این سازمان حقوق بشری در گزارش خود تاکید می کند که حمله به بهائیان و دستگیری گسترده آنان سیستماتیک انجام می شود و از جانب حکومت برنامه ریزی شده است. در این گزارش به دستگیری هفت تن از فعالان بهائی اشاره شده است.(دویچه وله ۳۰/۳/۸۷) 

۲۲ ـ نمایندگان پارلمان اروپا اعدام نوجوانان در جمهوری اسلامی را بشدت محکوم کردند. نمایندگان پارلمان اروپا در مصوبه خود تاکید کرده اند، که اعدام نوجوانان مغایر است با پیمانهای بین المللی که از جانب حکومت ایران نیز تائید شده اند. پارلمان اروپا از مقامات جمهوری اسلامی خواست، حکم اعدام چهار نوجوان که قرار است بزودی بدار آویخته شوند را لغو کند. نمایندگان پارلمان اروپا به اعدام محمد حسن زاده ۱۷ ساله در زندان سنندج اشاره کرده اند و از کشورهای اروپایی خواسته اند، پناهجویان ایرانی را که در معرض خطر اعدام هستند، به کشورشان باز نگردانند.(دویچه وله ۳۰/۳/۸۷) 

اخبار دانشجویی:

۲۳ ـ دکتر حسین مددی رئیس هیات نظارت دانشگاه زنجان ، معاون دانشجویی و رئیس دانشکده ادبیات در حال تعرض به یکی از دانشجویان دختر توسط سایر دانشجویان دستگیر شد. پیش از این مسئولین حراست، انتظامات دانشگاهها به دانشجویان دختر در دانشگاههای رازی کرمانشاه، علامه طباطبایی، سهند تبریز و … تعرض کرده اند و هیچگاه محاکمه و مجازات نشده اند . (کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت ۲۶/۳/۸۷) 

دانشجویان: بازداشت شده

۲۴ ـ عسگر اکبرزاده دانشجوی دانشگاه پیام نور اردبیل و از فعالین آذربایجانی توسط ماموران اداره اطلاعات اردبیل بازداشت شد. وی قبلا به مدت ۴ ماه زندانی بوده و همچنین به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در دادگاه به پرداخت ۶۰۰۰۰۰ تومان محکوم شده بود.(ساوالان سی ۲۱/۳/۸۷) 

۲۵ ـ هود یازرلو ۲۱ ساله دانشجوی رشته مدیریت دانشگاه معصومیه قم به علت سفر به عراق به همراه مادرش نازیلا دشتی بدستور قاضی سید مجید ضرغامی بازپرس شعبه ۲ امنیت دادگاه انقلاب در روز ۴ خرداد بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل گردید.(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی ۲۳/۲/۸۷)

۲۶ ـ خانواده امیر رضا اردلان دانشجوی ترم آخر دانشگاه آزاد شهرضا در استان اصفهان، که دو روز پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، اعلام کردند: فرزندشان در بازداشت گاه امنیتی شدیدا شکنجه شده است و قادر به راه رفتن و تکلم نبوده است. خانواده امیر رضا اردلان به صورت تصادفی وی را در دادگستری شهرضا ملاقات کرده اند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۹/۳/۸۷) 

توقیف سایتها و نشریات دانشجویی:

۲۷ ـ نشریه دانشجویی”پرومته” به مدیر مسئولی فرخ باستانی به علت چاپ مقالاتی در نقد اعدام و سنگسار به اتهام توهین به اسلام پس از انتشار ۲ شماره به حکم کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه یزد بطور دائم توقیف گردید. قبلا نشریات دانشجویی”زمستان”و”بیان آزاد” هم در دانشگاه یزد توقیف شده بودند.

(امیر کبیر ۵/۳/۸۷)

۲۸ ـ نشریه دانشجویی”وریا” به مدیر مسئولی نوید غفاری به حکم کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه شیراز به اتهام انتقاد از دولت احمدی نژاد برای مدت یکسال توقیف گردید.(امیر کبیر ۱۳/۳/۸۷) 

۲۹ ـ نشریه دانشجویی”چرو” به مدیر مسئولی عباس توفیقی که به زبان کردی منتشر می شد به حکم کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه توقیف گردید.(امیر کبیر ۲۱/۳/۸۷)

۳۰ ـ نشریه دانشجویی”تریفه” به مدیر مسئولی رزگار خضری با شکایت استاندار مازندران به حکم کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه مازندران توقیف گردید.(امیر کبیر ۱۹/۳/۸۷)

دانشجویان: احضار و بازجویی

۳۱ ـ محمد بنی ابراهیمی دانشجوی دانشگاه مفید قم به علت اعتراض به سایت های فرهنگی دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شد. دانشگاه مفید یکی از دانشگاههای همکار با سازمان ملل در جهت طرح ارتقای حقوق بشر و دسترسی به عدالت است که هرساله سازمان ملل بودجه های بسیاری را برای برپایی همایش ها و کنفرانس ها به این دانشگاه اختصاص می دهد. دانشجویان دانشگاه مفید حق داشتن موبایل دوربین دار، تلویزیون شخصی، لب تاپ و کامپیوتر را در خوابگاه ندارند.(امیر کبیر ۹/۳/۸۷) 

۳۲ ـ مدیران مسئول نشریات دانشجویی”پنجره”،”شورا”،سردبیر نشریه دانشجویی “کاغذ اخبار” و دو دانشجوی دیگر دانشگاه سیستان و بلوچستان به کمیته انضباطی احضار شدند. دانشجویان احضار شده در ائتلافی به نام”هم پیمانان” در انتخابات شورای صنفی دانشگاه شرکت کرده بودند.(ایران امروز ۱۵/۳/۸۷) 

۳۳ ـ میلاد اسدی دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر و مدیر مسئول نشریه دانشجویی توقیف شده “درنگ” جهت محاکمه به شعبه ۱۳ دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(ادوار نیوز ۲۰/۳/۸۷) 

۳۴ ـ مهدی خسروی و حمید رضا امیرخانی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد جهت بازجویی به شعبه ۲۰۱ دادسرای انقلاب مشهد احضار شدند. ( امیر کبیر ۲۷/۳/۸۷) 

۳۵ ـ امین ریاحی دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد در شعبه ۲۰۱ دادسرای انقلاب مشهد مورد بازجویی قرار گرفت.(امیر کبیر ۳۰/۳/۸۷) 

دانشجویان محاکمه:

۳۶ ـ یاسر گلی دانشجویی که از مهر ماه سال گذشته به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق هواداری از گروه پژاک در زندان بسر می برد، در شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی طیاری محاکمه شد.

(موکریان نیوز ۸/۳/۸۷) 

دانشجویان: احکام صادر شده

۳۷ ـ سازمان سنجش وزارت علوم از ارائه کارنامه به ناصر پویافر و علی صابری از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه امیرکبیر خود داری کرده همچنین نتیجه آزمون مجید شیخ پور را نیز تغییر داده است. فریدون مشیری نماینده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی گفت : تقلب برای نورچشمی هاست اما دانشجویان ستاره دار مورد غضب هستند و از لحاظ قانونی امسال دست آنها به جایی بند نیست. وی افزود: در سالهای ۸۵ و ۸۶ اوراق دانشجویان ستاره دار تصیح شده بود و برخی از آنها رتبه یک تا دو رقمی داشتند اما با تمام پیگیریها و رای دیوان عدالت اداری ، وزارت علوم حاضر به ثبت نام این دانشجویان نشد . اما امسال وضعیت متفاوت بود و اوراق این دانشجویان به هیچ وجه تصحیح نشد . نامبرده اعلام کرد: مافیای مالی در سازمان سنجش وجود دارد ، با خرید و فروش سوالات کنکور سالانه ۴۰۰میلیون تومان پول رد و بدل می شود .(امیرکبیر ۲/۳/۸۷)

۳۸ ـ امیر یعقوبعلی دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو کمپین یک میلیون امضا به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام در دادگاه به یکسال حبس تعزیری محکوم شد.

(تغییر برای برابری ۵/۳/۸۷) 

۳۹ ـ سینا جهانبخش مدیر مسئول نشریه دانشجویی « گونش» بدلیل چاپ ویژه نامه ای با عنوان گذری بر حماسه خرداد آذربایجان در سال ۸۵ به حکم کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه علم و صنعت برای مدت ۹ ماه از مدیر مسئولی محروم شد.(وبلاگ حق ۵/۳/۸۷)

۴۰ ـ یک دانشجوی دانشگاه آزاد کاشان به دلیل مخالفت با دفن شهید در این دانشگاه از دانشگاه اخراج شد و ۳ دانشجوی دیگر به یک ترم تعلیق از تحصیل محکوم شدند.(امیر کبیر ۷/۳/۸۷) 

۴۱ ـ هشت تن از دانشجویان دختر دانشگاه صنعتی شیراز به اتهام “بدحجابی در محیط دانشگاه” در کمیته انضباطی هرکدام به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند.(امیر کبیر ۹/۳/۸۷)

۴۲ ـ ناهید بابازاده، صمد پاشایی، نادر مهدقره باغ و امین امامی دانشجویان دانشگاه تبریز به اتهام فعالیت سیاسی به حکم اداره گزینش استاد و دانشجو وزارت علوم از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شدند. همچنین سجاد راد مهر دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک به کمیته انضباطی احضار شد. نامبرده بدلیل ممانعت مسئولین امنیتی دانشگاه تبریز از برگزاری جلسه دفاع پایان نامه ارشد خود محروم شده بود.

(ادوار نیوز ۱۱/۳/۸۷)

۴۳ ـ پارسا کرمانیان و علیرضا حیدری از دانشجویان دانشگاه آزاد کرمانشاه به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه اول دادگاه انقلاب کرمانشاه هرکدام به ۷ ماه حبس تعزیری و پنج ماه حبس تعلیقی محکوم شدند. این دانشجویان در مراسم روز دانشجو به مدت یک هفته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.(امیر کبیر ۱۲/۳/۸۷)

۴۴ ـ عباس رشیدی، مصلح ستار پور، سیوان فرخزادی، امین آریا، فاروق معروفی، امیر سالاری و امین شجاع دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران به جرم شرکت در تحصن و اعتصاب غذا در کمیته انضباطی به دو ترم محرومیت از تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شدند. بیش از ۲۰۰۰ دانشجو در تحصن و ۹۱ دانشجو در اعتصاب غذا بسر می برند. اداره حراست و مسئولین دانشگاه برای سرکوب تحصن دانشجویان خطوط اینترنت دانشگاه را قطع نموده و در خطوط موبایل اختلال ایجاد کرده اند. آب را به مدت یک روز قطع کردند. با خانواده های متحصنین تماس برقرار کرده و اتهام پراکنی مبنی بر این که دانشجویان با گروه های بیگانه در ارتباط هستند و افزایش نیروهای امنیتی در لباس حراست و ……..(دسترنج ۱۷/۳/۸۷) 

۴۵ ـ فرزاد حسن زاده، مهدی خسروی و امین ریاحی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد به دلیل چاپ مطالب انتقادی نسبت به برخی اقدامات دولت احمدی نژاد در نشریه دانشجویی « محاوره » در کمیته انضباطی هر کدام به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند.(بوعلی سینا ۲۱/۳/۸۷) 

فیلتر کردن سایتهای خبری، جلوگیری از برگزاری مراسم و منحل کردن نهادهای مدنی:

۴۶ ـ سایت خبری”تبریز نیوز” به مدیریت پیمان پاک مهر برای چندمین بار فیلتر شد. این سایت از اردیبهشت ۸۵ آغاز بکار کرده است.(تبریز نیوز ۲/۳/۸۷) 

۴۷ ـ مجوز فعالیت انجمن”ژیار” در کرمانشاه به اتهام برقراری ارتباطات سیاسی و عدول از خطوط قرمز و ممنوعه ی فعالیت تشکلهای زیر مجموعه سازمان ملی جوانان بدستور مدیر کل امور اجتماعی سازمان ملی جوانان کشور لغو گردید.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۱۴/۳/۸۷)

۴۸ ـ به حکم اردشیر خزائی رئیس دانشگاه بوعلی سینا و رئیس هیئت نظارت بر تشکل های اسلامی دانشگاهیان کلیه فعالیتهای جامعه اسلامی دانشجویان به علت دعوت از عباس پالیزدار برای سخنرانی با موضوع”گزارشی از پرونده های مفاسد اجتماعی” برای مدت ۳ ماه لغو گردید. عباس پالیزدار در این سخنرانی اسامی ۴۴ نفر از مسئولین دولتی منجمله ۹ نفر روحانیون را نام برده بود.(فارس ۱۸/۳/۸۷)

۴۹ ـ مجوز فعالیت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان به حکم دکتر حسین مددی رئیس هیات نظارت دانشگاه لغو گردید .(ادوار نیوز ۲۴/۳/۸۷)

۵۰ ـ وبسایت اطلاع رسانی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان برای هفتمین بار طی ۳ سال گذشته بدستور مقامات قضایی فیلتر شد.( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۳۰/۳/۸۷)

مطبوعات: توقیف شده

۵۱ ـ روزنامه”شاخه سبز” چاپ قم با شکایت حجت الاسلام رسائی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، بدستور دادستان عمومی و انقلاب قم برای مدت ۱۰ روز توقیف گردید.(ایسنا ۲۲/۳/۸۷)

اخراج روزنامه نگاران:

۵۲ ـ نه نفر از اعضای تحریریه روزنامه “مردم نو” چاپ زنجان با ۲ تا ۵ سال سابقه از کار اخراج شدند.

(دسترنج ۸/۳/۸۷)

۵۳ ـ جانشین دبیر سرویس سیاسی خبرگزاری «برنا» وابسته به سازمان ملی جوان به علت حضور در تجمعات دانشجویی و خوانده شدن خطبه عقد وی توسط سید محمد خاتمی ، در جریان گزینش توسط ماموران اداره حراست خبرگزاری ایرنا رد صلاحیت شد . گزینش خبرگزاری «برنا» زیر نظر حراست «ایرنا» می باشد .

(دسترنج ۲۷/۳/۸۷)

مطبوعات: محاکمه روزنامه نگاران

۵۴ ـ قلی شیخی مدیر مسئول روزنامه”توسعه” به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیر خراسانی محاکمه شد.(ایسنا ۱۲/۳/۸۷) 

۵۵ ـ علی اکبر مسگران مدیر مسئول هفته نامه”دیروز، امروز،فردا” به اتهام نشر مطالب خلاف واقع بصورت غیابی در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیر خراسانی محاکمه شد.(ایسنا ۱۲/۳/۸۷)

 ۵۶ ـ رضا عباس زاده سر دبیر و منصور جمشیدی خبرنگار هفته نامه”صبح آزادی” به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیر خراسانی محاکمه شدند.(ایسنا ۱۲/۳/۸۷)

۵۷ ـ الیاس حضرتی مدیر مسئول روزنامه”اعتماد” به اتهام تبلیغ علیه نظام، انتشار مطالب خلاف واقع، انتشار مطالب خلاف عفت عمومی، استفاده ابزاری از تصویر زن، تحریک و تشویق افراد و گروهها برای ارتکاب اعمال علیه امنیت و حیثیت جمهوری اسلامی با شکایت مدعی العموم و معاونت اطلاعات پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ در شعبه ۱۰۸۳ به ریاست قاضی حسین حسینیان محاکمه شد.(ایسنا ۱۹/۳/۸۷)

۵۸ ـ محمد نعیمی پور مدیر مسئول روزنامه توقیف شده « یاس نو » به اتهام تبلیغ علیه نظام ، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، توهین به مسئولان ، اهانت و هتک حرمت با شکایت مدعی العموم در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیر خراسانی محاکمه شد . چاپ نظرات مصطفی تاج زاده ، عبدالکریم سروش ، عباس عبدی ، سعید رضوی فقیه ، هاشم آغاجری ، محمد موسوی خوئینها ، رجبعلی مزروعی ، محمدرضا خاتمی و متن نامه نمایندگان متحصن مجلس ششم خطاب به خامنه ای و بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از جرائم وی می باشد . ( ایسنا ۲۶/۳/۸۷)

احضار فعالین سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی به دادگاهها:

۵۹ ـ بهاالدین ملکی عضو هیات مدیره انجمن صنفی معلمان کردستان به اتهام نشر مطالب خلاف واقع جهت بازجویی به شعبه ۴ دادسرای سنندج احضار شد. نامبرده قبلا در حراست فرمانداری سنندج و ستاد خبری اداره اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته بود.(موکریان نیوز ۷/۳/۸۷) 

۶۰ ـ شورش گلکار نویسنده و فعال مدنی که در دو پرونده جداگانه توسط دادگاه انقلاب مریوان و دادگاه انقلاب سنندج به ۷ ماه زندان محکوم شده، به شعبه اول اجرای احکام دادگستری سنندج احضار شد.

(موکریان نیوز ۵/۳/۸۷)

۶۱ ـ طی هفته های گذشته دهها تن از اعضا و هواداران جریان مذهبی”مکتب قرآن” جهت بازجویی به دادگاهها احضار شد ه اند. اسامی تعدادی از احضارشدگان به شرح زیر است:

پنج شهروند سقزی بنامهای غفور مولائی، محمد عباسی، طه حسینی، ناصر زمانی و جمال هبکی به دادگاه ویژه روحانیت همدان احضار شدند.ده شهروند بوکانی بنامهای مصطفی نادری، حسین شاویردی، طاهر کریمی، نادر بایزیدی، ابراهیم اسماعیل پور، خالد خدا کرمی، علی رسول نژاد، اسماعیل ادیب حسامی، ناصر حاجی پیروتی، محمد کریمی به دادسرای انقلاب مهاباد احضار شدند.شش شهروند دهگلانی بنامهای فاروق محمدزاده، امجد کرمی، حسن علم خواه، احمد فتاحی نیا، رضا خالدیان و حسن قادر مرزی به دادگاه ویژه روحانیت احضار شدند. صلاح معروفی به دادسرای انقلاب بانه احضارشد. همچنین پنج شهروند دیواندره ای هم به دادگاه ویژه روحانیت همدان احضار شدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۷/۳/۸۷) 

۶۲ ـ عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران جهت محاکمه به شعبه امنیت دادگاه انقلاب تهران احضار شد. نامبرده در ۱۸ تیر ماه سال گذشته برای مدت یکماه در بازداشت بسر برد.(ادوار نیوز ۲۰/۳/۸۷) 

۶۳ ـ رضا گلپور چمن کوهی نویسنده کتاب « شنود اشباح » با شکایت وزارت اطلاعات جهت محاکمه به شعبه ۱۰۸۳ دادگاه عمومی تهران احضار شد. ( ایسنا ۲۸/۳/۸۷ ) 

بازجویی فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی:

۶۴ ـ مهندس محمد رضا مختاری فعال آذربایجانی صاحب مغازه موسیقی توقیف شده”ائل سسی” و کاندیدای رد صلاحیت شده در دور سوم شورای شهر میانه به مدت ۶ ساعت در اداره اطلاعات میانه مورد بازجویی قرار گرفت.(ساوالان سی ۳/۳/۸۷)

۶۵ ـ عماالدین باقی رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان به علت موضع گیری درباره دانشجویان ستاره دار (دانشجویان محروم از تحصیل) با شکایت دادیار دادگاه انقلاب، برای دومین بار طی یک ماه اخیر از زندان به دادگاه احضار و مورد بازجویی قرارگرفت.(اعتماد ۸/۳/۸۷) 

۶۶ ـ عبدالله ناصری مسئول سایت بهارستان و سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در انتخابات مجلس هشتم به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی با شکایت سردار علیرضا افشار رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در شعبه ۱۲ دادسرای کارکنان دولت مورد بازجویی قرار گرفت . ( ایسنا ۲۶/۳/۸۷)

۶۷ ـ محمد صدیق کبودوند رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و مدیر مسئول هفته نامه توقیف شده «پیام مردم» که از یکسال پیش در زندان بسر می برد، در پرونده جدید ارجاعی دادسرای انقلاب مهاباد به علت چاپ کتابچه ای درباره زنان به اتهام تبلیغ علیه نظام با شکایت اداره اطلاعات و پیگیری دادستانی مهاباد، در شعبه ۳ بازپرسی نیابتی دادگاه انقلاب منطقه ۱۲ تهران مورد بازجویی قرار گرفت.

(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۶/۳/۸۷) 

محاکمه فعالین سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی به دادگاهها:

۶۸ ـ حمید دفاطی، امین مزروعی، رمضان عمره و محمد دلف لوینی به اتهام تشکیل جمعیت غیر قانونی، اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام در شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز محاکمه شدند، نامبردگان در سال ۸۵ توسط نیروی اطلاعات بازداشت و پس از مدتی با قید ضمانت از زندان آزاد شدند.

(فعالان حقوق بشر در ایران ۲/۳/۸۷) 

۶۹ ـ محمد صدیق کبودوند مدیر مسئول نشریه توقیف شده”پیام مردم” و رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان بصورت غیر علنی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. نامبرده از یکسال پیش در زندان بسر می برد. وکیل مدافع نامبرده با ابراز نگرانی از وضعیت جسمی موکل خود و با اشاره به اینکه وی در زندان به دلیل گرفتاریهای ناشی از بازداشت طولانی مدت دچار سکته قلبی شده است.(سرمایه ۶/۳/۸۷)

بازداشت فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی:

۷۰ ـ همایون شکوهی غلامزاد ۴۸ ساله ، فریبا ناظمیان ، امیرحسین باب اناری ۲۵ ساله ، فاطمه شناسا ۲۵ ساله ، حمید علاالدین حسین و ۳ فرزندش بنامهای فاطمه ۲۸ساله ، محمد ۲۷ ساله ، مجتبی ۲۱ ساله، محمود متین و آرش پنداری به علت گرویدن به دین مسیحیت توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند. ۶ نفر از بازداشت شدگان با قید ضمانت و کفالت آزاد شدند . و چهار نفر همچنان در زندان بسر می برند .(فعالان حقوق بشر در ایران ۳/۳/۸۷)

۷۱ ـ قدرت حسن زاده و فردین محمدی از فعالین سیاسی سنندج به اتهام همکاری با یک حزب مخالف حدود ۳ ماه پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.(موکریان نیوز ۷/۳/۸۷)

 

۷۲ ـ علی جان گرای از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ ، به همراه همسرش شهناز گرای در ۱۷ فروردین توسط مامورین وزارت اطلاعات در کرج بازداشت شدند. سپس در ۲۲ فروردین دو فرزند این خانواده بنامهای محسن گرای ۱۹ ساله و آزاده گرای ۲۵ ساله توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت شدند. نامبردگان پس از بازجویی به زندان گوهر دشت منتقل شده اند. بدنبال بازداشت خانم آزاده گرای سه فرزند خرد سال ایشان از جمله یک کودک سه ساله بدون مادر در منزل باقی مانده اند.(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ۷/۳/۸۷)

۷۳ ـ همزمان با دومین سالگرد اعتراضات مردمی در آذربایجان بیش از ۱۰۰ نفر از فعالان سیاسی ، فرهنگی ، روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر در شهرهای آذربایجان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. بازجویی ها بدون حضور وکیل و حق دسترسی به وکیل انتخابی در جریان است . امکان ملاقات با خانواده ها برای آنها فراهم نشده است . اسامی تعدادی از بازداشت شدگان در تبریز عبارتند از : حسن اسدی ۳۰ساله، علی صدیقی ۳۵ ساله ، جمشید زارعی، حجت تاریوردیان ۴۰ ساله، ایرج حسنی ۴۰ساله، اکبر حسین زاده ، محمد راهنما ، علی خاکپور، احد رضایی ، حمید رضایی ۳۵ ساله ، محمد فرهادی ۲۰ ساله ، حسین میرزاخانی ۲۴ ساله ، صمد محمد جعفری ۲۰ساله یاسر حیدر نژاد ۲۳ ساله ، حجت مختارزاده ۲۱ ساله، ولی عبدالله پور ۲۲ ساله مهدی دهقان ۲۶ساله ، مرسل بخشی ، حجت سیفی نژاد، اصغر نعیمی ، عبدالعجب تاریوردیان، حجت ولی پور ، محمد نادرپور ، کمال اشرف فرشی ، حسن حسین زاده ، رحمان قاسمی، اسماعیل فتحی ، امیر محمد بنائی صادق ، حسن طوری ، رشید مصطفائی ، وحید رضایی ، مهدی نجاری، ابراهیم و بهروز. فعالانی که طی روزهای گذشته بازداشت و به قید وثیقه آزاد شده اند ، عبارتند از : محمد رحمانی ، ابراهیم طلوعی ، حسن بعثت پور ، عزیز لیمانی ، صمد فروتنی ، کریم محمدزاده، فیروز عباس قلیزاده ۱۷ ساله، رضا عباس قلیزاده ، وحید هاشم پور و سعید هاشم پور در تبریز. حجت عراقی، سلمان عراقی، سالار عراقی ، اکبر عبداللهی و پیام علمقلی لو در خوی و خدایار تیمری و ائلیاز یئکانی در ارومیه. (ساوالان سی ۷/۳/۸۷)

۷۴ ـ هوشمند طالبی، مهران زینی مسئولین جامعه بهائیان ویلا شهر اصفهان و فرهاد فردوسیان از اعضای جامعه بهائیان توسط نیروی امنیتی بازداشت و به زندان اصفهان منتقل شدند.(فعالان حقوق بشر در ایران ۸/۳/۸۷)

۷۵ ـ مهران بندی مدیر شرکت کامپیوتری « کمند» به علت اعتقاد به آئین بهائیت توسط نیروهای اداره اطلاعات یزد بازداشت شد . منزل و شرکت وی مورد تفتیش قرار گرفت و شرکت وی توسط نیروی انتظامی پلمپ گردید . ( فعالان حقوق بشر در ایران ۱۱/۳/۸۷ )

۷۶ ـ شورش طهماسبی ۲۵ ساله فعال مدنی توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد. ماموران پس از دستگیری، منزل نامبرده را تفتیش کرده کامپیوتر و وسایل شخصی وی را با خود بردند.

(فعالان حقوق بشر در ایران ۱۲/۳/۸۷)

۷۷ ـ محمد میرزاخوانی ۳۷ ساله از دستگیر شدگان تجمع مقابل سفارت امارات متحده عربی در تهران پس از ۱۰ روز همچنان در بازداشت بسر می برد . پس از حمله نیروی انتظامی به تظاهرکنندگان وی در دفاع از خود با سرهنگ نژاد ابراهیمی از مسئولان نیروی انتظامی درگیر شد ، ماموران او را بشدت مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت کردند. بیم آن می رود که او زیر شکنجه باشد.( کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی ۱۴/۳/۸۷) 

۷۸ ـ حسین سعیدی معلم و سرپرست گروه”کوهنوردی دهگلان” که در تاریخ ۱۱/۳/۸۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، سرانجام بعد از چند بازداشت توام با بی خبری از زندان آزاد شد.

(فعالان حقوق بشر در ایران ۲۰/۳/۸۷)

۷۹ ـ حسن سرداری فعال فرهنگی اهل کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی در نقده بازداشت و به زندان ارومیه منتقل گردید.(موکریان نیوز ۲۴/۳/۸۷) 

۸۰ ـ خسرو سیفی ۵۰ ساله معلم بازنشسته مهابادی به اتهام همکاری با یک حزب مخالف نظام توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان مهاباد منتقل گردید .(موکریان نیوز ۲۵/۳/۸۷)

۸۱ ـ بشیر ریاحی ، غلامعلی کریمی ، صادق حیاتی ، سید علی فاضلی مقدم ، مرتضی شریفی دارانی ، مرتضی حیدری فارسانی ، عبدالرحیم علاف ، علی معظمی گودرزی ، ابوالحسن طاهریان ، هاشم اجاقی ، علیرضا سیف ، منصور مرعشی ، محمدعلی جان نثار و عباس سخاوت سلیمی از دراویش گنابادی که درحمله نیروهای امنیتی به حسینیه شریعت قم بازداشت شده بودند ، توسط شعبه ۱۱۲ دادگاه جزایی قم به ریاست قاضی پور موسوی به زندان ، شلاق و جریمه نقدی محکوم شدند . حکم صادره در رابطه با دراویش به مرحله اجرا در آمد . ( کمیته گزارشگران حقوق بشر ۲۵ /۳/۸۷ ) 

۸۲ ـ علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه گفت: عباس پالیزدار و شش نفر به اتهام معاونت و مباشرت با شکایت مدعی العموم بازداشت شده اند. عباس پالیز دار بعنوان دبیر هیئت تحقیق و تفحص با همکاری همدستان خود با نفوذ در برخی ارگانها تحت پوشش تحقیق و تفحص از قوه قضائیه، اسناد طبقه بندی شده و بعضا اسناد ارزیابی نشده و گزارشات مردمی بی نام ونشان را از سیستم های دولتی خارج کرده اند و میزانی از این موارد را در استانهای مختلف مخفی کرده اند.(ایسنا ۲۸/۳/۸۷) 

فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی: احکام صادره شده توسط دادگاه ها

۸۳ ـ کاوه پرویزی به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در یک حزب اپوزیسیون در دادگاه انقلاب سنندج و با تائید دادگاه تجدید نظر استان کردستان به ۴ سال زندان محکوم شد. نامبرده در زندان مرکزی سنندج بسر می برد.

(موکریان نیوز ۱/۳/۸۷) 

۸۴ ـ اسماعیل قردویی میلان به اتهام همکاری با « حزب حیات آزاد کردستان» در دادگاه به ۵ سال زندان محکوم و به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.همچنین منصور جلی بگلو به همین اتهام به ۶ ماه زندان محکوم و به زندان رجایی شهر کرج تبعید گردید.(فعالان حقوق بشر در ایران ۴/۳/۸۷)

۸۵ ـ حسن عبدالحسین طفاه وکیل و فعال سیاسی ۸۱ ساله با تابعیت دوگانه ایرانی ـ عراقی به اتهام ارتباط با دولت متخاصم ایران در دادگاه به ۱۵ سال حبس در تبعید و پرداخت ۱۳۰ میلیون تومان به دولت محکوم شد. نامبرده بدلیل فعالیتهای سیاسی مخالف دولت عراق در چندین نوبت مدت ۱۵ سال از عمر خود را در زندانهای عراق سپری کرده است. وی در مرداد ماه سال گذشته بازداشت و پس از تحمل ۳ ماه انفرادی در سلول های ۲۰۹ وزارت اطلاعات به بند عمومی زندان اوین منتقل گردید.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۶/۳/۸۷)

۸۶ ـ اکبر لکستانی فعال سیاسی و منتخب اول شورای اسلامی شهر شوط در دوره دوم به اتهام توهین به خامنه ای و تبلیغ علیه نظام در دادگاه به ۳ سال زندان محکوم گردید . نامبرده سال قبل به مدت یک ماه در بازداشت بود و سپس با قرار وثیقه ۴۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد .(ساوالان سی ۷/۳/۸۷)

۸۷ ـ بدستور ستاد اجرایی اصل ۴۹ قانون اساسی تمام اموال دکتر رویا طلوعی روزنامه نگار و فعال جنبش زنان ضبط و مصادره شد. ستاد اجرایی دستور مصادره سه دانگ از آزمایشگاه متعلق به خانم طلوعی در سنندج را صادر کرده است، سه دانگ دیگر این آزمایشگاه متعلق به دکتر حاجی زاده همسر وی می باشد. چندی پیش مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان از سوی همسر خانم طلوعی به حساب دادگستری واریز شده بود تا وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آنها رفع بازداشت شود.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۷/۳/۸۷)

۸۸ ـ فاطمه گفتاری مادر دانشجوی زندانی یاسر گلی، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، اهانت به مامورین، نشر اکاذیب و شرکت در مراسم تعزیه، جان باختگان و شرکت در جلسات کمیته مادران صلح در شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی سنندج به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.(فعالان حقوق بشر در ایران ۷/۳/۸۷)

۸۹ ـ علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد: علی حیدریان و فرهاد وکیلی به اتهام عضویت در حزب”حیات آزاد کردستان” در دادگاه انقلاب هرکدام به ۱۰ سال زندان محکوم شدند.(ایران ۸/۳/۸۷)

۹۰ ـ تنها مسجد اهل سنت در شهر قصبه در نزدیکی آبادان توسط نیروهای امنیتی تعطیل شد، شیخ عبدالحمید دوسری ۵۷ ساله امام جماعت این مسجد به اتهام پخش افکار سلفیت و وهابی گری در دادگاه به ۷ سال زندان محکوم گردید.(میزان نیوز ۱۲/۳/۸۷) 

۹۱ ـ هادی امینی اهل روستای”کانی ره ش” از توابع بوکان به اتهام عضویت در یک حزب مخالف نظام در دادگاه انقلاب مهاباد به ۵ سال زندان محکوم شد. نامبرده از ۷ ماه پیش در زندانهای مهاباد، سردشت و ارومیه بسر می برد و انگشتان دستهای وی بشدت آسیب دیده است.(موکریان ۲۰/۳/۸۷) 

۹۲ ـ ایمان رضایی عضو انجمن شعر جوانان آمل و فعال حقوق بشر به علت سخنرانی در مراسم سالگرد اکبر محمدی، که به اتهام ایجاد اغتشاش و توهین به رهبری در دادگاه به ۶ ماه زندان تعزیری محکوم شده بود، بازداشت و به زندان آمل منتقل گردید.(کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر ۲۰/۳/۸۷)

۹۳ ـ سعید متین پور روزنامه نگار و فعال حقوق بشر آذربایجانی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام ارتباط با بیگانگان و تبلیغ علیه نظام به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد. صالح کامرانی فعال حقوق بشر و وکیل مدافع زندانیان سیاسی آذربایجانی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس تعزیری محکوم گردید. همچنین لیلا حیدری، بهروز صغری، عبدالله عباسی جوان، دکتر محمد علی حیدری، جلیل غنی لو، علیرضا متین پور، یعقوب سالکی نیا و میر قاسم سیدین زاده فعالین سیاسی، فرهنگی و روزنامه نگاران آذربایجانی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس تعلیقی محکوم شدند.(ادوار نیوز ۲۱/۳/۸۷)

۹۴ ـ زاهد محمدزاده به اتهام تبلیغ علیه نظام در دادگاه انقلاب به ۶ ماه زندان محکوم شد، وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکومیت خود را سپری می کند.(موکریان نیوز ۲۱/۳/۸۷) 

۹۵ ـ ساعد بنفشی به اتهام همکاری با یک حزب مخالف نظام در دادگاه انقلاب سنندج به ۱۸ماه حبس محکوم شد. نامبرده هم اکنون در زندان سنندج بسر می برد (موکریان نیوز ۲۲/۳/۸۷) 

۹۶ ـ جلال جلالی زاده استاد دانشگاه تهران و نماینده سنندج در دوره ششم مجلس شورای اسلامی به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام در شعبه ۱۰۱ دادگاه جزایی شهرستان آق قلا واقع در استان گلستان به یکسال حبس تعزیری محکوم شد.(موکریان نیوز ۲۳/۳/۸۷)

۹۷ ـ یاسر پرویزی به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون در دادگاه تجدید نظر استان به ۳۰ ماه زندان محکوم شد . نامبرده حدود ۳ ماه است که در زندان سنندج بسر می برد . ( موکریان نیوز ۲۶/۳/۸۷)

۹۸ ـ محمدرضا عوض پور دانش آموز تبریزی به اتهام توهین به خامنه ای در شعبه ۱۱۸ دادگاه جزایی تبریز به ریاست قاضی نیاکار به ۶ ماه حبس تعلیقی محکوم شد. (وبلاگ حق ۲۸/۳/۸۷)

صدور قرار وثیقه برای آزادی زندانیان سیاسی:

۹۹ ـ بشیر رستمی ۲۴ ساله که به اتهام طرفداری از یکی از احزاب سیاسی کرد مخالف رژیم و اقدام علیه امنیت ملی ۱۳ روز پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود ، با قرار وثیقه ۴۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد . ( فعالان حقوق بشر در ایران ۲۷/۳/۸۷)

اخبار مربوط به زندانیان سیاسی:

۱۰۰ ـ کاوه جوانمرد خبرنگار هفته نامه توقیف شده “کرفتو” که از ۱۸ ماه پیش در زندان بسر می برد، در زندان مراغه به بیماری کبد مبتلا شده و سلامتی جسمی وی در معرض خطر است. نامبرده به اتهام محاربه در دادگاه انقلاب سنندج به ۲ سال حبس و تبعید به زندان مراغه محکوم شده است.(موکریان نیوز ۶/۳/۸۷)

۱۰۱ ـ منصور اسانلو رئیس هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که از تیرماه سال پیش به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در زندان بسر می برد طی نامه ای سرگشاده خطاب به نهادهای بین المللی در رابطه با نقض حقوق بشر نوشت : از لحظه ربوده شدن توسط ماموران امنیتی لباس شخصی مورد شدیدترین ضرب و شتم و هتاکی و فحاشی قرار گرفته ام . نامبرده افزود: هیچ یک از دادگاههای اعضای سندیکا به صورت علنی و با حضور هئیت منصفه ، خبرنگاران و مردم برگزار نشده و در پشت در بسته شبیه به اتاق های بازجویی بند ۲۰۹ اطلاعات بوده است. اسانلو اعلام کرد: دولت سعی می کند با انواع روش های تهدید آمیز و ایجاد رعب و وحشت برای فعالان کارگری، تلاش های آنان را متوقف و به سازمانهای جهانی اعلام کند که شهر در امن و امان است و هیچ کارگری ، هیچ خواسته سندیکایی ندارد . مهدی کوهستانی نژاد مسئول آسیا و اقیانوسیه کنگره کار کانادا گفت : فدارسیون جهانی کارگران حمل ونقل و کنوانسیون بین المللی اتحادیه های کارگری طی شکایت نامه ای به سازمان بین المللی کار شکنجه های اعمال شده علیه اسانلو را گزارش داده اند . یکی از دلایل اصلی ناراحتی هایی که آقای اسانلو در قلب ، کمر و چشم خود پیدا کرده است، به سه سال و نیم گذشته باز می گردد ، یعنی عوارض کتک خوردن ها و شکنجه هایی است که بر وی اعمال شده است. گذاشتن برق زیر ناخن ها ، شوک الکتریکی و ساعت ها بازجویی همراه با بی خوابی از مواردی است که در شکایت نامه آمده است . (رادیو فردا ۲۱/۳/۸۷) 

۱۰۲ ـ بدنبال اعتصاب غذای سراسری در بند ۵۰۰ زندان اوین ویژه روحانیت ، مامورین امنیتی وارد بند شده و زندانیان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و تلفن های بند را قطع کردند. اعتصاب کنندگان خواسته های خود را اعتراض به ستم مدیریت زندان و تاکید بر حق برخورداری از حقوق اولیه انسانی و همچنین امکان ملاقات با نمایندگان تشکلات مدافع حقوق بشری و بازدید آنان از بند ۵۰۰ اعلام نموده اند.( فعالان حقوق بشر در ایران ۲۳/۳/۸۷) 

۱۰۳ ـ فرهاد حاج میرزایی بیش از شش ماه است که در بند ۲۰۹ زندان اوین بسر می برد. نامبرده در ۲۸ دی توسط مامورین وزارت اطلاعات در سنندج بازداشت شد. وی به مدت ۳ ماه در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ بسر برده و شدیدا مورد شکنجه قرار گرفته است. بر اثر شکنجه پاهای او دچار آسیب جدی شده و قادر به راه رفتن نبوده و کارهای شخصی خود را با کمک دیگران انجام می داده. مامورین وزارت اطلاعات در سنندج پدر ۷۰ ساله او را مورد ضرب و شتم قرار داده و برای مدت ۴۸ ساعت بازداشت کرده اند. پرونده فرهاد حاج میرزایی در دست موسوی رئیس شعبه ۲ امنیت دادگاه انقلاب است که دستورات قاضی سعید مرتضوی و حسن زارع دهنوی معروف به قاضی حداد را اجرا می کند. یکی از دست یاران اسدالله لاجوردی (رئیس سابق زندان اوین و دادستان انقلاب مرکز )بنام سید مجید ضرغامی بعنوان معاون شعبه ۲ امنیت دادگاه انقلاب مسئولیت بازجویی را بعهده دارد.(فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران ۲۶/۳/۸۷)

۱۰۴ ـ نازنین داودی همسر ارژنگ داودی زندانی سیاسی که مدت ۶۰ روز است در اعتصاب غذا بسر می برد، اعلام کرد: پس از یکماه موفق به ملاقات با همسرم شدم ، او را با ویلچر به سالن ملاقات آوردند، در حالی که به سختی قادر به حرف زدن بود. با وجود شرایط جسمانی خطرناک ارژنگ داودی در زندان ، تاکنون هیچ گونه واکنشی از سوی دستگاه قضایی و مسئولان زندان نسبت به شرایط او صورت نگرفته است.این فعال سیاسی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شده و مدت ۵ سال است که در زندان بسر می برد.(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی ۲۷/۳/۸۷) 

۱۰۵ ـ کریم علیمحمدی که به اتهام همکاری با حزب دمکرات کردستان ایران در دادگاه به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود پس از ۱۳ سال و ده ماه حبس از زندان سقز آزاد شد.( موکریان نیوز ۲۸/۳/۸۷) 

اخبار فعالان جنبش زنان:

۱۰۶ ـ پروین اردلان فعال جنبش زنان بخاطر فعالیت در سایتهای”تغییر برای برابری” و “زنستان” به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام جهت محاکمه به شعبه ۱۳ دادگاه انقلاب تهران احضار شد.

(تغییر برای برابری ۵/۳/۸۷)

۱۰۷ ـ محبوبه حسین زاده از فعالان جنبش زنان و از بازداشت شدگان ۱۳ اسفند ۸۵ جهت محاکمه به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(تغییر برای برابری ۷/۳/۸۷)

۱۰۸ ـ مریم حسین خواه فعال جنبش زنان به علت فعالیت در سایتهای زنستان و تغییر برای برابری به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام جهت محاکمه به شعبه ۱۳ دادگاه انقلاب تهران احضار شد . نامبرده سال گذشته در رابطه با همین پرونده بازداشت و مدت ۴۵ روز در زندان اوین بسر برد.

(تغییر برای برابری ۹/۳/۸۷) 

۱۰۹ ـ نه نفر از فعالان جنبش زنان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. به مناسبت ۲۲ خرداد روز همبستگی زنان قرار بود مراسمی در گالری راه ابریشم تهران برگزار شود که به علت فشار نیروهای امنیتی مراسم لغو گردید. ژیلا بنی یعقوب روز نامه نگار و مسئول سایت کانون زنان ایرانی، نسرین ستوده وکیل دادگستری، جلوه جواهری، آیدا سعادت، فریده غائب، ناهید میر حاج، سارا لقمانی، نفیسه آزاد و عالیه مطلب زاده عکاس از فعالان کمپین یک میلیون امضاء پس از یک شب بازداشت و بازجویی با قید ضمانت آزاد شدند.(کانون زنان ایرانی ۲۴/۳/۸۷) 

۱۱۰ ـ محبوبه کرمی از اعضای کمپین یک میلیون امضاء در نزدیکی پارک ملت تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.( تغییر برای برابری ۲۵/۳/۸۷)

۱۱۱ ـ هانا عبدی ۲۱ ساله دانشجوی دانشگاه پیام نور بیجار، عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان و عضو کمپین یک میلیون امضا که از ۱۱ مهر سال گذشته در زندان سنندج بسر می برد، به اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت ملی در شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج به ۵ سال حبس و تبعید به زندان شهرستان گرمی واقع در استان آذربایجان شرقی محکوم شد.(تغییر برای برابری ۲۹/۳/۸۷) 

۱۱۲ ـ سایت تغییر برای برابری متعلق به فعالین جنبش زنان برای یازدهمین بار طی ۱۸ ماهه گذشته بدستور مقامات قضایی فیلتر شد.( تغییر برای برابری برای ۳۰/۳/۸۷) 

اخبار کارگری:

۱۱۳ ـ محمد حیدری مهر ، علی نجاتی ، فریدون نیکوفر ، جلیل احمدی و رمضان علیپور از فعالین کارگری شرکت کشت نیشکر هفت تپه به همراه ابوالفضل عابدینی نصر خبرنگار به اتهام تبلیغ علیه نظام و تحریک کارگران به اعتصاب در شعبه اول دادگاه انقلاب دزفول به ریاست قاضی اندی محاکمه شدند .

(فعالان حقوق بشر در ایران ۳۱/۲/۸۷)

۱۱۴ ـ ۳۳۰ کارگر کارخانه روغن نباتی “گلنار” کرمان از کار اخراج شدند.(دسترنج ۱/۳/۸۷)

۱۱۵ ـ علی طالبی دبیر اجرایی خانه کارگر قم اعلام کرد: ۳۰۰ کارگر شاغل در دو واحد تولیدی”ایران ترمه” و “تهران پتو” مدت ۸ ماه است که حقوق نگرفته اند.(دسترنج ۱/۳/۸۷) 

۱۱۶ ـ خالد صالحی ۳۵ ساله کارگر جوشکاری به علت نبود تجهیزات ایمنی بر اثر سقوط از طبقه چهارم ساختمانی واقع در شهرک دانشگاه سقز کشته شد.(دسترنج ۶/۳/۸۷) 

۱۱۷ ـ غلامرضا محمدی دبیر اجرایی خانه کارگر طبس گفت: ۳۸ کارگر تصفیه خانه آب طبس از کار اخراج شدند.(دسترنج ۷/۳/۸۷) 

۱۱۸ ـ غلامرضا محمدی دبیر اجرایی خانه کارگر طبس اعلام کرد: کارگران شرکت « سد سازی کریت » مدت ۴ ماه است که دستمزد دریافت نکرده اند.(دسترنج ۷/۳/۸۷)

۱۱۹ ـ پس از واگذاری کارخانه صنایع اراک به بخش خصوصی حق شیفت، مزایای شغلی و طرح طبقه بندی کارگران حذف شد. ۱۸۰ کارگر شاغل در این کارخانه با راهپیمایی در مسیر ۱۳ کیلومتری کارخانه تا اداره کار اراک به خصوصی سازی اعتراض کردند.(دسترنج ۷/۳/۸۷) 

۱۲۰ ـ بیش از ۸۰۰ کارگر شاغل در ۳۰ کوره آجر پزی قرچک ورامین در اعتراض به کمی دستمزد از دو هفته پیش در اعتصاب بسر می برند.(دسترنج ۸/۳/۸۷)

۱۲۱ ـ نصرالله دریا بیگی دبیر اجرایی خانه کارگر استان مازندران اعلام کرد: کارگران کارخانه”حریر” مازندران وابسته به سازمان بازنشستگی مدت ۵ ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. همچنین کارگران کارخانه “کرم کرمیکال” مازندران مدت ۴ ماه است که دستمزد دریافت نکرده اند.(دسترنج ۸/۳/۸۷) 

۱۲۲ ـ ۵۳ کارگر کارخانه صنایع چوب طالقانی مدت ۱۷ ماه است که دستمزد دریافت نکرده اند. این کارگران برای اعتراض به همراه خانواده هایشان در محوطه ساختمان وزارت کار و امور اجتماعی متحصن شدند.

(دسترنج ۱۲/۳/۸۷) 

۱۲۳ ـ حدود ۱۰۰ نفر از کارکنان شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه در اعتراض به شرایط سخت و ساعات طولانی کار، کاهش حقوق و عدم پرداخت کامل عیدی امسال و معوقات سال گذشته خود و نیز کیفیت نامطلوب خدمات و سرویس دهی نامناسب دست به اعتصاب غذا زدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۱۲/۳/۸۷)

۱۲۴ ـ اکبر اکبری فرمانده ایستگاه ۱۰۸ آتش نشانی تهران گفت: به علت گود برداری غیر اصولی و فروریختن دیوارهای بتونی ساختمان در حال ساخت دو کارگر در میدان فاطمی کشته شدند.(دسترنج ۱۳/۳/۸۷) 

۱۲۵ ـ دختری بنام گلاویژ سلطان نیا فرزند عبدالله از اهالی شهر مهاباد که به همراه پدر خود در یک کارگاه آجرپزِی در شهر همدان مشغول بکار بوده، از سوی ابراهیم الیاسی صاحب کارخانه مورد اذیت و آزار قرار می گیرد، وی به علت فشارهای روحی اقدام به خودکشی از راه خود سوزی می نماید و پس از ۱۸ ساعت در بیمارستان فوت نمود.(فعالان حقوق بشر در ایران ۱۴/۳/۸۷)

۱۲۶ ـ بیش از ۵۰ کارگر شاغل در دو واحد تولیدی صنعتی استان قزوین بنامهای « بلورک» و « پاد سانیج» از کار اخراج شدند . (دسترنج ۱۹/۳/۸۷) 

۱۲۷ ـ عیدعلی کریمی دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین اعلام کرد: بیش از ۴۰۰ کارگر شرکت فرنخ و مه نخ در اعتراض به عدم دریافت حقوق ، عیدی و پاداشت مدت ۶روز است که دست به اعتصاب زده اند . مدت ۲ سال است که لباس و کفش کار به کارگران این واحد تولیدی داده نشده است . (دسترنج ۲۰/۳/۸۷) 

۱۲۸ ـ محمد حسن قوامی دبیر اجرایی خانه کارگر لارستان گفت: ۵۰ کارگر شاغل در کارخانه”شیرین طعم” از کار اخراج شدند.(دسترنج ۲۰/۳/۸۷) 

۱۲۹ ـ محمد حسن قوامی دبیر اجرایی خانه کارگر لارستان گفت: ۱۵۰ کارگر شاغل در شرکت حفاری”راه سر” مدت ۶ ماه است که دستمزد دریافت نکرده اند.(دسترنج ۲۰/۳/۸۷)

۱۳۰ ـ فرماندار شهرستان شازند در آخرین گزارش خود تعداد کارگران فوت شده بر اثر آتش سوزی در دو کارخانه مواد شیمیایی « کیمیاگران امروز» و « کیمیاگستر» را ۳۴ نفر اعلام کرد . غلامرضا مرادی فعال کارگری در اراک گفت : ۳۰ کارگر مجروح در بیمارستانهای قم ، اراک ، اصفهان ، تهران و اراک نگهداری می شوند .این دو کارخانه در تاریخ پنجم خرداد دچار آتش سوزی شدند. (دسترنج ۲۰/۳/۸۷) 

۱۳۱ ـ بختیار رحیمی عضو “کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری” و کریم داتوپر که از تیرماه سال گذشته به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در زندان بسر می بردند، هرکدام با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۱/۳/۸۷)

۱۳۲ ـ محمد گودرزی دبیر اجرایی خانه کارگر بروجرد اعلام کرد: ۵۰۰ کارگر شاغل در کارخانه “سامان کاشی” مدت ۳ ماه است که حقوق دریافت نکرده اند.(دسترنج ۲۱/۳/۸۷) 

۱۳۳ ـ بیش از ۱۰۰۰ کارگر کارخانه لاستیک البرز مدت ۴ ماه حقوق و عیدی سال ۸۶ خود را دریافت نکرده اند . کارگران برای اعتراض مجددا دست به اعتصاب زده اند. (دسترنج ۲۱/۳/۸۷) 

۱۳۴ ـ کارگران کارخانه”ریسندگی خاور” رشت مدت ۱۲ تا ۱۷ ماه است که دستمزد دریافت نکرده اند. این کارگران برای اعتراض با تجمع و آتش زدن لاستیک جاده فومن به رشت را مسدود کردند.(دسترنج ۲۱/۳/۸۷) 

۱۳۵ ـ محمد گودرزی دبیر اجرایی خانه کارگر بروجرد گفت: بیش از ۵۰۰ کارگر از کارخانه و واحدهای تولیدی و صنعتی از ابتدای سالجاری تاکنون از کار اخراج شده اند.(دسترنج ۲۱/۳/۸۷) 

۱۳۶ ـ یک کارگر ۵۰ ساله بنام رستمی بر اثر ریزش دیوار مترو در اصفهان در عمق ۲۰ متری کشته شد.

( کیهان ۲۶/۳/۸۷) 

۱۳۷ ـ محمد صالح حسینی فعال کارگری در سقز گفت : بیش از ۴۰ کارگر شاغل در کارخانه نوشابه گازدار سقز مدت ۳ماه است که حقوق دریافت نکرده اند . (دسترنج ۲۶/۳/۸۷) 

۱۳۸ ـ غلامرضا محمدی دبیر اجرایی خانه کارگر طبس گفت : ۵۰ کارگر معدن « چیروک طبس » در اعتراض به عدم طرح طبقه بندی مشاغل دست از کار کشیدند . ( دسترنج ۲۶/۳/۸۷) 

۱۳۹ ـ عبدالله صالحی رئیس شورای اسلامی شهرستان خواف اعلام کرد: حقوق کارگران معدن سنگان پرداخت نشده است و کارگران برای اعتراض تجمع کرده بودند که نیروی انتظامی تعدادی از کارگران را بازداشت کرده است . وی افزود : یک کارگر در زیر آوار کشته شده است ، همچنین دست یک کارگر در حین کار قطع شده است . مولا یعقوبی رئیس شورای اسلامی بخشداری سنگان گفت : سنگ های برداشت شده توسط کارگران تنی ۶ تا ۱۰ هزار تومان توسط شرکتهای خصوصی خریداری می شود و شرکتها همین سنگها را تنی ۱۲۰ هزار تومان به فروش می رسانند . وی افزود : تعدادی از کارگران معترض بازداشت شده اند .( دسترنج ۲۶/۳/۸۷)

۱۴۰ ـ بیش از ۳۰۰۰ کارگر کوره پزخانه های ارومیه که از ۲۰روز پیش در اعتراض به پایین بودن دستمزدها و شرایط نامطلوب محل کار در اعتصاب بسر می برند، در روز ۲۴ خرداد با حمله نیروهای انتظامی مواجه شدند.نیروی انتظامی برای در هم شکستن اعتصاب کارگران کوره پزخانه ها حداقل ۲۴ نفر را بازداشت کردند. کارگران بازداشتی مورد بازجویی قرار گرفته و با سپردن تعهد آزاد شدند . ( دسترنج ۲۷/۳/۸۷) 

۱۴۱ ـ فرشیدیان رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان فارس اعلام کرد : تنها در یک ماهه سال جاری ۱۸ کارگر ساختمانی بدلیل نبود وسایل ایمنی و سهل انگاری کارفرمایان کشته شده اند . وی افزود : دست کم روزی یک کارگر ساختمانی در استان فارس جان خود را بدلیل نبود ایمنی کار از دست می دهد . نامبرده ادامه داد متاسفانه نیرو و ناظر مستقیم محل کار و ایمنی ساختمان محل اشتغال کارگران ساختمانی را مورد بازرسی قرار نداده و کارشناسان پس از وقوع حادثه در محل بروز حادثه حاضر می شوند . (دسترنج ۲۷/۳/۸۷) 

۱۴۲ ـ کارگران شرکت نیشکر هفت تپه شوش به همراه خانواده هایشان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه و سایر خواسته ها ، اقدام به بستن جاده ترانزیتی اهواز - اندیمشک در منطقه سه راه خوانساری شوش نمودند . نیروی امنیتی و اطلاعاتی با آوردن ماشین های آب پاش آتش نشانی کارگران و خانواده های آنها را در محاصره خود قرار داده اند . خواسته های کارگران معترض عبارتند از: پرداخت حقوق معوقه ۳ ماه اخیر، حق داشتن سندیکای مستقل کارگری، پایان دادن به پرونده سازیها و احضار فعالین کارگری به دادگاه انقلاب، برکناری آخوند یعقوب شفیعی مدیر عامل شرکت و سایر اعضای هئیت مدیره شرکت، و برکناری رئیس حراست شرکت. لازم به یادآوری است که هفته قبل نیز ۴ نفر از فعالین کارگری بنامهای نجات دهلی، احمد راجی ، ایرج عابدینی و محمد لیثی توسط نیروهای اطلاعات شوش بازداشت شدند . (فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ۲۸/۳/۸۷) 

۱۴۳ ـ جوانمیر مرادی و طاها آزادی از اعضای هیات مدیره « اتحادیه آزاد کارگران ایران » که در روز جهانی کارگر در عسلویه واقع در استان بوشهر بازداشت شده بودند، پس از ۴۷ روز هر کدام با قرار وثیقه ۱۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شدند. (دسترنج ۲۸/۳/۸۷) 

۱۴۴ ـ نعمت الله محمدی رئیس انجمن صنفی کارگران تخلیه و بار گیری بندر خمینی اعلام کرد: تحریم اقتصادی امنیت شغلی ۲۰۰۰ کارگر تخلیه و بارگیری را در معرض تهدید قرار داده است. نامبرده گفت: در سه ماهه اول سال ۸۶، ۲۴۴ کشتی وارد بندر خمینی شدند که این میزان با کاهش ۵۰% در سه ماهه نخست سال جاری به کمتر از ۱۵۰ کشتی رسیده است. وی افزود: کاهش ورود کشتی به این بندر طی ماه گذشته باعث بیکاری ۲۰۰۰ کارگر در ساعاتی از شبانه روز شده که این مهم کاهش حقوق دریافتی کارگران را به همراه داشته است.(دسترنج ۲۸/۳/۸۷) 

۱۴۵ ـ میر بلوچ زهی رئیس شورای اسلامی کار شرکت کشت و صنعت خاش گفت: ۳۰ کارگر قرار دادی مدت یکسال است که حقوق دریافت نکرده اند. وی افزود: ۱۰۰ کارگر رسمی مدت ۸ ماه است که دستمزد دریافت نکرده اند. عیدی، پاداش و بن کارگری این کارگران نیز پرداخت نشده است. این واحد تولیدی زیر نظر بنگاه تعاون صنایع زندانهای کشور اداره می شود.(دسترنج ۲۸/۳/۸۷)

۱۴۶ ـ محسن ۳۲ ساله کارگر چاه کن که در یک ساختمان نیمه کاره در تهران مشغول بکار بود بر اثر قطع برق هواکش خفه شد.(فارس ۲۹/۳/۸۷) 

۱۴۷ ـ ۳۲ کارگر شرکت ساختمانی گسترش سازه ماد مدت چهار ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. عیدی و پاداش تعدادی از کارگران پرداخت نشده است.دسترنج ۲۹/۳/۸۷

۱۴۸ ـ کارگران شرکت صنایع مخابراتی راه دور ایران مدت چهار ماه است که حقوق دریافت نکرده اند، جمعی از کارگران برای اعتراض در مقابل استانداری فارس دست به تجمع زدند.(آفتاب ۲۹/۳/۸۷)

قتل مردم توسط نیروی انتظامی:

۱۴۹ ـ مهدی فتحی ۱۷ساله بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی در منطقه مرزی شهرستان بانه کشته شد .

( فعالان حقوق بشر در ایران ۱۲/۳/۸۷ )

۱۵۰ ـ سپاه پاسداران برای غصب ۲۰۰ هکتار زمین مرغوب در کناره رود ارس به تجمع اعتراضی اهالی روستاهای بیوک خانلو ، قره داغلو، خلیل کندی، ایازکندی و سلمان کندی در غرب پارس آباد مغان واقع در استان آذربایجان شرقی حمله کرده و بر اثر تیراندازی نورالدین در گاهی پسر حاج حمزه درگاهی کشته شده، بابک مرادی شدیدا مجروح شده و عده ای از مردم مورد ضرب و شتم قرار گرفته و تعدادی بازداشت شده اند . (دویچه وله ۲۶/۳/۸۷)

۱۵۱ ـ حسین علیپور شهروند بوکانی بر اثر تیراندازی نیروی انتظامی کشته شد . ( موکریان نیوز ۲۶/۳/۸۷)

۱۵۲ ـ عبدالله ابراهام مشهور به عبدالله قوت بر اثر تیراندازی نیروی انتظامی در بخش خلیفان شهرستان مهاباد کشته شد.(موکریان نیوز ۲۹/۳/۸۷)

مرگ مشکوک در زندانها:

۱۵۳ ـ فرهاد محسنی نگارستان ۲۵ ساله فرزند رحیم فعال سیاسی آذربایجانی که در اعتراضات اول خرداد توسط نیروهای وزارت اطلاعات در تبریز بازداشت شده بود، در بازداشتگاه وزارت اطلاعات بطور مشکوکی در گذشت. نامبرده در تظاهرات اول خرداد ۸۵ مردم تبریز بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی مجروح و بازداشت شده و بصورت غیر علنی محاکمه شده بود.(ساوالان سی ۲۲/۳/۸۷)

زندانیان سیاسی محکوم به اعدام:

۱۵۴ ـ محمد پالش ۶۰ ساله اهل روستای”شیخ عسگر” از توابع شهرستان ماکو که از ۷ ماه پیش در زندان بسر می برد، در دادگاه به اتهام محاربه محکوم به اعدام شد. نامبرده به علت عضویت فرزندش درحزب”حیات آزاد کردستان” بازداشت گردیده است.(فعالان حقوق بشر در ایران ۶/۳/۸۷)

۱۵۵ ـ علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد: فرزاد کمانگر ۳۳ ساله،دبیر دبیرستان کارو دانش شهرستان کامیاران و عضو انجمن صنفی فرهنگیان کردستان که از ۲۲ ماه پیش در زندان بسر می برد در دادگاه انقلاب به عنوان محارب محکوم به اعدام و ۱۰ سال حبس شده است.(ایران ۸/۳/۸۷)

محکومین به اعدام:

۱۵۶ـ نیما به جرم قتل احسان در شعبه ۷۴ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی محکوم به اعدام شد.(ایران ۲/۳/۸۷

۱۵۷ ـ زینب ۲۸ ساله به جرم قتل همسرش موسی ۴۱ ساله در شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد.(اعتماد ملی ۵/۳/۸۷) 

۱۵۸ ـ محمد مصطفایی عضو کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری و وکیل مدافع ۲۷ نفر از محکومین به اعدام که در زمان ارتکاب جرم سنشان کمتر از ۱۸ سال بوده است طی نامه ای سرگشاده خطاب به محمود هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه نوشت : همانطور که مستحضرید هم اکنون حدود ۱۰۰ نفر در زندانهای کشورمان در حبس بسر می برند، که سنشان در زمان ارتکاب جرم، زیر ۱۸ سال بوده و با صدور احکام اعدام روز و شب را در بدترین شرایط می گذرانند . نیز مستحضرید که ایران در سال ۱۳۷۲ کنوانسیون حقوق کودک را پذیرفته و در سال ۱۳۵۴ به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی پیوسته، در هر دو سند بین المللی به صراحت دولتها از اعمال مجازات مرگ برای اطفالی که در زمان ارتکاب جرم سنشان کمتر از ۱۸ سال بوده، منع شده اند. در بخش دیگر نامه آمده است: حتی بعضا طبق نظر پزشکی قانونی در حین ارتکاب جرم فاقد رشد عقلانی و فکری بوده اند ( همانند محمد لطیف و حجت حیدری) و بعضا خود مرتکب جرم قتل نشده و جرم را به گردن گرفته اند و حال مرگ در انتظارشان است (همانند محمدرضا حدادی و دل آرا دارابی). در میان این افراد، اطفالی مشاهده می شوند که بعضا در دفاع از جان خود مرتکب جرم شده اند ولی در اثبات ادعای خود به گونه ای عاجز شده و یا قضات رسیدگی کننده به پرونده، دلایل آنان را نادیده انگاشته اند (همانند رضا علی نژاد و حسین ترنج) و تمامی آنها بدون قصد و نیت قبلی مرتکب عملی شده اند که عملشان قتل دیگری را در بر داشته است . در ادامه آمده است: شما اجرای احکام اعدام برای ۳ نوجوان بنامهای بهنام زارع ، بهنود شجاعی و سعید جزی از موکلان اینجانب را که در سن زیر ۱۸ سال دستگیر شده و در دادگاهها به اعدام محکوم شده اند را تنفیذ نموده و اذن به اجرای احکام آنها داده اید. محمد مصطفایی در پایان خواستار توقف صدور و اجرای حکم اعدام برای کودکان شده است. (ادوارنیوز ۶/۳/۸۷) 

۱۵۹ ـ محمد فدایی ۲۱ ساله به جرم قتل سعید ۲۱ ساله در شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه ۲۷ دیوانعالی کشور محکوم به اعدام شد. نامبرده در زمان وقوع جرم ۱۷ ساله بوده است.(اعتماد ۸/۳/۸۷) 

۱۶۰ ـ احمد ۵۴ ساله به جرم قتل همسرش نسرین در شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی و با تائید دیوانعالی کشور محکوم به اعدام شد.(اعتماد ملی ۱۱/۳/۸۷)

۱۶۱ ـ منصور ۲۳ ساله به جرم قتل مجید ۲۳ ساله در شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی و با تائید شعبه ۲۷ دیوانعالی کشور محکوم به اعدام شد.(ایران ۲۰/۳/۸۷)

۱۶۲ ـ فخرالدین جعفرزاده سرپرست دادسرای امور جنایی تهران گفت: بدستور رئیس قوه قضائیه اجرای حکم اعدام بهنود شجاعی و محمد فدائی یک ماه به تعویق افتاد . نامبردگان در زمان ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشته اند. (ایسنا ۲۱/۳/۸۷)

۱۶۳ ـ ابومسلم سهرابی ۲۴ ساله به جرم قتل امین ۲۵ساله در شعبه ۱۰۱ دادگاه جنایی فیروزآباد و با تایید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد . نامبرده در زمان وقوع جرم ۱۷ساله بوده و از سوی مقتول مورد تجاوز قرار گرفته بود .(روز ۲۷/۳/۸۷)

۱۶۴ ـ صلاح تاسه فرزند نامق که در سن ۱۵ سالگی مرتکب قتل شده در دادگاه محکوم به اعدام شد. نامبرده پس از رسیدن به سن ۱۸ سال از کانون اصلاح و تربیت نوجوانان جهت اجرای حکم به زندان سنندج منتقل گردید. قرار است وی در طی یک ماه آینده اعدام شود.(فعالان حقوق بشر در ایران ۲۹/۳/۸۷)

۱۶۵ ـ اسامی و مشخصات ۱۱۴ متهم نوجوان که در انتظار اعدام بسر می برند از سوی « کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» منتشر شد. این اولین بار است که چنین لیستی در دسترس قرار گرفته و به طرح جزئیات اعدام متهمین به ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال پرداخته است. این کار نتیجه تحقیقات اولیه عماالدین باقی فعال حقوق بشر در ایران می باشد. این لیست بخشی از کتاب چاپ نشده عماالدین باقی به نام « حق حیات ۲ » را شامل می شود. در این لیست از صدور دست کم ۱۷۷ حکم اعدام زیر ۱۸ سال و ۳۴ حکم اجرا شده و ۱۱۴ نفر منتظر اجرای حکم خبر داده است. به این کتاب بدلیل وجود سانسور در جمهوری اسلامی ایران اجازه چاپ داده نشد.

(کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران ۲۹/۳/۸۷) 

۱۶۶ ـ محمود سالار کیا معاون دادستان تهران در امور زندانها اعلام کرد: چهار نفر به اتهام “اراذل و اوباش” در دادگاه بدوی و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شده اند.(مهر ۲۹/۳/۸۷) 

زندانیان سیاسی که اعدام شدند:

۱۶۷ ـ علیرضا براهویی معروف به عبدالله دایر به اتهام محاربه و افساد فی الارض از طریق عضویت در گروه جندالله به حکم دادگاه انقلاب زاهدان و با تائید مراجع عالی قضایی در زندان زاهدان اعدام شد.(کیهان ۲۸/۳/۸۷) 

۱۶۸ ـ یونس رحماندوست به اتهام افساد فی الارض به حکم دادگاه انقلاب چابهار و با تائید مراجع عالی قضایی در زندان چابهار اعدام شد.(کیهان ۲۸/۳/۸۷)

احکام اجرا شده اعدام توسط دادگاهها:

۱۶۹ ـ رضا ۳۵ ساله تبعه افغانستان به جرم قتل منیژه ۵۰ ساله در شعبه ۱۷ دادگاه کیفری اصفهان و با تائید دیوانعالی کشور در زندان اصفهان به دار آویخته شد.(اعتماد ۱/۳/۸۷)

 

۱۷۰ ـ رضا به جرم تجاوز به عنف به حکم شعبه ۸ دادگاه تجدید نظر استان قم و با تائید شعبه ۳۲ دیوانعالی کشور در زندان قم به دار آویخته شد.(ایران ۸/۳/۸۷) 

۱۷۱ ـ رمضان به جرم قتل ۳ تن از خانواده اش به حکم دادگاه کیفری استان مازندران و با تائید دیوانعالی کشور در محوطه کلانتری بابل به دار آویخته شد.(ایران ۸/۳/۸۷)

۱۷۲ ـ موسی نارویی و کلبعلی چراغی به اتهام قاچاق مواد مخدر به حکم دادگاه انقلاب زاهدان و با تائید مراجع عالی قضایی در زندان زاهدان اعدام شدند.(جمهوری اسلامی ۱۳/۳/۸۷) 

۱۷۳ ـ رحیم پشابادی ۶۰ ساله فرزند حسین به اتهام قتل به حکم قوه قضائیه در زندان مرکزی سنندج اعدام شد . (فعالان حقوق بشر در ایران ۲۱/۳/۸۷) 

۱۷۴ ـ کیارش ۳۲ ساله به جرم قتل نادر به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور در زندان اوین به دار آویخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷) 

۱۷۵ ـ علیرضا ۲۸ ساله به جرم قتل روح الله به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه ۴۰ دیوان عالی کشور در زندان اوین بدار آویخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷) 

۱۷۶ ـ عبدالحمید ۳۴ ساله به جرم تجاوز به ۳ دختر دانشجو به حکم شعبه ۷۹ دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه ۳۹ دیوانعالی کشور در زندان اوین بدار آویخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷) 

۱۷۷ ـ علی اکبر به جرم قتل به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه ۳۳ دیوانعالی کشور در زندان اوین بدار آویخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷) 

۱۷۸ ـ محمد ۲۷ ساله به جرم قتل محمد حسین ۲۱ ساله به حکم شعبه ۱۱۵۷ دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه ۱۶ دیوانعالی کشور در زندان اوین بدار آویخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷)

۱۷۹ ـ دو پسر عمو بنامهای علی و علی به جرم تجاوز به یک دختر ۲۳ ساله به حکم شعبه ۷۷ دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه ۳۳ دیوانعالی کشور در زندان بدار آویخته شدند.(فارس ۲۲/۳/۸۷)

۱۸۰ ـ فرهاد ۳۱ ساله به جرم قتل سعید به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه ۱۱ دیوانعالی کشور در زندان اوین بدار آویخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷) 

۱۸۱ ـ محمد مصطفایی وکیل دادگستری اعلام کرد: من به شعبه اول اجرای احکام سنندج رفتم و دادیار اجرای احکام تائید کرد که در روز ۲۱ خرداد، محمد حسن زاده در سن ۱۷ سالگی در محوطه زندان سنندج بدار آویخته شده است. اتهام او قتل یک کودک ۱۰ ساله در سن ۱۵ سالگی بوده است.(اعتماد ملی ۲۴/۳/۸۷) 

اخبار مربوط به سرکوب عمومی:

۱۸۲ ـ سردار نصرتی فرمانده نیروی انتظامی استان آذربایجان شرقی اعلام کرد: طی دو ماه گذشته ۵۷۵ زن و مرد به اتهام داشتن رابطه ناسالم طی دو ماه گذشته دستگیر شدند. وی در مورد رعایت حجاب در چهار چوب طرح ارتقای امنیت اخلاقی و اجتماعی گفت: از اول سال جاری به ۱۴۵۶۰ نفر تذکر داده شد و ۱۸ مرد و ۴۹ زن دستگیر شد ه اند.(امیر کبیر ۱۱/۳/۸۷) 

۱۸۳ ـ علیرضا اکبر شاهی رئیس پلیس استان تهران اعلام کرد: طی دو ماه گذشته ۱۰۹۸ زن به اتهام بدحجابی در تهران دستگیر شده اند که از این تعداد ۹۵۴ نفر با اخذ تعهد کتبی آزاد و تعداد ۱۱۴ نفر نیز با تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند.(نواندیش ۱۲/۳/۸۷ 

۱۸۴ ـ علیرضا آوایی رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام کرد: ۲۰۰ نفر از شرکت کنندگان در تظاهرات پارک ملت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.(ایسنا ۲۵/۳/۸۷)

۱۸۵ ـ سرهنگ احمدی رئیس مرکز اطلاع رسانی ستاد نیروی انتظامی در باره فعالیتهای گشت نیروی انتظامی با نام ارشاد گفت: در تهران ۳۲ واحد صنفی شامل آرایشگاهها و فروشنده پوشاک نامتعارف توسط مامورین نیروی انتظامی پلمپ شدند. همچنین سرنشینان ۲۱ خودرو که پوششهای نامتعارف به تن داشتند توقیف شدند.

(فارس ۲۷/۳/۸۷)

۱۸۶ ـ بیش از ۲۳۰ تن از تجمع کنندگان در بلوار وکیل آباد مشهد در بازداشت بسر می برند و هیچ خبری از آنان در دست نیست. تنها ۵ دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد آزاد شدند. نیروهای امنیتی لباس شخصی و یگان ویژه ضد شورش با استفاده از گاز اشک آور ، زنجیر، قمه، باطوم و شوک الکتریکی تظاهر کنندگان را مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت کردند. بر اثر تیراندازی یک نفر مجروح شد و تعدادی از مجروحین در بیمارستانهای قائم و امام رضای شهر مشهد بستری می باشند. حال دو تن از مجروحان وخیم گزارش شده است.

(امیر کبیر ۲۸/۳/۸۷) 

اخبار اجتماعی :

۱۸۷ ـ سرهنگ شعبانی معاون اجتماعی و فرماندهی انتظامی استان قزوین اعلام کرد: طی دو ماه گذشته ۹۵ زن به اتهام عدم رعایت حجاب اسلامی توسط پلیس دستگیر شده اند. همچنین پلیس به ۲۰۰۰ زن بدپوشش تذکر داده است.(نواندیش ۵/۳/۸۷) 

۱۸۸ ـ جواهری معاون امور بانوان استان مرکزی اعلام کرد: در سال گذشته بیش از ۶۰۰۰ زن معتاد در استان مرکزی دستگیر شده اند که میانگین سنی آنها بین ۱۸ تا ۲۵ سال است . وی افزود: ۳۰ درصد معتادان دختر و ۷۰ درصد آنان را زنان تشکیل می دهند نامبرده گفت : ۲۱ مورد خودکشی موفق و ۴۰۷ مورد خودکشی ناموفق و ۳۲ مورد قتل و ۷۲ مورد دستگیری دختران فراری در استان به ثبت رسیده است. (امیرکبیر ۷/۳/۸۷) 

۱۸۹ ـ علیرضا اکبر شاهی رئیس پلیس استان تهران گفت: ۱۵۳۴ نفر به اتهام عرضه”محصولات ضد فرهنگی” بازداشت شده و تحویل مراکز قضایی شدند. همچنین ۶۴۱۴ نفر به اتهام ایجاد مزاحمت برای زنان در استان تهران دستگیر شدند.(فارس ۱۲/۳/۸۷) 

۱۹۰ ـ نیروهای پلیس ساختمان شهرداری همدان سر پناه نمازگزاران دروایش سلسله نعمت اللهی گنابادی را در حیاط منزل فرمانپور شیخ این گروه در همدان تخریب کردند.(دسترنج ۱۶/۳/۸۷)

۱۹۱ ـ سهراب سلیمانی مدیر کل زندانهای استان تهران گفت: ۱۱۰۰ زن در زندانهای استان تهران نگهداری می شوند. (امیر کبیر ۲۲/۳/۸۷) 

۱۹۲ ـ عابدی رئیس سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: ۱۴۱۴ نفر در سال ۸۶ براثر شلیک گلوله کشته شده اند. همچنین ۱۵۴۸ نفر در سال ۸۵ بر اثر شلیک گلوله کشته شده اند.(اعتماد ملی ۲۳/۳/۸۷)

۱۹۳ ـ قاضی فلاح رئیس یکی از شعب اجرای احکام در دادگستری شهرستان بیجار که چندی پیش در حال تجاوز به پسر بچه ۱۳ ساله به همراه دو تن دیگر بازداشت شده بودند در زندان خودکشی نمود.(روز ۲۸/۳/۸۷)

۱۹۴ـ وزارت بهداشت با نزدیک شدن فصل گرما اعلام کرد: سال گذشته ۱۲۲۰ نفر در دریا غرق شدند.

(فارس ۲۹/۳/۸۷)

“فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امریکای شمالی”

ihrnena@gmail.com ۳۱/۰۳/۱۳۸۷ برابر با ۲۰/۰۶ /۲۰۰۸

انجمن فعالان حقوق بشر در ایران ـ کانادا: FaalanHRC@yahoo.ca

siterahaei@yahoo.com:انجمن مدافعین حقوق بشرو دمکراسی در ایران - فرانسه

اتحادیه برای دمکراسی در ایران ـ ایتالیا: updi@libero.it

اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ایران - واشنگتن - آمریکا: adhri۱@yahoo.com

info@bashariyat.de کانون دفاع از حقوق بشر در ایران - آلمان

shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ایرانی در آلمان:

HRIRNL@gmail.com: کانون دفاع ازدمکراسی در ایران- هلند

info@komitedefa.org : کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران - سوئد

defendhriran_ca@yahoo.com:کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران - کالیفرنیا - آمریکا

komitenoran@yahoo.noکمیته نوران(کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران - نروژ):

yebarak@yahoo.ca : سازمان ایرانیان غرب کانادا - ونکور - کانادا

kupg_iran@yahoo.de: کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین

mnrecht@hotmail.comفعالین ایرانی حقوق بشر- سوئیس:

فعالان دفاع از حقوق بشر: Irantestimonyinfo@irantestimony.com


HOME