‎اصطلاح «سرباز گمنام» از کجا آمد؟

جمعه ۷ شهریور ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۰۸-۲۹-IranSOS- سردار حسن شیرازی: در واحد اطلاعات سپاه یکی از حوزه‌های فعالیت مقابله با گروه‌های مارکسیستی‌، ماتریالیستی و گروه‌های چپ بود. مدیریت و عملکرد شهید کاظمی باعث شد تا این گروه‌ها و حزب توده که به اصطلاح به آنها گروه‌های چپ گفته می‌شد ضربه‌های سختی بخورند و منهدم شوند. همین فعالیت‌ها باعث شد تا برای نخستین بار از سوی امام خمینی(ره) به این عزیزان در سپاه «سرباز گمنام» بگویند. آنچه امروز نیز «سرباز گمنام» می‌نامیم حاصل تلاش و فعالیت‌های سیدکاظم کاظمی است.

دومین یادواره شهید سیدکاظم کاظمی با عنوان «نذیر هور» با حضور جمعی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و موسسان سازمان اطلاعات سپاه با رونمایی از کتاب عملکرد و رفتار این شهید در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد.
‎به گزارش (ایسنا)‌، در این مراسم که شامگاه پنج‌شنبه ششم شهریور با حضور امیر سرتیپ احمد وحیدی رئیس مرکز مطالعات راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح‌ و خانواده شهید سیدکاظم کاظمی برگزار شد سردار حسن شیرازی دبیر انجمن سپاس در سخنانی گفت: شهید سیدکاظم کاظمی از پیشکسوتان گمنام عرصه اطلاعات بود و در عین حال که مسئولیت این واحد را در سپاه داشت در شورای فرماندهی سپاه نیز عضو بود و به شهادت رسید. او انصافا گمنام و مظلوم باقی ماند. البته یکی از ویژگی‌های فعالیت‌های اطلاعاتی و امنیتی نیز همین گمنامی است.
‎وی در ادامه یادآور شد: در واحد اطلاعات سپاه یکی از حوزه‌های فعالیت مقابله با گروه‌های مارکسیستی‌، ماتریالیستی و گروه‌های چپ بود. مدیریت و عملکرد شهید کاظمی باعث شد تا این گروه‌ها و حزب توده که به اصطلاح به آنها گروه‌های چپ گفته می‌شد ضربه‌های سختی بخورند و منهدم شوند. همین فعالیت‌ها باعث شد تا برای نخستین بار از سوی امام خمینی(ره) به این عزیزان در سپاه «سرباز گمنام» بگویند. آنچه امروز نیز «سرباز گمنام» می‌نامیم حاصل تلاش و فعالیت‌های سیدکاظم کاظمی است.
‎سردار شیرازی در بخش پایانی سخنان خود یادآور شد: انجمن از سال ۸۶ به بعد در برنامه‌ها‌، یادواره‌ها‌ و مجالس مختلف از خانواده شهدای واحد اطلاعات دعوت به عمل می‌آورد تا به برکت حضور آنها اتحاد و همدلی بیشتری در بین پیشکسوتان اطلاعاتی و امنیتی ایجاد شود. مقدمات این یادواره نیز از زمستان سال گذشته چیده شد.

‎همچنین در بخش دیگر این مراسم سردار احمد وحیدی رئیس مرکز مطالعات راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح در سخنانی گفت: در سرزمین ما همچنان شهادت روشن و پرنور است و به برکت خون شهدا و شهید‌ نذیر (شهید سیدکاظم کاظمی) همه ما این سعادت را داشته باشیم که به جمع شهدا بپیوندیم و بتوانیم خاطرات و دستاوردهای عظیم آنها را که اکنون در همه جهان تبلور و تجلی یافته است نشان دهیم.
‎در بخش دیگر این مراسم سردار محمدعلی رحمانی از موسسین سازمان اطلاعات سپاه در سخنانی با اشاره به وضعیت کنونی کشور عراق گفت: ۱۰ سال است که صدام از کشور عراق رفته و نظام جدیدی آغاز شده است. اما اکنون این کشور ناآرام شده است و گروه‌های مختلفی در کشور عراق فعال هستند. وقتی این مسائل را زیر نظر می‌گیریم متوجه می‌شویم که عواملی همچون فقدان واحد اطلاعات‌، شکل نگرفتن ارتش متشکل و اختلاف‌های عمیق بین طوایف از جمله دلایلی است که باعث ظهور و بروز این مساله شده است.
‎او ادامه داد: با ظهور انقلاب اسلامی افرادی دور هم جمع شده‌اند و سازمان اطلاعات سپاه را پایه‌ریزی کردند تا در مقابل گروه‌های چپ‌، منافقین‌، ارتجاعی و التقاطی بایستند، چرا که آنها در مناطق مختلف کشور مانند کردستان ‌و سیستان و بلوچستان باعث ایجاد ناامنی شده بودند.
‎سردار رحمانی افزود: آن زمان که این نهاد تشکیل شده بود اعضای گروه‌های چپ احساس می‌کردند ما بی‌تجربه هستیم و از آنجایی که مذهبی بودیم فکرش را نمی‌کردند که کارهای اطلاعاتی داشته باشیم.
‎او افزود: در سال ۶۰ این گروه‌ها حدود ۱۰ هزار عضو داشتند به گونه‌ای که در خیابان‌های تهران رژه نیز رفتند تا اینکه علیه نظام اعلام مبارزه مسلحانه کردند بنابراین زیر نظر امام خمینی (ره) با این گروه‌ ها برخورد شد. با حضور اعضای واحد اطلاعات سپاه و شهید سیدکاظم کاظمی زیرکانه فعالیت‌های اطلاعاتی انجام شد و توانستیم این گروه‌ها را از بین ببریم.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال