Internationales Rettungskomitee für IranerInnen Amerlinghaus Stiftgasse Nr. 8 A- 1070 Wien

پناهجويان

آرشيو

اطلاعيه ها

برنامه کار کميته نجات

سايت ها

 
                       

دوشنبه 13.12.04

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 22:04:49   كد خبر :8309-09524
سرويس فقه و حقوق
وزير دادگستري تاكيد كرد: كليه زندانها و بازداشتگاهها بايد زير نظر سازمان زندانها فعاليت كنند و قوه قضاييه هياتي را براي سركشي به بازداشتگاهها و زندانها و نظارت بر آنها مشخص كرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام اسماعيل شوشتري در حاشيه‌ مراسم كلنگ‌زني حوزه‌ علميه مسجد حضرت ولي عصر (عج) در بلوار ابوذر كه با حضور رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شده بوده بود در جمع خبرنگاران به سوالات آنها پاسخ داد.
وي اظهار كرد:‌ بازداشتگاههاي انضباطي، مربوط به نيروهاي مسلح است و بازداشتگاههاي ضابطين هم زير نظر ضابطين قوه قضاييه اداره مي‌شود و قوه قضاييه بر تمام آنها نظارت و اشراف دارد.
وزير دادگستري در خصوص بازداشت وبلاگ نويسان و مطالبي كه از دوران بازداشت خود مطرح مي‌كنند نيز گفت: اين گفته‌ها فقط يك طرف قضيه، طرف مقابل هم بحث ديگري را مطرح مي‌كند، ولي در مجموع موضوع در حال بررسي است كه نتيجه‌ آن متعاقبا اعلام مي‌شود.
شوشتري در خصوص ارزيابي از فعاليت خود در طول دوران وزارتش در دولت‌هاي هاشمي رفسنجاني و خاتمي اظهار كرد: وزارت دادگستري هم با قوه مجريه و هم با قوه قضاييه در ارتباط است و شايد امور اجرايي دادگستري بيشتر بايد با قوه قضاييه باشد، اما در مجموع در اين دو دوره موفق بوده‌ايم. نمي‌توانم براي اين دوره‌ها و فعاليت‌هايي كه انجام شده ترجيحي قايل باشم، چون موفقيت‌هاي هر دوره در جاي خود ارزشمند است.
وي در خصوص مسايل اختتاميه‌ جشنواره‌ ايران زمين نيز گفت: به اعتقاد من قوه قضاييه با اين مساله برخورد خيلي خوبي داشته است. البته يك سري اشكالات در مورد نحوه برگزاري اين جشنواره وجود داشت و مسايلي كه در اختتاميه اين جشنواره اتفاق افتاد در شأن يك تئاتر سالم نبود.
شوشتري ادامه داد: قوه قضاييه با توجه به تمام حساسيت‌ها سعي كرد عاقلانه و منطقي برخورد كند.
وزير دادگستري اعلام كرد: در جلسه‌ مسؤولان قوه قضاييه مقرر شد كه پرونده براي بررسي وسيع‌تر به تهران منتقل شود.
وزير دادگستري در پاسخ به سوالي درباره مبارزه با مفاسد اقتصادي گفت: مجتمع مبارزه با مفاسد اقتصادي در تهران راه‌اندازي شده و در طول مدت فعاليت خود به پرونده‌هاي زيادي رسيدگي كرده است.
خبرنگاري از شوشتري در خصوص ستاد حفاظت اجتماعي سوال كرد كه وي پاسخ داد: اين طرح هنوز در مراحل ابتدايي است. بايد پس از مشخص شدن ضوابط و چهارچوب‌هاي فعاليت اين ستاد، در مورد آن قضاوت كرد.
وي در پاسخ به سوال ديگري در مورد ارزيابي از عملكرد دولت، آن را خيلي خوب توصيف كرد.
شوشتري كه سابقه‌ وزارت در دولت‌هاي هاشمي رفسنجاني و خاتمي را در كارنامه خود دارد در پاسخ به اين سوال كه آيا در دوره‌ بعد هم تمايلي به وزير شدن دارد يا خير؟ گفت: فكر مي‌كنم بيشتر از اين نبايد وزير باشم.
انتهاي پيام

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 18:29:59   كد خبر :8309-09495
سرويس سياسي خارجي - ايران در جهان
قرار بود دور جديد مذاكرات هسته‌يي ميان ايران و اتحاديه‌ي اروپا امروز (دوشنبه) در بروكسل بر سر اعطاي امتيازات تجاري، تكنولوژيك و امنيتي به تهران در قبال تعليق بخشي از فعاليت‌هاي هسته‌يي كشورمان انجام شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري فرانسه به نقل از ديپلمات‌ها گزارش داد، اين روند از زماني مملو از مشكلات بوده است كه ايران اعلام كرده تعليق غني‌سازي اورانيوم را به صورت موقت انجام مي‌دهد تا نشان دهد مقاصد صلح‌آميزي را دنبال مي‌كند و در همين حال مذاكره‌كنندگان اروپايي خواهان توقف كامل اين برنامه در ايران شده‌اند.
نشست آغازين اين دور از مذاكرات با حضور حسن روحاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان و وزيران امور خارجه‌ي سه كشور انگليس، آلمان و فرانسه برگزار مي‌شود.
ايران اعلام كرده است تعليق غني‌سازي را براي كوتاه مدت مي‌پذيرد نه به صورت دايم، روحاني نيز در اين باره هشدار داده است كه جمهوري اسلامي ايران چنانچه پيشرفتي در مذاكرات حاصل نشود، ادامه‌ي گفت‌وگوها و تعليق را ترك مي‌كند.
به احتمال قوي خاوير سولانا، مسوول امور سياست خارجي اتحاديه‌ي اروپا نيز در اين جلسه‌ي چهارجانبه حضور خواهد داشت.
حسين موسويان، دبير كميته‌ي سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي كشورمان نيز درباره‌ي اين نشست تصريح كرد: گروه‌هاي كاري بلافاصله پس از اتمام جلسه وزراي امور خارجه‌ي سه كشور اروپايي كارشان را آغاز خواهند كرد.
به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: از نظر ايران موافقتنامه‌ي پاريس هم با كل اتحاديه‌ي اروپاست و هم با سه كشور و مي‌توانيم تصور كنيم كه در اين مذاكرات مجموعه 25 كشور اتحاديه‌ي اروپايي حضور دارند و حضور سولانا در مذاكرات امروز به نمايندگي از تمام كشورهاي اروپايي صورت مي‌گيرد.
محمد سعيدي معاون برنامه‌ريزي و امور بين‌الملل سازمان انرژي اتمي كشورمان در گفت‌وگو با روزنامه‌ي آلماني‌زبان تاگس اشپيگل نيز پيش از برگزاري نشست بروكسل تاكيد كرده بود: ايران خواستار رابطه خوب و عادي با اتحاديه‌ي اروپا و ديگر كشورهاست.
وي با ابراز اين كه ايران خواستار پايان داده شدن به تحريم‌هايي است كه عليه كشورمان اعمال مي‌شود، گفته بود: به اين منظور منتظر انجام گفت‌وگوهاي امروز (دوشنبه) بروكسل هستيم كه به محقق شدن اين خواسته كمك مي‌كند.
محمد البرادعي، مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نيز در گفت‌وگويي با روزنامه‌ي اسپانيايي ال‌پاييس كه امروز منتشر شده است، تصريح كرده بود، همكاري ايران با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در حال حاضر خوب است.
از سوي ديگر، يوشكا فيشر و جك استرا، وزيران امور خارجه‌ي آلمان و فرانسه پيش از برگزاري نشست چهارجانبه‌ي بروكسل در جمع خبرنگاران حضور يافته و ابراز داشتند كه اروپا قصد دارد با ايران به توافق برسد.
بر اساس توافق پاريس، قرار بود اروپا از پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني (WTO) حمايت كند، اما امروز انتشار خبري مبني بر اين كه آمريكا بار ديگر با درخواست ايران براي عضويت در سازمان تجارت جهاني مخالفت كرد، باعث تشديد انتقادات ايران از اروپا به دليل عدم پايبندي به تعهداتش شد.
انتهاي پيام

 

لحن صحبت خاتمي در جمع دانشجويان را جفا در حق شوراي نگهبان مي‌‏دانم
" معين" تمام پل‌‏هاي پشت سر خودش را در نظام خراب كرد و قطعا رد صلاحيت خواهد شد
هاشمي‌‏ براي شركت در انتخابات ريسك نمي‌‏كند
 

مشهد- خبرگزاري كار ايران

عضو فراكسيون اكثريت مجلس شوراي اسلامي در تحليلي به بررسي مسايل سياسي روز كشور و آرايش سياسي نيروها در آستانه انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري اسلامي ايران پرداخت.


تيمور علي عسگري در گفت و گو با خبرنگار" ايلنا" به مراسم 16 آذر و ديدار رييس جمهوري با دانشجويان و مسايل پيش آمده در اين ديدار اشاره كرد و گفت: من به عنوان منتقد آقاي خاتمي و نماينده مجلس به غرورم در آن شب واقعا لطمه خورد، بايد تاسف خورد به حال رئيس جمهوري كه با راي فراوان انتخاب شد ولي در آخرين ديدارش با قشر پوياي جامعه اين گونه جلسه اي برگزار شد.
نماينده مشهد در مجلس هفتم افزود:‌‏ فكر مي‌‏كنم ريشه اين قضيه هم در اين نكته نهفته باشد كه خاتمي اين اواخر به سمت اعتدال حركت كرد ولي استراتژي ايشان در بعد اعتدال و تعديل مهار جريانات، در بين ديدگاهش گم شد، ايشان يك قالب شكني و نوآوري را سعي كردند لحاظ خودشان قرار بدهند اما از انجامش عاجز ماندند.
وي ادامه داد: فكر مي‌‏كنم آن شب ايشان عصباني شدند كه گفتند" از مردم طلبكار نيستند و از خيلي ها طلب كار هستند"، جامعه مطالبات زيادي از ايشان دارند، مشكلات معيشتي و بهبود وضعيت زندگي، افكار عمومي قضاوت خواهند كرد در مورد صحبت هاي آقاي خاتمي، در هر حال تجربه اي بود كه يك چهره فرهنگي از اين پس بايد در حوزه فرهنگي و يك چهره سياسي و خبره در مسايل امنيتي در اين حوزه مشغول به كار شود و مهره ها سر جاي خودشان قرار گيرند و استفاده شوند.
عضو فراكسيون اكثريت مجلس هفتم افزود: در ارتباط با صحبت هاي خاتمي در مورد شوراي نگهبان هم بايد بگويم كه در حقيقت به آن نحوه كه ايشان اظهار كردند، نبود. نه رهبري خواستند كه شوراي نگهبان از خط قرمز عبور كند و نه شوراي نگهبان چنين كاري كردند، در كل تجديد نظر مد نظر رهبري بود كه يك بازبيني در كار صورت گيرد كه اين كار هم انجام گرفت و تاييد صلاحيت ها بعدي هم در همين ارتباط بود و طبق نظر رهبري عمل كردند و اين لحن صحبت آقاي خاتمي را جفا در حق شوراي نگهبان مي دانم.
عسگري در پاسخ به سوالي در مورد حضور آقاي هاشمي رفسنجاني در انتخابات آتي و تصميم هاي گرفته شده در جمع اصول گرايان، گفت: اگر تصميم جمعي دوستان اصول گرا مبناي نظر باشد، ما از آمدن آقاي هاشمي ناراحت نمي شويم، معتقديم شخصيت تاثيرگذار ايشان در هر كجايي كه باشد، حكم پدر را دارند ولي اصراري بر آمدن ايشان نداريم، دليلش را هم خودشان بارها اظهار كردند كه از نسل جوانتر استفاده شود و آنها عهده دار مديريت شوند.
عسگري افزود: از طرفي هم بعضي از گروه هاي دوم خردادي از اعلام حمايت از هاشمي و به پاي كار كشيدن ايشان انگيزه سياسي دارند و براي حفظ موقعيت خودشان چنين نيتي را دنبال مي‌‏كنند، البته بعضي از آن گروهها هم اعتقاد دارند به حضور ايشان، در مورد اين كه هاشمي مي‌‏تواند در مسايل مربوط به تعاملات جهاني، سياسي و امنيتي منطقه موثرتر واقع شوند.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه شرايط حضور حداكثري مردم براي شركت در انتخابات از سوي گروه هاي اصول گرا چيست و اين كه قبلا اعلام شود كه كانديدايي رد صلاحيت مي شود، آيا مغاير با آن شرايط حداكثري نيست؟ گفت: ما با همه كانديداها رقابت مي‌‏كنيم، فكر مي‌‏كنم شرايط حداكثري با آمدن كروبي پيش خواهد آمد، مجموعه دوم خرداد و نيروهاي ارزشي زيادي در اين طيف داريم كه در عمل نشان دادند مي‌‏توانند تاثيرگذار باشند و در تحريك مردم براي حضور در پاي صندوق هاي راي موثر هستند و چهره هايي نظير عارف، محقق داماد و بهشتي مي‌‏توانند باعث شور نشاط در اين گروه ها شوند.
وي در مورد كانديداتوري دكتر معين گفت: ايشان تمام پل هاي پشت سر خودشان را در نظام خراب كردند و به نظر من قطعا رد صلاحيت خواهد شد.
نايب رئيس كميسيون اصل نود مجلس هفتم در پاسخ به سوال ديگري در مورد عدم اجماع بر سر هاشمي در بين گروه هاي اصول گرا و سكوت هاشمي در اين رابطه گفت: آقاي هاشمي شرايطش همين الان 50-50 است، اجماع مورد نظر ايشان شامل هر دو جناح مي شود بلكه چيزي فراتر از آن، يعني افكار عمومي است كه طالب آمدنش باشند، هنوز آن حالت ايده‌‏آل پيش نيامده است، كارهاي زيادي صورت گرفته ولي برآمدنش وفاق جامعي صورت نگرفته است و در اين بين گروه‌‏هايي هستند كه نظرشان را در مورد ايشان اعلام نكردند و اعلام حمايت از ايشان در ميان اصلاح طلبان هم مطرح نشده است.
نماينده مشهد در مجلس هفتم گفت: درصدي از جريان منتقد دولت نظير آبادگران هم از اعلام حمايت ايشان هنوز به اجماع نرسيده اند و انتقادهايي از عقبه آقاي هاشمي دارند لذا به همين دلايل فكر مي كنم ايشان براي شركت در انتخابات ريسك نكنند و ميدان را براي شركت كردن افرادي ديگر در انتخابات خالي كنند .
پايان پيام

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 10:29:24   كد خبر :8309-09008سرويس آسيب‌هاي اجتماعي
 

با ادامه روند مرگ كارتن‌خوابها كه شمار آن با 4 فقره فوت ديگر طي دو شب گذشته در خيابانهاي مركزي تهران به 47 مورد در 23 روز گذشته رسيد، هيأت دولت حمايت سريع از بي‌خانمانها را تصويب كرد.

به گزارش گروه اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران در جلسه روز گذشته هيأت دولت كه به رياست حجت‌الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي، رييس‌جمهوري تشكيل شد، وزير كشور گزارشي از ساماندهي متكديان و كارتن‌خواب‌ها را ارايه كرد.

بر اساس اين گزارش، سالانه 10 هزار متكدي در كشور ساماندهي شده‌اند و دولت نيز تا كنون مبلغ 62 ميليارد ريال اعتبار براي نگهداري و ساماندهي اين افراد در سطح كشور پرداخت كرده است.

رييس‌جمهوري پس از گزارش ياد شده، ضمن اظهار تأسف از وضعيت اين افراد در جامعه، وزير رفاه و تأمين اجتماعي را مكلف كرد حداكثر ظرف 10 روز با همكاري دستگاه‌هاي ذيربط طرح لازم پوشش حمايتي اين افراد را تهيه كرده و به هيأت دولت ارايه كند.

هيأت دولت همچنين مقرر كرد علاوه بر اعتبارات موجود مبلغ يك ميليارد و 500 ميليون ريال براي نگهداري متكديان و بي‌خانمانها در اختيار وزارت كشور قرار گيرد.

به گزارش ايسنا آسيبهاي اجتماعي در جامعه از جمله پديده Ťكارتن‌خوابيť با همه تلاشهاي صورت گرفته دستگاهها، در شرايطي روند فزاينده را طي كرده است كه برنامه‌هاي حمايتي در طول سالهاي گذشته از رشد آسيبها عقب‌تر‌ مانده‌اند.

در حاليكه تلاشها براي ساماندهي بي‌خانمانهاي كارتن‌خواب و تحت پوشش قراردادن آنها ذيل حمايت دستگاههاي مرتبط در حركتي پسنديده آغاز شده و به گفته مسؤولان تا كنون تعداد زيادي از بي‌خانمانها و متكديان به مركز اسلامشهر منتقل شده‌اند، اما روند مرگ بي‌خانمانها در خيابانها ادامه دارد؛ به گونه‌اي كه تنها طي 23 روز گذشته نقاط مختلف تهران شاهد مرگ 47 كارتن خواب بوده‌اند كه اغلب آنها مجهول‌الهويه هستند.

به عبارت ديگر از يك سو دستگاهها مشغول ساماندهي بي‌خانمانها هستند، اما از سويي ديگر ادامه روند مرگ كارتن‌خوابها در گوشه و كنار شهر بويژه در شبهاي سرد را شاهديم.

به گفته دكتر جابر قره‌داغي، رييس تالار تشريح سازمان پزشكي قانوني كشور عمده علت مرگ كارتن‌خوابها در خيابان، سوءتغذيه شديد وضعيت بهداشت عمومي بسيار اسف‌بار است.

لذا با توجه به اين وضعيت، اهميت جمع‌آوري همه بي‌خانمانها در يك يا چند مركز به گونه‌اي كه هيچ بي‌خانماني مجبور به كارتن‌خوابي و مرگ بر اثر گرسنگي نباشد و سپس انتقال آنها از مركز اصلي جهت ارائه خدمات پزشكي ، قرنطينه، تفكيك و ساماندهي، روشن‌تر مي‌شود.

چنين منظوري شايد تنها لايه‌اي از تور ايمني اجتماعي براي افراد ناتوان و بسيار فقير و آسيب ديده در برنامه‌هاي‌ توسعه‌اي باشد؛ اما در حال حاضر آمار مرگ و مير بي‌خانمانها از وجود مشكلاتي در بخش جمع‌آوري حكايت مي‌كند.

علي اوسط هاشمي، رييس ستاد جمع‌آوري و ساماندهي متكديان و بي‌خانمانها در اين باره به خبرنگار اجتماعي ايسنا مي‌گويد: اگر در زمينه جمع‌آوري متكديان و بي‌خانمانها كوتاهي صورت گرفته باشد، شهرداري پاسخگوست.

وي با اشاره به اين كه توليت شناسايي بي‌خانمانها و تحويل محل اقامت و زيست آنها در سطح شهر از وظايف شهرداري است مي‌افزايد: بر اساس مصوبه شوراي عالي اداراي شهرداري با حمايت نيروي انتظامي وظيفه جمع‌آوري را بر عهده دارد.

هاشمي خاطرنشان مي‌كند: شهرداري موظف است افرادي را كه در سطوح مناطق شهري فاقد مسكن و محل زيست هستند و بناچار بر روي كارتنها، زير پل‌ها و خيابانها مي‌خوابند، شناسايي كرده و به اردوگاهها تحويل دهند.

به گفته وي گروه‌هاي گشت از ساعت 21 به بعد براي جمع‌آوري خيابان‌خوابهاي بي‌خانمان فعاليت مي‌كنند.

وي همچنين از شهروندان درخواست مي‌كند كه در صورت مشاهد كارتن‌خوابها بويژه آن دسته كه وضعيت نابساماني دارند، نشاني محل را به شهرداري ناحيه و منطقه محل شناسايي شده اطلاع دهند تا نيروهاي خدماتي شهرداري آنها را جمع‌آوري كنند.

معاون سياسي امنيتي استانداري تهران تاكيد مي‌كند كه شهرداري طبق تعهدات بايد 5 اردوگاه را براي جمع‌آوري بي‌خانمانها اختصاص دهد؛ چراكه مكان فعلي در اسلامشهر تنها ظرفيت پذيرش 300 بي‌خانمان را دارد.

اما مشايي، معاون فرهنگي اجتماعي شهرداري تهران به خبرنگار ايسنا مي‌گويد: مركز جديد نگهداري بي‌خانمانها در شرق تهران در صورت تكميل ظرفيت مركز فعلي نگهداري بي‌خانمانها در اسلامشهر راه‌اندازي مي‌شود. اين درحاليست كه مركز اسلامشهر هنوز تكميل نشده است.

معاون فرهنگي اجتماعي شهرداري تهران در خصوص ادامه روند مرگ و مير بي‌خانمانها به دليل كندي عمليات جمع‌آوري مي‌گويد: گشت‌هاي شبانه شهرداري بي‌خانمانها را جمع‌آوري مي‌كند؛ اما با توجه به وسعت و بزرگي تهران، ‌پراكندگي و حركت بي‌خانمانها، وجود نقاط تاريك و مختلف در سطح شهر، يافتن آنها كار آساني نيست.

مشايي تصريح مي‌كند: شهرداري با توجه به احتمال تمركز بي‌خانمانها در مناطق جنوبي و مركزي تهران، اولويت جمع‌آوري را به اين مناطق داده است.

وي خاطرنشان مي‌كند: براي جمع‌آوري بي‌خانمانها نيازمند همكاري ساير دستگاهها و بويژه مردم هستيم و در صورتي كه شهروندان با شماره تماس 137 به شهرداري اطلاع دهند، بي‌خانمانها به سرعت جمع‌آوري مي‌شوند؛ چراكه توان گشتها با توجه به وسعت شهر محدود است.

از سويي ديگر يكي از مسؤولان اجرايي ساماندهي متكديان و بي‌خانمانها به خبرنگار ايسنا مي‌گويد: نمي‌توان پاسخگوي تمام بي‌خانمانهاي استان تهران بود؛ چرا كه با توجه به وسعت استان چنين امري امكان‌پذير نيست.

وي مي‌افزايد: چنانچه زودتر از آغاز فصل سرما محل نگهداري متكديان و بي‌خانمانها در اسلامشهر راه‌اندازي مي‌شد مي‌توانستيم از مرگ برخي از آنها جلوگيري كنيم.

انتهاي پيام

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 18:24:16   كد خبر :8309-09497


سرويس فقه و حقوق - حقوق سياسي
رييس‌جمهور تاكيد كرد كه اصل “ وفاداري به قانون اساسي“ مي‌تواند جامعه‌ي ما را در عين تكثر، از ثبات معقول و حركت رو به جلو، برخوردار كند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي در همايش Ťحكومت قانون اساسي، راهكارها و موانعť كه صبح امروز آغاز شد، سخنانش را به چهاربخش تقسيم كرد و در بخش نخست اظهاراتش كه آن را توجيه‌كننده‌ي فلسفه‌ي وجودي چنين جلساتي عنوان مي‌كرد، گفت: ما به هرچه معتقد باشيم و هرچه را بخواهيم، راه صواب، تن دادن به وفاداري به قانون اساسي است؛ اين اصل مي‌تواند جامعه‌ي ما را در عين تكثر از ثبات معقول و حركت رو به جلو، برخوردار كند.

وي گفت: اگر به مردم‌سالاري و آزادي معتقديم ـ كه معتقدم دواي درد مزمن ما استقرار درست و همه‌جانبه‌ي مردم‌سالاري است ـ قانون اساسي ما چارچوبي است كه حدنصاب‌هاي قابل قبولي را براي استقرار يك نظام مردم‌سالار فراهم آورده و در آن، در مورد حقوق اساسي، آزادي‌ها و حق و حرمت مردم پيش‌بيني لازم انجام شده است. اگر به اسلام هم معتقد هستيم و باور داريم كه اسلام بايد در عرصه‌ي حيات اجتماعي دخالت كند، قانون اساسي چارچوبي را فراهم آورده كه بتوانيم نظامي را كه با معيارهاي اسلامي سازگار باشد، محقق كنيم.

خاتمي ادامه داد: اگر معتقديم در متن نظام اسلامي و قانون اساسي، ولايت فقيه داراي جايگاه اساسي است كه قانون اساسي نيز اين اصل را در خود دارد، بايد بدانيم كه اگر قانون اساسي را نپذيريم، ولايت‌فقيه به يك نظريه‌ي فقهي، تنزل خواهد كرد و نمي‌توان به عنوان يك ركن از نظام آن را قرار داد، بنابراين معتقدان به ولايت‌فقيه {و قانون اساسي} نيز بايد چارچوب اين قانون را بپذيرند.

وي اظهار داشت: از اين گذشته قانون اساسي تحميل شده از بالا نيست، با اصرار و سماجت حضرت امام (ره) در ماههاي آغازين پيروزي انقلاب توسط خبرگان تنظيم و به راي عمومي گذاشته شده، در يك همه‌پرسي فراگير تهيه شده است و ميثاق ملي و نظم اجتماعي ماست.

خاتمي گفت: اگر بخواهيم در جهان آشفته‌ي كنوني در يك فضاي قابل تنفس زندگي كنيم، بايد به اين ميثاق ملي پايبند باشيم.

وي در بخش دوم سخنانش، خصوصيات قانون اساسي در ايران را برشمرد و گفت كه به عنوان يك طلبه و دانشجو، يك شهروند و يك مسلمان و كسي كه مي‌داند در كجا زندگي مي‌كند و نيز در جريان به‌روز شدن هر روزه‌ي جامعه هست، مي‌گويد كه جامعه بدون ساز و كار مشخص، براي استقرار نظم تحقق نمي‌يابد و پايدار نمي‌ماند.

رييس‌جمهور ادامه داد: اين امر به جوامع مدرن امروز اختصاص ندارد و در انواع جوامع يك اصل فراگير است. جامعه‌ي بدون نظم و بدون تن دادن به ساز و كاري براي تحقق اين نظم، پايدار نمي‌ماند.

رييس‌جمهور در ادامه اظهار داشت كه در دنياي جديد، چيزي به نام قانون اساسي مطرح است كه پديده‌ي جديدي است. اگرچه صورت تحول‌يافته‌ي همان ساز و كارهايي است كه در قديم بوده و شكل و خصوصيات آن متفاوت است، اما در اثر تجربه‌ي بشر به اين صورت درآمده و قانوني است كه چارچوب جامعه را مشخص مي‌كند.

خاتمي در ادامه، فاصله‌ي بين قانون اساسي در جامعه‌شناسي و نظامات اجتماعي امروز را با نظم‌هاي مدون دنياي قديم، فاصله‌ي بين دو دنيا توصيف كرد.

وي، نپذيرفتن تغيير در جامعه را يكي از اشتباهات وحشتناك برشمرد و يادآور شد: تفاوت قانون اساسي امروز با نظام‌هاي سنتي قديم زياد است. در قوانين اساسي جديد، حقوق اساسي ملت مورد توجه و مبناي كار است. حقوق اساسي يك پديده‌ي جديد در دنياي امروز است.

خاتمي درباره‌ي ديگر تفاوت قانون اساسي امروز با نظام‌هاي سنتي قديم گفت: امروز مدار و محور جامعه Ťملتť است.

به گزارش ايسنا وي افزود: تا قبل از دوران جديد، ما چيزي به نام ملت نداشتيم. قوم و قبيله و غيره داشتيم اما ملت پديده‌ي جديدي است كه حدود 500 و به قولي 300 سال پيش مبناي جامعه قرار گرفته است.

وي ادامه داد: در قوانين اساسي جديد، مدار و پايه‌ي قدرت و منشأ آن، ملت و مردم هستند؛ در حالي كه در دنياي قديم ملتي نبود و مردم تاثيري در قدرت نداشتند.

رييس‌جمهور هم‌چنين يادآور شد كه متفكران اجتماعي و فلسفي بزرگ، آن‌چه را كه در جامعه جريان دارد، شرح مي‌دهند و در واقع آنها كاشف و مدون‌كننده‌ي تحولات هستند، نه به وجود آورنده‌ي آنها.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، ايسنا، رييس‌جمهور در ادامه‌ي سخنانش در همايش قانون اساسي، اظهار داشت: نهاد حكومت در برابر مردم مسوول است. پس در نظامات جديد، منشأ قدرت، مردم هستند و حكومت، نهادي برخاسته از مردم است و اين حكومت در برابر مردم و نهادهاي اجتماعي، مسوول است.

خاتمي گفت: اين مردم و جامعه هستند كه قدرتي را سر كار مي‌آورند و همين مردم حق دارند بدون توسل به زور و در صورتي كه بخواهند قدرت را كنار بگذارند؛ اين مشخصاتي است كه به عنوان قانون اساسي در دنيا مطرح مي‌شود.

رييس‌جمهور گفت: ما جمهوري اسلامي داريم و يك قانون اساسي كه مي‌خواهيم بر مبناي آن، نظم را حاكم كنيم و همه معتقدند كه اين قانون بايد به عنوان مبناي ميثاق ملي پاس داشته شود.

وي با بيان اين‌كه بنياد قانون اساسي ما بر مردم‌سالاري است، اظهار داشت: درست است كه ما جمهوري اسلامي داريم اما اسلامي كه در قانون اساسي مطرح شده است، با معيارهاي مردم‌سالاري سازگار است و يا بايد باشد.

خاتمي هم‌چنين به برخي از مشكلات در زمينه‌ي اجرا و برقراري مردم‌سالاري به‌ويژه پديده‌اي به عنوان مردم‌سالاري ديني اشاره كرد و با بيان اين‌كه نمي‌خواهد بگويد همه‌ي آنچه مدنظر بوده، در كشور ما اجرا شده است، گفت: از ياد نبريم هر اسلامي با مردم‌سالاري سازگار نيست. دين خدا يكي است اما برداشت و تلقي انسان‌ها از دين خدا ممكن است متفاوت باشد.

وي اظهار داشت كه يكي از مباحث مهم جامعه‌شناسي كه بايد بررسي شود، اين است كه چرا در گذشته مردم در برابر حكومت‌هاي زورگو برنمي‌خاستند؟ و در پاسخ گفت : چون مردم ميان اسلام و آن خودكامگي حاكم، تفاوتي قائل نبودند.

خاتمي ادامه داد: زماني كه در اروپا بودم و حضرت امام (ره) به پاريس آمدند، با گروههاي مختلفي مواجه بوديم و آدم‌هايي كه بعدها افكار شبه‌طالباني از آنها نشأت گرفت، به ديدار امام مي‌آمدند. آنها با كلمه‌ي “جمهوري“ مشكل داشتند و آن را بدعت مي‌دانستند و مي‌خواستند با امام به عنوان خليفه‌ي مسلمين بيعت كنند؛ برخورد امام با آنها همانند برخورد امام با آمريكا بود.

وي تاكيد كرد: آن‌چه در قانون اساسي ما آمده است، اسلامي است كه با مردم‌سالاري سازگار است.

رييس‌جمهور در ادامه اشاره كرد كه در اين زمان، اشكالي وجود دارد كه باعث ايجاد مشكلات متعددي شده و آن، فرق ميان مفهوم مردم‌سالاري به مفهوم مطلق و آن‌چه در غرب به عنوان ليبرال‌دموكراسي به وجود آمده است.

خاتمي گفت كه ما متاسفانه يا مشعوف ليبراليسم هستيم يا از آن نفرت داريم و فحش مي‌دهيم، كمتر رفته‌ايم مباني فكري و اصول آن را مورد بررسي قرار دهيم. آن‌كه ليبراليسم را مي‌پسندند، مي‌گويد اسلام با دموكراسي ناسازگار است و آن‌كه اسلام را مي‌پسندد، مي‌گويد دموكراسي با اسلام ناسازگار است.

وي تاكيد كرد: دموكراسي غير از ليبرال‌دموكراسي است و ليبرال‌دموكراسي يك شكل از دموكراسي است. خودخواهي غرب اين است كه مي‌گويد فكر من آخرين فكر جهان است و جهان بايد نسخه‌ي پيچيده شده‌ي من را اجرا كنند.

رييس‌جمهور ادامه داد: اگر مايه‌ي دموكراسي، حاكميت مردم است كه هست و نهاد قدرت ناشي از راي آزادانه‌ي مردم ، در قانون اساسي نيز به صراحت داريم كه حاكميت مطلق، از آن خداست و هم او، انسان را بر سرنوشت خويش حاكم كرده است كه بايد آن را بپذيريم. حالا يا مي‌خواهيم با اين موضوع شوخي كنيم و بگوييم هرچه من مي‌گويم حاكميت بر سرنوشت است و يا اين‌كه بايد اين اصل را بپذيريم.

به گزارش ايسنا، رييس‌جمهور با استناد به اصول قانون اساسي يادآور شد كه طبق قانون اساسي، پذيرفته شده كه همه چيز از حكومت و ... بايد مبتني بر راي مردم باشد. يعني اين‌كه ممكن است من بگويم اين شكل حكومت را حق نمي‌دانم. اما اگر مردم آن حكومتي را كه من مي‌خواهم نپذيرفتند، آيا حق دارم آن را بر مردم تحميل كنم؟ من مي‌توانم با استناد به سيره‌ي ائمه اثبات كنم حكومتي كه خود را حق مي‌دانست، نخواست خود را بر مردم تحميل كند.

رييس‌جمهور با تاكيد بر اين‌كه حكومت مطلوب دين، تنها با راي مردم است كه مشروعيت مي‌يابد، گفت: اگر مبنا راي مردم است و اگر خداوند مردم را بر سرنوشت خود حاكم كرده، راي مردم تعيين‌كننده‌ي حق و باطل نيست اما تعيين‌كننده‌ي نوع حكومت است.

وي با اشاره به اين‌كه حكومت ما مردم‌سالاري و اسلامي است و اين خواست مردم بوده است، گفت: قانون اساسي و نظام، بازيچه نيست كه هر روز بر سر آن بحث و سست شود.

خاتمي ادامه داد: اين‌كه اسلام چيست و در دنياي متغير كنوني چگونه اسلامي پاسخگو است؟ به اجتهاد برمي‌گردد كه بايد در جاي خود بررسي شود. البته ممكن است چيزهايي به اسلام نسبت داده شود كه واقعا وجود نداشته باشد.

وي با نقل قول از حضرت امام (ره) اظهار داشت كه ايشان هميشه تاكيد داشتند كه اسلام را در دنياي پيچيده‌ي امروز طوري مطرح نكنيد كه در حل امور ناتوان ديده شود، همچنين اسلام را چنان معرفي نكنيد كه همه‌ي دستاوردهاي تمدن بشري مردود اعلام شود.

خاتمي گفت: دنياي غرب اشكالات زيادي دارد اما نظام مردم‌سالار، دستاورد بشر است. دموكراسي در دنياي قديم و از نظر فيلسوفان قديم مذموم بود. آن‌چه امروز در دموكراسي به عنوان گفتمان غالب مطرح است و حتي جناياتي كه تحت عنوان دموكراسي صورت مي‌گيرد، به اين معني است كه اتفاقي در جهان رخ داده و بايد تجربيات بشري در نظر گرفته شود.

وي در ادامه با تاكيد بر اين‌كه تربيت مجتهدان زمان‌شناس از وظايف جامعه است، يادآور شد: حكومت ما اسلامي است و ساز و كار آن تعيين شده ، يعني شوراي نگهبان موظف شده كه عدم مغايرت قوانين با اسلام را بررسي كند و نه مطابقت آن را.

خاتمي ادامه داد: وقتي گفتيم راي مردم كارساز است، در صورتي مردم‌سالاري تحقق مي‌يابد كه اين راي در همه جا كارساز باشد؛ از مقام رهبري گرفته تا ديگر موارد؛ اگر بر اساس راي مردم نباشد، مستقر نمي‌شود.

وي با اشاره به اين‌كه رهبري در قانون اساسي قديم مستقيما و الان با نظر خبرگان تعيين مي‌شود، تاكيد كرد: ولي‌فقيه بايد عالم، آگاه به زمان خويش و نيز مدير و مدبر باشد. نصب و عزل ولي‌فقيه با مردم است. يعني خبرگان بايد هرگاه ببيند شرايط لازم در او جمع نيست، او را عزل كند. بنابراين وقتي سرنوشت يك ركن جمهوري اسلامي اين‌گونه با راي مردم پيوند مي‌خورد، وضعيت ديگر اجزا نيز مشخص و راي مردم تعيين‌كننده است.

به گزارش ايسنا وي در ادامه تاكيد كرد كه تنها مرجع قانون‌گذاري در كشور مجلس است كه با راي مستقيم مردم انتخاب مي‌شود و هيچ مرجع ديگري به عنوان قانون‌گذار مطرح نيست.

رييس‌جمهور هم‌چنين اظهار داشت كه حتي يك ساز و كار بن‌بست‌شكن در قانون اساسي گذاشته شده كه اگر برخي موارد شرعي با مصلحت جامعه سازگار نبود، ترجيح با مصلحت باشد.

وي در ادامه يادآور شد: ممكن است بگوييم در شيوه‌ي اجرا و مثلا در مجمع تشخيص مصلحت، شوراي نگهبان و ... اشكال وجود دارد. خب اين در اجراست، اما قانون اساسي موارد را به درستي پيش‌بيني كرده و آن را مبتني بر راي مردم در نظر گرفته است.

رييس‌جمهور تاكيد كرد: نظام ما اسلامي و مردم‌سالار است و قانون اساسي ما حدنصابي از هردو را دارد؛ آن‌چه مي‌ماند اجراي قانون اساسي است.

وي با اشاره به اظهارات عده‌اي مبني بر طرح مباحثي چون تغيير نظام و تغيير قانون اساسي گفت: مگر نظام يك جوراب است كه حال ما خوشمان نيايد يكي ديگر را برداريم؟ اين نظام با راي مردم شكل گرفته است. كدام نظام است كه بنيان و اصلش را اين‌چنين در معرض سستي قرار دهد؟

خاتمي اصل را بر اجراي قانون دانست كه بايد به آن توجه شود و با تاكيد بر اين جمله كه “ قانون اساسي بايد اجرا شود” ، بخش سوم سخنانش را به عنوان رييس‌جمهور آغاز كرد و گفت: قانون اساسي تشريفاتي وضع نشده است و براي اجراي قانون، مسوول گذاشته و آن مسوول، رييس‌جمهور است كه اين تصميم قانون‌گذار به چند دليل تصميم درستي است.

رييس‌جمهور در ادامه به تشريح دلايل درستي اين تصميم پرداخت و گفت: رييس‌جمهور تنها شخصي است كه مستقيما از مردم راي مي‌گيرد و شخصيت حقوقي و حقيقي وي يكي است، همچنين نماينده‌ي حاكميت ملي است. اگر ملت ناظر بر قدرت است، نماينده‌ي او بايد مسوول و ناظر بر اجراي قانون اساسي باشد.

وي هم‌چنين گفت: رييس‌جمهور حداكثر دو دوره مي‌تواند در اين سمت باشد و به همين دليل احتمال لغزش و پشت كردن او به ملت كمتر است.

رييس‌جمهور دليل سوم خود را راهكار موجود در قانون اساسي براي بركناري مسالمت‌آميز رييس‌جمهور در صورت لغزش عنوان كرد و در ادامه يادآور شد: رييس‌جمهور در مقابل مردم مسوول است و براي همين نيز مسووليت اجراي قانون اساسي نيز بر عهده‌ي او گذاشته شده است.

وي در ادامه به لايحه‌ي تبيين اختيارات رييس‌جمهور اشاره كرد و گفت: هنگام مطرح كردن اين لايحه، عده‌اي گفتند كه رييس‌جمهور فقط مسوول اجراي قانون اساسي در چارچوب قوه‌ي اجرايي است و با اين حرف، قانون‌گذار را به لغوگويي متهم كردند.

وي با طرح اين پرسش كه مگر ديگران مي‌توانند از قانون عدول كنند، گفت كه چرا فقط عنوان اجراي قانون اساسي به عهده‌ي يك نفر گذاشته شده است؟.

خاتمي پاسخ داد: دليل اين است كه رييس‌جمهور مسوول اجراي قانون اساسي در همه جاست.

خاتمي با اشاره به اين‌ گفته كه اينكه “ قانون اساسي به خوبي اجرا نمي‌شود، درست است“ ، يادآور شد: براي حفظ نظام، دموكراسي، اسلام و نظامي كه بر اساس خون‌هاي پاكي از جوانان و فداكاري‌هاي آنها شكل گرفته بايد قانون اساسي اجرا شود و اگر نشد، ملت و نخبگان حق دارند فرياد بزنند Ťقانون اساسي بايد اجرا شودť.

رييس‌جمهور ادامه داد: اين يك حرف انحرافي است كه بگوييم قانون اساسي تغيير كند. اين اصول معطل‌مانده‌ي قانون اساسي است كه بايد اجرا و درست نيز اجرا شود و از آن سوءاستفاده نشود. همه‌ي ما بايد در اين زمينه تلاش كنيم.

وي به اصلاح قانون اساسي در سال 68 اشاره كرد و گفت: خوشبختانه در آن سال اين حق رييس‌جمهور (مسوول اجراي قانون اساسي) به رسميت شناخته شده است اما در اصلاح قانون اساسي، يك چيز را از وظايف رييس‌جمهور برداشتند و آن تنظيم قوا بود. اما رييس‌جمهور خود رييس يك قوه است اما مسووليت اجراي قانون اساسي به عهده‌ي او بود و باقي ماند.

به گزارش ايسنا، رييس‌جمهور گفت: مسووليت اجراي قانون اساسي، ضمانت اجرايي نداشت و آن‌چه ما تلاش كرديم اين بود كه اين مسووليت ضمانت اجرا پيدا كند كه متاسفانه مورد تصويب قرار نگرفت و من آن را پس گرفتم.

وي به بيان دلايل خود براي پس گرفتن اين لايحه اشاره كرد و گفت: معتقدم كه مسووليت اجراي قانون اساسي رييس‌جمهور ضمانت اجرا ندارد و اگر اين حق را از او بگيريم، رييس‌جمهور يك تداركاتچي است. يعني دولت بودجه تصويب كند و از اين كارها انجام دهد. تقريبا يقين داشتيم با تغييراتي كه در اين لايحه انجام شد، حقوق و اختيارات فعلي هم از رييس‌جمهور گرفته مي‌شود. از اين رو روا نمي‌دانستم در حالي كه دوران رياست‌جمهوري من رو به پايان است، اين منصب را در حالي به ديگري بدهم كه حداقل حقي كه براي او وجود دارد نيز براي او باقي نمانده باشد.

خاتمي به رييس‌جمهور آينده توصيه كرد كه تاكيد كند مسووليت اجراي قانون اساسي به عهده‌ي اوست و شرط اجراي آن ضمانت اجراست، همچنين بايد تلاش كند كه اين حق استيفا شود.

رييس‌جمهور در بخش پاياني سخنانش، تشكيل هيات پي‌گيري نظارت بر اجراي قانون اساسي را از افتخارات دوره‌ي رياست‌جمهوري‌اش عنوان كرد و گفت: فكر نمي‌كنم هيچ رييس‌جمهوري باشد كه از اين هيات و نظرات مشورتي‌اش استفاده نكند و اين نشانه‌ي اهميت قانون اساسي و اهتمام به اجراي اين قانون است.

وي در ادامه به عملكرد اين هيات و تلاش‌هاي اعضاي آن اشاره كرد و با اشاره به انتقاد كساني كه دائما خواستار دادن اخطار قانون اساسي از سوي رييس‌جمهور بودند، گفت: مگر اخطار قانون اساسي دادن كاري ساده است؟ ما بارها موارد را بررسي مي‌كرديم و اگر واقعا نقض قانون اساسي بود، عمل مي‌كرديم. مگر هر تخلفي، تخلف قانون اساسي است؟

رييس‌جمهور در ادامه گفت كه آثار باقي‌مانده از هيات پي‌گيري و نظارت بر اجراي قانون اساسي، يكي از منابع معتبر حقوقي است كه در كنار ديگر مراجع علمي، سرمايه‌اي براي جامعه‌ي علمي، اجرايي و مديريتي كشور است.

وي اظهار اميدواري كرد كه خداوند اين خدمت بزرگ را از همه‌ي اعضاي اين هيات بپذيرد و در پايان سخنانش از اين‌كه طي اين چند سال او را تحمل كرده‌اند، سپاسگزاري كرد.

انتهاي پيام

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس انرژي
 

نمايشگاه بين‌المللي ايران پلاست 2004 با حضور بيژن نامدار زنگنه ـ وزير نفت ـ، محمدرضانعمت‌زاده ـ مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي ـ، جمعي از نمايندگان مجلس، مديران و كارشناسان صنعت پتروشيمي و پلاستيك صبح امروز در محل نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران آغاز به‌كار كرد.

به گزارش خبرنگار نفت و انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران، نامدار زنگنه در حين بازديد از غرفه‌هاي شركت‌كنندگان در نمايشگاه‌ در گفت‌وگويي كوتاه با خبرنگار ايسنا در مورد روند كند توسعه بخش پايين‌دستي پتروشيمي گفت:Ť روند توسعه در بخش پايين‌دستي پتروشيمي خوب است ولي مي‌تواند بهتر از اين هم باشد.ť

وي در مورد توسعه بخش پايين‌دستي پتروشيمي در بندر عسلويه اظهار كرد:Ť در اين مورد الزامي وجود ندارد هر چند ما براي اين كار در عسلويه جا گذاشته‌ايم و ظرفيت وجود دارد.ť

وزير نفت افزود:Ť حضور بخش بالادستي پتروشيمي در عسلويه به‌دليل دسترسي آسان به بنادر صادراتي و نزديكي به ذخاير گاز است ولي براي احداث صنعت پايين‌دستي پتروشيمي بهتر است كارخانه‌ها در نزديكي قطب‌هاي مصرف احداث شود.ť

او در مورد مذاكره با ونزوئلا درباره احداث واحدهاي پتروشيمي به ايسنا گفت:Ť در اين مورد مذاكرات تازه آغاز شده است و بايد ابتدا پروژه تعريف شود. در حال حاضر ونزوئلا هيچ پروژه‌اي تعريف شده‌اي ندارد و در اين مورد از ما كمك مي‌خواهد.ť

زنگنه با اشاره به اينكه وزير نفت ونزوئلا روز گذشته از صنايع پتروشيمي عسلويه و بندرامام بازديد كرد و گفت: Ť قرار شده است گروهي از ايران نيز از صنايع پتروشيمي ونزوئلا بازديد كنند تا سپس معلوم شود در چه قالب قراردادي مي‌توانيم مشاركت كنيم.ť

وي افزود:Ť ونزوئلا خواستار سرمايه‌گذاري ايران در بخش‌هاي بالادستي صنعت نفت، گاز و پتروشيمي خود است و در اين خصوص پيگيري‌ها ادامه دارد و بايد اطلاعات كافي در اين مورد مبادله شود.ť

انتهاي پيام

****

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران  ‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 15:26:49   كد خبر :8309-09356
سرويس حوادث
 

كارآگاهان پليس آگاهي تهران بيش از 1800 كارتن حاوي نوشيدني Ťرانيť غيربهداشتي را كشف و ضبط كردند.

سرهنگ حسين خوييني، معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي تهران بزرگ در خصوص نحوه كشف و ضبط اين محموله به خبرنگار Ťحوادثť ايسنا گفت: چندي قبل گزارشي از مردم مبني بر توزيع راني غيربهداشتي در سطح تهران دريافت شد.

وي افزود: پس از دريافت گزارش اكيپ مبارزه با قاچاق كالاي پليس آگاهي بررسي‌هاي فني را آغاز كردند و پي بردند كه كالاهاي غير بهداشتي بطور قاچاق از مرزهاي غربي وارد كشور شده و در قالب آبميوه‌هايي كه مجوز قانوني دارند به تهران انتقال مي‌يابند.

وي افزود: كارآگاهان بعد از جمع‌آوري اطلاعات موفق شدند محموله‌ها را شناسايي و متهم سابقه‌داري كه در تهران اقدام به توزيع راني‌ها مي‌كرد را دستگير كنند.

به گفته سرهنگ كشفي متهم دستگير شده تا كنون دو بار به اتهام قاچاق كالا دستگير و تحويل مراجع قضايي شده بود.

انتهاي پيام

 

****

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 14:23:10   كد خبر :8309-09268 
سرويس سياسي
 

مذاكرات بروكسل امروز بعد از ظهر شروع خواهد شد، كه گام دومي براي توافق در مورد مسائلي است كه در مذاكرات پاريس در موردش بحث شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، ايسنا، سخنگوي دولت در جلسه‌ي روز دوشنبه با خبرنگاران پس از بيان اين مطلب تأكيد كرد كه از اين كه موضوع حقوق بشر در اين مذاكرات قرار گرفته باشد، اطلاعي ندارد.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) عبدالله رمضان‌زاده روز دوشنبه در ادامه پاسخ به سؤال خبرنگاران افزود: اما بحث روابط تجاري از بحث‌هايي است كه پيش از اين نيز در مورد آن صحبت شده بود.

وي در پاسخ به سؤالي در مورد بحث مسكن در تهران گفت: بخش مسكن تقريبا طي 9 ماه اخير با ركود مواجه شده بود و ما نشانه‌هايي از پايان يافتن دوره ركود در بخش مسكن را مي‌بينيم. هنوز خبري از گران‌تر شدن وضعيت مسكن در دولت مطرح نشده است.

سخنگوي دولت در پاسخ به خبرنگاري كه از وي در مورد ندامت‌نامه‌هاي بازداشت‌شدگان اخير پرسيد، گفت: طبيعي است كه هر اقدامي در جامعه بايد به گونه‌اي شكل بگيرد كه بتواند افكار عمومي را توجيه كند. اين كه كساني درست بعد از بازداشت و آزادي از زندان، مطالبي را بگويند كه كاملا خلاف اعتقادات هميشگي آنها بوده است، افكار عمومي را به راحتي توجيه نمي‌كند و سؤالاتي را در ذهن همه بوجود مي‌آورد.

وي يادآور شد: در اين زمينه با توجه به نامه‌اي كه آقاي مزروعي به آقاي رييس جمهور نوشته‌اند و مطالبي كه در آن ذكر شده - اگر واقعيت داشته باشد - واقعا محل سؤال و پرسش جدي از مجموعه دستگاه انتظامي و دستگاه قضايي كشور است.

وي خاطرنشان كرد: آقاي رييس جمهور هم نامه را براي پيگيري جدي به هيأت بررسي قانون اساسي ارجاع داده است و هم من از ايشان سؤال كردم گفتند كه از منابع ديگري نيز مشغول پيگيري اين امر هستند چراكه اگر اين مطالب صحت داشته باشد به هيچ‌وجه شايسته شأن جمهوري اسلامي و از نظر دولت قابل قبول نيست.

خبرنگاري با بيان اينكه رييس مجلس هفتم درباره اصلاح اظهارنظرهاي سخنگوي دولت در مورد نمايندگان سخن گفته است، نظر رمضان‌زاده را در اين زمينه جويا شد كه وي اظهار داشت: حدس مي‌زنم كه لفظي كه آقاي حدادعادل در مورد تكذيب به كار برده‌اند احتمالا سهو و اشتباه زباني بوده است.

وي تأكيد كرد: من در مورد صندوق ذخيره ارزي مطالبي را گفتم كه دقيقا نظر دولت بود. ما مخالف برداشت از صندوق ذخيره ارزي براي هزينه‌هاي جاري هستيم و خوشبختانه خود آقاي حدادعادل هم به اين نكته اذعان و تأكيد داشتند كه نبايد براي هر امري از صندوق ذخيره ارزي برداشت كرد.

وي ادامه داد: ما خوشحاليم كه اين نظرات دولت كم كم در مجلس هم مورد قبول واقع مي‌شود و البته پيش‌بيني مي‌كرديم كه طي زمان اين نظرات مورد قبول واقع خواهد شد.

وي گفت: آن چيزي كه مربوط به اصلاحيه من بود متأسفانه يكي از روزنامه‌ها كه طبق معمول برداشتهاي خاصي از مطالب دارد به من نسبت اهانت به مجلس شوراي اسلامي را داده بود كه من خود را بري از اهانت به هر شخصي حقيقي يا حقوقي مي‌دانم.

خبرنگاري با اشاره به بخشي از سخنان رييس جمهور در روز 16 آذر كه در مورد اصلاح‌طلبان مطرح شده بود از سخنگوي دولت در اين زمينه توضيح بيشتر خواست كه وي تأكيد كرد: ما اين را افتخار دولت مي‌دانيم كه در شرايطي كه پيش‌بيني مي‌كرديم نظرات انتقادي بسيار تندي در ميان دانشجويان و جوانان ما نسبت به دولت وجود دارد، رييس جمهور با شهامت و شجاعت در چنين جلسه‌اي كه از قبل هم پيش‌بيني مي‌شد كه انتقادهايي به ايشان مطرح شود، شركت كردند و به نظر ما از دستاوردهاي بزرگ دوران اصلاحات اجتماعي و سياسي در كشور اين است كه جوانان دانشجو و فعالان سياسي ما به اين راحتي و با اين صراحت با رييس قوه مجريه برخورد و صحبتهاي خود را مطرح مي‌كنند.

وي ادامه داد: طبيعتا در همه اين جمع‌ها نظرات مخالف هم وجود دارد و افراد قليلي هم بوده‌اند كه بر خلاف اصول مردمسالاري و گفت‌وگو حركاتي را انجام دادند.

وي با تأكيد بر اينكه رسانه‌ها بايد در نقل قول‌ها توجه بيشتري داشته باشند يادآور شد: آقاي رييس جمهور اعلام كردند كه مسير برنامه‌ريزي شده ايشان از دو جهت با مخالفت واقع شده و در تنگنا قرار گرفته است. جمعي صاحبان قدرت و متحجريني كه مخالف حركت اصلاحات بودند و جمعي نيز اصلاح‌طلباني كه بسيار تند‌تر از برنامه‌هاي رييس جمهور شعار دادند و طبيعتا آقاي رييس جمهور بر اساس برنامه‌اشان عمل كردند و از هر دو طيفه گله‌مند هستند.

وي تأكيد كرد: چنانچه در دولت كسي مسيري تندتر از آقاي رييس جمهور در فكر يا عمل داشته حتما آقاي رييس جمهور از قبل، اين را اصلاح كرده‌اند و چنين زمينه‌اي در دولت وجود ندارد.

خبرنگاري با بيان اينكه وزير كشور از واگذاري انتخابات به صورت پيمانكاري به شوراي نگهبان سخن گفته است نظر سخنگوي دولت را جويا شد كه وي با اظهار بي‌اطلاعي از اين سخنان، گفت: وقتي قرار باشد همه اختيارات حتي اختيار تعيين روز انتخابات از دولت گرفته شود بايد چنين پيشنهادهايي را هم مطرح كرد.

ادامه دارد . .

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 15:14:28   كد خبر :8309-09336 
سرويس سياسي
 

....به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عبدالله رمضان‌زاده سخنگوي دولت در ادامه‌ي جلسه‌ي پرسش و پاسخ روز دوشنبه‌ي خود با خبرنگاران درباره‌ي مدت زمان تعليق فعاليت‌هاي هسته‌يي، گفت: ما اعلام كرده‌ايم كه تعليق داوطلبانه است و تعيين زمان آن، مربوط به چگونگي پيشرفت مذاكرات ما و طرف‌هاي اروپايي‌مان در آژانس است، اما در مورد زمان آن هنوز تصميمي گرفته نشده است.

از سخنگوي دولت درباره‌ي مصوبه‌ي مجمع تشخيص مصحلت نظام در مورد اصل 44 پرسيده شد.

وي پاسخ داد: حركت مجمع تشخيص مصلحت نظام در مورد بحث خصوصي‌سازي يك گام بسيار رو جلو و در جهت اعتمادسازي و گسترش نقش بخش خصوصي در اقتصاد كشور بود.

رمضان‌زاده ادامه داد: ما هنوز از اين كه بخش اعظم اقتصاد كشور در اختيار دولت است، رنج مي‌بريم، زيرا اقتصاد ما از اين لحاظ ضرر مي‌بيند، بنابراين اين گام مجمع را گام بسيار مهمي مي‌دانيم.

وي اين اقدام و برداشت مجمع تشخيص مصلحت نظام را از قانون اساسي، در راستاي مباحث اقتصادي و كنترل اينكه اقتصاد بزرگ كشور كاملا و يكباره به بخش خصوصي واگذار نشود، دانست.

از رمضان‌زاده در مورد عملكرد دولت در انتخابات آتي با توجه به تجربه برگزاري انتخابات مجلس هفتم پرسيده شده كه وي پاسخ داد: بناي دولت همانگونه كه آقاي رييس‌جمهور اعلام كردند اين است كه پايداري در مشاركت حداكثري را در جامعه به صورت نهادينه‌شده داشته باشيم و اميدواريم كه همه دستگاه‌ها بتوانند در راستاي نظرات مقام معظم رهبري در مورد رسيدن به مشاركت حداكثري تلاش گسترده‌اي را انجام دهند تا شاهد اتفاقي كه در انتخابات مجلس هفتم افتاد و نظرات رهبري از سوي برخي مورد قبول واقع نشد، نباشيم.

باز هم از سخنگوي دولت در مورد بررسي اجراي قانون جامع معلولان سوال شد كه وي پاسخ داد: اين مساله هنوز در دستور كار دولت قرار نگرفته است.

خبرنگاري با اشاره به ندامت‌نامه‌هاي بازداشت‌شدگان و اظهارنظرهايي كه معتقدند مرتكبان قتل‌هاي زنجيره‌اي نيز خواهان نوشتن چنين ندامت‌نامه‌هايي هستند، نظر هيات دولت را در اين زمينه خواستار شد، رمضان‌زاده گفت: وزارت اطلاعات هميشه نسبت به حركت‌هاي موازي اطلاعاتي حساسيت داشته و مرتب در اين زمينه تذكر داده است. ما اميدواريم كه چنين بازيابي هويتي را براي آن محافل ديگر در كشور شاهد نباشيم زيرا اين كار خطرناك است و به هيچ وجه براي هيچ كس تكرار چنين اتفاقاتي قابل قبول نيست.

خبرنگاري سخنان رييس‌جمهور در جمع دانشجويان را مبني بر عدم توجه شوراي نگهبان به دستورات مقام معظم رهبري در انتخابات مجلس هفتم يادآور شد، هم‌چنين سخنان سخنگوي شوراي نگهبان مبني بر اعلام آمادگي براي برگزاري يك گفت‌وگوي آزاد با رييس‌جمهور در اين زمينه را مورد اشاره قرار داد و نظر سخنگوي دولت را جويا شد، رمضان‌زاده با اشاره به سخنان وزير كشور گفت: آقاي الهام جديدا وارد شوراي نگهبان شده‌اند و از مكاتبات و مسائلي كه در انتخابات مجلس هفتم روي داد، اطلاعات چنداني ندارند، وگرنه صريح مكتوبات رهبري در مورد تامين نظرات آقاي خاتمي و آقاي كروبي در مورد انتخابات وجود دارد.

به گزارش ايسنا، خبرنگاري پرسيد كه ظاهرا گفت‌وگوهايي بين برادعي و ديپلمات‌هاي ايراني از طرف آمريكا شروع شده، آيا در اين زمينه اطلاعاتي وجود دارد؟، رمضان‌زاده گفت: وزارت خارجه مشغول بررسي اين مساله است، البته در بسياري از زمينه‌ها شاهد نقض اصول روابط بين‌الملل توسط آمريكايي‌ها هستيم و اين اقدام نيز از آنها بعيد نيست، ممكن است انجام شده باشد كه از نظر ما مساله مهمي هم محسوب نمي‌شود، به هر حال ما صحبت مخفي با آقاي البرادعي نداشته‌ايم كه شنود يا عدم شنود آن مساله‌اي را حل كند، ولي به هر حال انتظار داريم كسي كه ديگران را به رعايت اصول حقوقي روابط بين‌الملل دعوت مي‌كند در اين موارد بيشتر از ديگران پايبند باشند.

به گزارش خبرنگارايسنا، عبدالله رمضان‌زاده در ادامه‌ي گفت‌وگوي خود با خبرنگاران در پاسخ به اين پرسش كه چرا سخت و زيان‌آور بودن حرفه‌ي خبرنگاري شامل حال زنان نمي‌شود، گفت: شبهه‌اي پيش آمده است؛ نه اينكه شامل حال خانم‌ها نشود، چون در گذشته در قانون مشاغل سخت و زيان‌آور داشتيم كه خانم‌ها نبايد در اين كارها به كار گرفته شوند، اكنون كه خبرنگاري مشمول قانون مشاغل سخت و زيان‌آور شده است، اين مساله را از معاونت حقوقي رياست‌جمهوري سوال كرده‌ايم و پاسخ آن را كه گرفتيم خدمت شما عرض مي‌كنيم.

خبرنگاري پرسيد موضوع نيروهاي هوادار القاعده چيست كه سخنگوي دولت پاسخ داد: طبيعتا با توجه به نوع ‌آراي القاعده‌اي‌ها، در كشور ما نيز كساني بوده‌اند كه گرايش‌هايي از هواداران آنها را داشته‌اند يا برخي اقدامات جزئي در زمينه‌هايي مثل نشر اطلاعيه‌هاي آنها يا كارهايي از اين قبيل كرده‌اند كه طبيعتا به دليل اين كه اقدامات القاعده را اقداماتي خشونت‌بار مي‌دانيم، اتباع ايراني كه در داخل كشور اقداماتي در اين جهت داشتند مورد تعقيب دستگاه قضايي قرار گرفته و در مورد آنها اقدام شده است؛ از نظر ما اين مساله، مساله عادي روزانه دستگاه‌هاي اطلاعاتي، امنيتي و قضايي ما محسوب مي‌شود.

خبرنگار ديگري به ادعاي برخي از مقامات عراقي مبني بر ورود يك ميليون نفر از ايرانيان بدون كارت شناسايي به عراق و تاثير راي آنها در انتخابات رياست‌جمهوري اين كشور اشاره كرد و نظر سخنگوي دولت را در اين زمينه پرسيد، كه وي پاسخ داد: ما همانگونه كه ابتدا اعلام كرده‌ايم، با اشغال عراق و خشونت كور نيز در اين كشور مخالفيم، امروز هم اعلام مي‌كنيم كه ما طرفدار برگزاري انتخاباتي آزاد و عادلانه در عراق هستيم و تمام تلاشمان را در جهت برگزاري اين انتخابات انجام خواهيم داد.

وي با بيان اين كه برخي اظهارنظرها نوعي اهانت به ملت عراق محسوب مي‌شود، افزود: اين كه عده‌اي فكر كنند ديگران براي اين ملت تصميم مي‌گيرند، اهانت به ملت عراق است، مخصوصا از ناحيه‌ي برخي از كشورها كه خودشان به دخالت در امور عراق متهم هستند و قبلا هم از دولت صدام حسين حمايت مي‌كردند. ما فكر مي‌كنيم كه اگر انتخابات در شرايط قانوني برگزار شود، طبيعتا خواست مردم عراق - كه از نظر ما نيز خواست قابل قبولي است - انجام مي‌شود، پس نيازي نمي‌بينيم كه دخالتي در خواست مردم عراق داشته باشيم. طبيعي است با شناختي كه از مردم عراق داريم مي‌دانيم كه خواست آنها به ضرر منافع ملي ما نيست.

رمضانزاده ادامه داد: به نظر مي‌رسد نوعي فرافكني براي دخالت برخي كشورهاي ديگر در عراق در حال انجام است.

ادامه دارد...

****

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 15:32:28   كد خبر :8309-09374
سرويس سياسي
دبير انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها، گفت: مسلما وجود چند كانديدا در جبهه‌ي دوم خرداد باعث مي‌شود كه اين جبهه راي كافي را كسب نكند.

محسن رهامي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به برگزاري همايش نمايندگان دانشگاههاي سراسر كشور در دفتر مركزي انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها، اظهار داشت: دوستان در اين جلسه تاكيد كردند كه جبهه‌ي دوم خرداد بايد به صورت ائتلافي وارد صحنه‌ي انتخابات شود و اصلاح‌طلبان بايد يك كانديداي واحد را براي انتخابات رياست جمهوري در نظر بگيرند.

وي افزود: تنها راه پيش‌روي جبهه‌ي دوم خرداد ايجاد ائتلاف است. مثلا اگر رييس‌جمهور از مجمع روحانيون يا جبهه‌ي مشاركت انتخاب شد، معاون اول او از احزاب ديگر دوم خردادي باشد و به طور كلي احزاب دوم خرداد بايد بر روي بعضي از افراد كابينه از جمله معاون اول رييس‌جمهور، وزير كشور، وزير علوم، رييس سازمان برنامه و بودجه به ائتلاف برسد.

وي ادامه داد: در اين جلسه همچنين تاكيد شد كه بايد در كابينه‌ي دولت به زنان سهم بيشتري داده شود و زمينه‌اي فراهم شود كه زنان بيشتري با توجه به قابليت‌هاي خود در كابينه و رده‌هاي بالاي مديريتي مشغول به كار شوند.

رهامي خاطرنشان كرد كه نمايندگان دانشگاهها هم‌چنين تاكيد داشتند كه در كابينه‌ي آينده بايد به مساله‌ي قوميت‌ها توجه شود و كابينه‌اي متشكل از نمايندگان استان‌هاي بزرگ مانند تهران و اصفهان نباشد.

وي ادامه داد: توجه به قوميت‌ها باعث مي‌شود كه اقوام مختلف انگيزه‌ي كافي براي شركت در انتخابات را پيدا كنند و به طور كلي قبل از برگزاري انتخابات تركيب كابينه بايد مشخص شود.

دبير انجمن اسلامي مدرسين دانشگاهها گفت: در دي ماه جاري نيز دومين جلسه‌ي نمايندگان دانشگاهها براي بررسي وضعيت انتخابات در دفتر شوراي مركزي تشكل برگزار مي‌شود و در اين جلسه نمايندگان بر روي مصداق‌ها بحث و گفت‌وگو خواهند كرد. البته نمايندگان از اعضاي شوراي مركزي درخواست كرده‌اند كه برنامه‌هاي كانديداهاي مطرح را بگيرند تا بر اساس آن تصميم‌گيري شود.

رهامي با تاكيد بر ايجاد ائتلاف در جبهه‌ي دوم خرداد، گفت: با ائتلاف بين گروههاي دوم خردادي، امكان پيروزي جبهه‌ي اصلاحات در انتخابات رياست جمهوري افزايش پيدا كرده و يا حتي‌المقدور انتخابات به مرحله‌ي دوم كشيده مي‌شود و نامزد جبهه‌ي اصلاحات مي‌تواند به صورت جدي با رقيب خود رقابت كند.
انتهاي پيام

****

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 14:51:15   كد خبر :8309-09242
سرويس سياسي خارجي - ايران در جهان
هشت تن از وزيران سابقه‌ي امور خارجه‌ي آمريكا، كانادا و اروپا مقاله‌اي را منتشر كردند كه طي آن با ارايه‌ي پيشنهاداتي مدعي شده‌اند با بهره‌گيري از اين روش‌ها مي‌توان همكاري كامل ايران را براي تعليق دايم برنامه‌ي هسته‌يي‌اش جلب كرد!
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه‌ي واشنگتن‌پست متن اين مقاله را منتشر كرده و آورده است كه ذيل اين مقاله با عنوان چه رويكردي به ايران داشته باشيم، امضاي مادلين آلبرايت، وزير امور خارجه‌ي دولت بيل كلينتون، رابين كوك، هوبر ودرين، لامبرتو ديني، ليود اكسورثي، نيلز هلوگ پترسن، آنا پالاچيو، خوزياس وان آرتسن، وزراي خارجه‌ي اسبق و سابق انگليس، فرانسه، ايتاليا، كانادا، دانمارك، اسپانيا و هلند به چشم مي‌خورد.

- در بخش آغازين اين مقاله وزيران سابق امور خارجه‌ي اين هشت كشور غربي در عين اين كه خواستار نزديكي و هماهنگي آمريكا و اروپا مي‌شوند، به جانشينان‌شان توصيه مي‌كنند كه از تجربيات آنها در بهره‌گيري از سياست چماق و هويج درس بگيرند و اين آموخته‌ها را به كار ببندند!

در اين مقاله آمده است: وزراي خارجه‌ي آلمان، فرانسه و انگليس در هفته‌ي جاري با مذاكره كننده‌ي هسته‌يي عالي‌رتبه‌ي ايران ديدار مي‌كنند، اگرچه آمريكا در اين ديدار حضور نخواهد داشت، اما علايم ظريفي كه از فاصله‌ي دور ارسال مي‌كند، تاثير بسياري در نتايج (اين مذاكرات) خواهد داشت، برخي افراد بر اين باورند كه واشنگتن انتظار دارد و يا احتمالا اميدوار است كه اين مذاكرات به طور كلي با شكست روبرو شود. اما اگر قرار باشد آمريكا و اروپا در ممانعت از دستيابي يك كشور به سلاح هسته‌يي موفق شوند، به هماهنگي بيشتر و رويكردهاي جديدي در هر دو طرف (اروپا و آمريكا) نياز است.
در ادامه‌ي اين مقاله آمده است: ما گروهي از وزراي خارجه‌ي سابق اروپا، كانادا و آمريكا هستيم كه نسبت به موقعيت كنوني روابط آمريكا - اروپا و تاثير آن بر توانايي ما براي پيوستن به يكديگر در پاسخگويي به چالش‌هاي جهاني، بسيار نگرانيم. متوقف كردن جاه‌طلبي‌هاي هسته‌يي ايران (!) نيز موضوعي است كه مطرح شده است. ما بارها با يكديگر در موسسه‌ي آسپن ملاقات كرده‌ايم تا به بررسي اين مساله بپردازيم كه چرا روش‌هاي همكاري به سوي روان رقابتي يا اعمال فشار پيش مي‌رود. ما بر اين باوريم كه همكاري دو سويه اقيانوس اطلس تنها مسير براي رسيدن به راه‌حل‌هاي پايدار است.
در ادامه‌ي اين مقاله آمده است: در نتيجه‌ي همكاري وزراي خارجه آلمان، فرانسه، انگليس، ايراني‌ها ماه گذشته با تعليق برنامه‌هاي هسته‌يي‌شان در زمان انجام مذاكرات اقتصادي و فني موافقت كردند، اين توافق نشانگر يك پيشرفت است، اما تا زماني كه ايران هرگونه تلاش براي ايجاد قابليت توليد تسليحات هسته‌يي را به طور دايم به حالت تعليق در نياورد، موفق نخواهد شد. به عنوان افرادي كه چالش متعادل كردن هويج و چماق در چنين مذاكراتي ظريف و جدي را تجربه كرده‌ايم، نظرات زير را براي به دست آوردن همكاري كامل ايراني‌ها پيشنهاد مي‌كنيم.

- ”ايران دنبال ايجاد شكاف ميان اروپا و آمريكاست، متحد شويم!“

اين مقاله ادامه مي‌دهد: اول اين كه آمريكا و اروپا بايد در خصوص هدف جمعي‌شان صريح باشند، ايراني‌ها ايجاد شكاف در شراكت آتلانتيكي را شگرد خود قرار داده و اميدوارند اختلاف‌نظر آمريكا - اروپا براي پيشرفت آنها در راه هسته‌يي و رسيدن به نقطه‌اي غيرقابل بازگشت، زمان در اختيارشان قرار دهد. براي مقابله با اين استراتژي، سياستگذاران اروپا و آمريكا بايد مكررا و مشتركا با صراحت بيان كنند كه مي‌خواهند ايران را به تعهداتي كه تحت NPT پذيرفته است، پايبند نگهدارند، تا مانع از توليد سلاح‌هاي هسته‌يي در اين كشور شوند. در همين حال، آمريكا و سران اروپايي بايد تاكيد كنند كه غرب نمي‌خواهد حق ايران را در خصوص بهره‌گيري از برنامه‌ي انرژي هسته‌يي غيرنظامي و صلح‌آميز تحت توافقنامه‌هاي پادماني ناديده بگيرد.

- ”به ايران تضمين قاطع داده شود“

اين مقاله ادامه مي‌دهد: دوم اين كه تامين‌كنندگان هسته‌يي عمده (روسيه، آمريكا و اروپا) بايد در خصوص تامين سوخت راكتور براي توليد برق هسته‌يي ايران، بازيافت و بازپس‌گيري سوخت مصرف شده در ازاي توافق تهران براي صرف نظر دايمي از قابليت‌هاي چرخه‌ي سوخت از جمله غني‌سازي، فرآوري و تبديل اورانيوم و توليد آب سنگين، تضميني قاطع را ارايه دهند(!)

- ”آمريكا تعامل رودررو با ايران را آغاز كند“

در ادامه‌ي اين مطلب مي‌خوانيم: مساله‌ي سوم اين كه دولت بوش بايد از توافق اخير سه كشور اروپايي مذاكره كننده با ايران به عنوان اولين گام مهم حمايت كند. در حالي كه واضح نيست اين توافق نهايتا جاه طلبي‌هاي هسته‌يي ايران (!) را متوقف مي‌كند يا خير، تنها يك رويكرد يكپارچه است كه اروپا و آمريكا را قادر بسازد، راه حلي بيابند. واشنگتن بايد از اين اقدام ديپلماتيك حمايت كامل كند و تعامل تجاري و ديپلماتيك با ايران را در نظر داشته باشد. حكومت ايران از نظر سياسي و فرهنگي طي دو دهه‌ي گذشته تغيير چشمگيري داشته است و بسيار پيچيده‌تر از آني است كه بسياري تصور مي‌كنند، درك فعالان سياسي مختلف درون ايران و انگيزه‌هايشان نيازمند اين است كه آمريكا تعامل رودررو را آغاز كند. انجام چنين كاري مزاياي مستقيمي را براي آمريكا خواهد داشت. چرا كه اختلاف نظر در خصوص مساله‌ي هسته‌يي نيازي به آن ندارد كه براي مثال تلاش‌ها جهت جلب همكاري در خصوص مسايلي نظير قوانين اجرايي مبارزه با مواد مخدر، عراق، مبارزه عليه تروريسم و ايجاد صلح در خاورميانه را خدشه‌دار كند.

- ”چماق‌مان را فراموش نكنيم“

اين وزيران سابق امور خارجه طي اين مقاله آورده‌اند: اگر لازم است آمريكايي‌ها حمايت‌شان را از اقدامات ديپلماتيك افزايش دهند، اروپايي‌ها نيز بايد به ايراني‌ها ثابت كنند در صورتي كه ايران از گزينه‌ي سلاح‌هاي هسته‌يي صرف نظر نكند، نتايج سخت سياسي و اقتصادي را متقبل خواهد شد. در صورتي كه ديپلماسي با شكست روبرو شود و ايران تصميم بگيرد اقداماتش را در جهت توليد سلاح هسته‌يي رها نكند، اروپايي‌ها بايد براي اقداماتي جايگزين از جمله رفتن به شوراي امنيت آماده شوند و آنها بايد هميشه تمايل‌شان را براي انجام اقدام عملي بيان كنند. جامعه‌ي اروپا - آمريكا نبايد در جهت رويارويي با ايران تلاش كند، اما اگر اين اقدام براي ممانعت از پديد آمدن يك برنامه‌ي هسته‌يي ديگر در خاورميانه لازم باشد، نبايد براي انجام آن از كسي بيم داشته باشيم.

- ”بهتر است آنچه ما مي‌خواهيم و ايران مي‌خواهد، فراهم شود“

در ادامه‌ي اين مقاله آمده است: منافع تمامي كشورها در توافقي قرار دارد كه برنامه‌ي هسته‌يي صلح‌آميزي را كه ايران مي‌خواهد و تضميني را كه اروپا لازم دارد، فراهم كند. همچنين اروپا و آمريكا بايد با صبر و حل‌وفصل مساله و كنار هم ايستادن تا آنجايي كه ممكن است، براي به دست آوردن نتيجه به سختي تلاش كنند، حتي اگر اين تلاش به موفقيتي دست نيابد.
انتهاي پيام

****

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 12:32:49   كد خبر :8309-09137 
سرويس سياسي خارجي
فايننشيال تايمز نوشت: تنها حضور آمريكا در مذاكرات هسته‌يي با ايران مي‌تواند به انعقاد معامله‌اي خوب با ايران بيانجامد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) روزنامه‌ي فايننشيال تايمز نوشت: هشدار دادن ضرورتا به معناي مسلح شدن نيست، به ويژه‌ي زماني كه مساله به مذاكرات با ايران درخصوص برنامه‌ي هسته‌يي‌اش مربوط شود.
اين روزنامه ادامه داد: محمد البرادعي هفته‌ي گذشته در مصاحبه با فايننشيال تايمز به ديپلمات‌هاي اروپايي كه قرار است اين هفته تلاش براي متقاعد ساختن ايران به تعليق دايم برنامه‌ي غني سازي اورانيوم را آغاز كنند، هشدار داد اروپا با كشوري مواجه خواهد شد كه مي‌خواهد در خصوص امنيت بيشتر و مسايل فني مذاكره كند. در اين صورت مقامات آلمان، فرانسه و انگليس كه اين مذاكرات را انجام مي‌دهند، وارد مذاكراتي خواهند شد كه هيچ كارت ديپلماتيكي را براي روكردن در بازي در اختيار نخواهند داشت.
در ادامه‌ي اين مطلب آمده است: اما نكته‌ي ديگري كه البرادعي به آن اشاره كرد به اين معناست كه نبايد در ابتدا همه چيز را باخته در نظر گرفت. وي تاكيد كرد سطح دانش هسته‌يي ايران در يك سطح بازدارنده است.
اين روزنامه افزوده است: به علت آن كه از بين بردن برنامه‌ي هسته‌يي ايران سخت‌تر از نمونه‌ي مشابه آن در اوسيريك عراق است، تهران مي‌تواند تصميم بگيرد كه براي بازداشتن دشمنانش و فرونشاندن عطش شهرت هسته‌يي‌اش، اقدامات كافي را انجام بدهد. قطعا مشاهده‌ي اين كه ايران برنامه‌ي غني سازي اورانيوم را بدون اين كه از نظر روانشناسي قادر به اعلام پيروزي در آن باشد، متوقف كند، مشكل مي‌باشد اما اين مساله به اين بستگي پيدا مي‌كند كه ايران در محاسبات دقيقش فاصله‌ي زماني با هسته‌يي شدن را چه طور ارزيابي كند.
اين روزنامه‌ چاپ انگليس ادامه داد: در حال حاضر به دست آوردن زمان پيش از هسته‌يي شدن يك كشور براي بقاي معاهده‌ي منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌يي حياتي است. با گذشت زمان، توسعه‌ي قدرت هسته‌يي، كشورها را در چارچوب NPT به سطحي مي‌رساند كه با استفاده از چند سانتريفوژ و به كار بردن كمي ترفند قادر خواهند بود به سرعت از NPT خارج شوند و سلاح هسته‌يي توليد كنند. كره‌ي شمالي تقريبا اين كار را يك شبه انجام داد. مساله اين است كه آيا كشوري همچون ايران مي‌تواند متقاعد شود كه در چارچوب NPT باقي بماند يا خير.
اين روزنامه‌ي انگليسي در ادامه نوشت: سه كشور اروپايي تعهد داده‌اند سوخت (هسته‌يي) ايران را فراهم كنند و سوخت مصرف شده را از اين كشور خارج كنند و در عوض ايران از برنامه‌ي غني سازي صرف نظر كند اما ايران بيم دارد كه ممكن است روزي آمريكا، اروپا را به شكستن تضمين‌هايش براي ارايه‌ي سوخت (هسته‌يي) به ايران وادار كند. زماني كه مذاكرات به سوي مسايل امنيتي سوق داده شوند، آمريكاي غايب در مذاكرات حتي مي‌تواند با هيبت بيشتري نمودار شود اما در صورتي كه ايران بخواهد مساله‌ي خاورميانه‌ي عاري از سلاح‌هاي هسته‌يي اسراييل را به خلع سلاح متقاعد كند، اروپا چه اقدامي مي‌تواند انجام دهد؟ سه كشور اروپايي چگونه مي‌توانند درخواست ايران براي يك پيمان امنيتي جديد در خليج فارس براساس خروج سربازان خارجي (آمريكايي) از اين منطقه را پاسخ دهند؟
اين گزارش مي‌افزايد: در نهايت تنها، مشاركت آمريكا مي‌تواند يك معامله‌ي هسته‌يي با تهران را قطعي كند. دولت بوش عميقا در برابر اين مساله مقاومت مي‌كند اما تاكنون هيچ‌گونه جايگزين مناسبي را براي معامله‌ي ايران- اروپا پيشنهاد نداده است.
انتهاي پيام****

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 09:06:11   كد خبر :8309-09001 
سرويس سياسي خارجي - ايران در جهان
خبرگزاري فرانسه به نقل از محمد البرادعي تصريح كرد: در حال حاضر دولت ايران از دسترسي بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به بناها و تاسيسات نظامي ممانعت نكرده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد البرادعي، مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در گفت‌وگو با روزنامه‌ي اسپانيايي ال‌پاييس با ابراز اين ادعا كه جمهوري اسلامي ايران تا سال 2003 ميلادي در برنامه‌ي هسته‌يي‌اش پنهان‌كاري كرده است، تاكيد كرد: اما همكاري آنها در حال حاضر خوب است.
وي با اظهار اين كه برنامه‌ي هسته‌يي ايران تهديدي قريب‌الوقوع به حساب نمي‌آيد، اين موضوع را علتي براي آن دانست كه شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي پرونده‌ي هسته‌يي ايران را به شوراي امنيت ارجاع نداد.
البرادعي هم‌چنين در بخش ديگري از اظهاراتش با بيان اين كه تنها يك تاسيسات بزرگ نظامي در ايران وجود دارد كه هنوز بازرسي نشده است، ابراز داشت: اميدوارم به زودي به اين تاسيسات نيز دسترسي پيدا كنيم.
مديركل آژانس در عين حال خاطرنشان كرد: اما هنوز هيچ‌گونه ممنوعيت يا پاسخي منفي را (براي بازرسي از اين مكان) دريافت نكرده‌ايم.
انتهاي پيام

 

****

   ‌٢٣/٠٩/١٣٨٣    ساعت خبر 08:56:45   كد خبر :8309-09000خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس سياسي خارجي - ايران در جهان
ايران و اتحاديه‌ي اروپا امروز (دوشنبه) دور جديد مذاكرات‌شان را در بروكسل بر سر اعطاي امتيازات تجاري، تكنولوژيك و امنيتي به تهران در قبال تعليق بخشي از فعاليت‌هاي هسته‌يي كشورمان آغاز مي‌كنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري فرانسه با مخابره اين خبر به نقل از ديپلمات‌ها گزارش داد، اين روند از زماني مملو از مشكلات بوده است كه ايران اعلام كرده تعليق غني‌سازي اورانيوم را به صورت موقت انجام مي‌دهد تا نشان دهد مقاصد صلح‌آميزي را دنبال مي‌كند و در همين حال مذاكره‌كنندگان اروپايي خواهان توقف كامل اين برنامه در ايران شده‌اند.
حسن روحاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان قرار است امروز با وزيران امور خارجه‌ي سه كشور انگليس، آلمان و فرانسه در يك كميته‌ي راهبري در حاشيه‌ي يك گردهمايي وزيران اتحاديه‌ي اروپايي ديدار كند.
اين نشست پس از آن برگزار مي‌شود كه دو طرف موفق شدند توافقنامه‌ي پاريس را در ماه نوامبر به امضا برسانند و طي آن ايران متعهد شد غني‌سازي اورانيوم را به حال تعليق در آورد و اروپايي‌ها نيز به طور متقابل پرونده‌ي هسته‌يي ايران را از دستور كار شوراي حكام خارج كردند.
در ادامه‌ي اين گزارش با تاكيد بر اين كه ايران اعلام كرده است تعليق غني‌سازي را براي كوتاه مدت مي‌پذيرد نه به صورت دايم، مي‌خوانيم، روحاني نيز هشدار داده است كه جمهوري اسلامي ايران چنانچه پيشرفتي در مذاكرات حاصل نشود، ادامه‌ي گفت‌وگوها و تعليق را ترك مي‌كند.
به احتمال قوي خاوير سولانا، مسوول امور سياست خارجي اتحاديه‌ي اروپا نيز در اين جلسه‌ي چهارجانبه حضور خواهد داشت.
انتهاي پيام

iransos@iransos.com

iran_sos_belgium@hotmail.com

iran.sos@chello.at

 

 

استفاده از مطالب و تصاویر این سایت با ذکر منبع آزاد می باشد