معاون دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت و گو با فارس:

هر2 ساعت يك معتاد در كشور مي‌ميرد

  07/06/85

خبرگزاري فارس: معاون دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تشريح عملكرد نظام جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با قاچاقچيان و معتادان طي يك سال گذشته اعلام كرد: هر دو ساعت يك نفر در كشور بر اثر اعتياد جان خود را از دست مي‌دهد و سال گذشته 4320 نفر در ايران قرباني مواد مخدر شدند.

امير حسين مطهر در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: طي 11 ماه گذشته 1495 عمليات عليه قاچاقچيان مواد مخدر در كشور انجام شده است كه طي آن 1856 باند منهدم، 2175 قبضه سلاح ضبط و 5446 خودرو از قاچاقچيان توقيف شد، طي 5 ماه گذشته نيز حدود 145 تن مواد مخدر از قاچاقچيان كشف شد كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 26 درصد افزايش كشفيات داشتيم.
وي ادامه داد: روزانه دهها نفر معتاد و قاچاقچي در كشور راهي زندان مي شوند به طوري كه 37 درصد از زندانيان كشور را مجرمان مرتبط با مواد مخدر تشكيل مي‌دهند.
معاون مقابله با عرضه دبيرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد: سال گذشته 4320 نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر در كشور جان خود را از دست دادند كه سه درصد آنها زن و بقيه مرد بودند به عبارت ديگر هر روز 11 نفر و تقريبا هر دو ساعت يك نفر در ايران به علت سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست مي‌دهد.
مطهر اضافه كرد:‌ براي بررسي علل اين پديده در كشور نبايد يك سويه به قضيه نگاه كنيم زيرا كشور ما در جوار بزرگترين توليد كننده مواد مخدر دنياست و حدود 900 كيلومتر با افغانستان و پاكستان مرز مشترك داريم در كشور افغانستان به عنوان توليد كننده 82 درصد مواد مخدر سنتي دنيا سال گذشته حدود 4200 تن مواد مخدر توليد شد.
وي افزود: بخشي از اين مواد توسط قاچاقچيان از طريق كشور ما به سمت كشورهاي غربي تزانزيت مي‌شود به طوري كه حتي سازمان ملل متحد اعلام كرده است كه حدود 61 درصد مواد مخدري كه به اروپا قاچاق مي شود از طريق ايران جا به جا مي‌شود با وجودي كه ما اين آمار را قبول نداريم اما حتي اگر به اظهارات خود آنها استناد كنيم نقش مهم اين كشورها، در مشاركت با ايران در مقابله با قاچاقچيان روشن مي‌شود در حالي كه اين كشورها هيچ كمك موثري در اين زمينه نمي‌كنند.
مطهر گفت: امروز سياستهاي كلان نظام جمهوري اسلامي ايران كه نسبت به سياستهاي سنوات گذشته تغييراتي داشته است ايجاب مي‌كند كه به جاي اينكه هزينه هاي بالايي را براي مقابله با ترانزيت مواد مخدر انجام دهيم (اقداماتي كه سود آن به كشورهاي اروپايي مي‌رسد) اين مبارزه را موكول به مشاركت كشورهاي غربي و اروپا مي‌كنيم و از اين كشورها انتظار داريم براي حفظ منافع خودشان در اين زمينه با جمهوري اسلامي ايران مشاركت كنند.
معاون دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بر اساس سياستهاي كلان مواد مخدر كشور در صورتي كه امكان درمان معتادان وجود داشته باشد و طرحها و برنامه هاي مشخصي براي درمان آنها باشد، معتادان در مرحله اول بيمار تلقي مي‌شوند اگر چه جرم انگاري مصرف مواد مخدر هم در قانون وجود دارد ولي توسعه امكانات درماني براي نجات معتادان از ورطه اعتياد در اولويت است.
وي با اشاره به افزايش اقدامات امنيتي براي كنترل مرزهاي شرقي كشور گفت: متاسفانه كنترل مرزهاي شرقي كشور به صورت يكسويه از جانب ايران انجام مي‌شود و كشورهاي افغانستان و پاكستان در كنترل مرزهاي خود اقدام جدي انجام نمي‌دهند با اين حال تلاش شده است با افزايش حفر كانال در مسير قاچاقچيان محدوديتهاي تردد آنها بيشتر شود.
وي افزود: علاوه بر آن افزايش تجهيزات جديد براي كنترل مرزها به خصوص با فعاليت قرارگاه بزرگ نبي اكرم(ص) كه با دستور مقام معظم رهبري در ماههاي گذشته ايجاد شد، سرمايه گذاري وسيعي براي جلوگيري از ورود مواد مخدر به كشور انجام شده است.
مطهر اضافه كرد: نگراني ديگر واردات مواد جديد روانگردان از مرزهاي غربي و جنوبي است كه متاسفانه به علت تنوع شكل و نوع آنها مقابله و كنترل آنها بسيار مشكل است و حتي هنوز در شناسايي اين مواد مشكل داريم به همين علت آموزش پرسنل نيروي انتظامي و گمركات در شناسايي اين مواد شروع شده است.
وي گفت: مواد روانگردان متاسفانه به اشكال مختلف در جامعه توزيع مي شود و مردم هنوز به خطرات اين مواد به خوبي آگاه نيستند و بايد در اين زمينه با آموزش مردم جوانان و خانواده‌ها را هوشيار كرد.

HOME