سهشنبه ۱ مهر ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۰۹-۲۳-IranSOS- معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آبفا استان تهران با اشاره به این که در سال آبی ۹۲ – ۹۳ نسبت به سال آبی قبل ۸۰ درصد ذخایر سدهای شرق تهران کاسته شد، گفت: حجم بارندگیها در سال آبی ۹۲-۹۳ بالغ بر ۱۷۷ میلی متر کاسته شد. علیرضا نوذریپور در گفتوگو با (ایسنا)، در اولین روز آغاز سال آبی ۹۳-۹۴ در حالی که سال آبی گذشته (سال آبی ۹۲-۹۳ که از مهر ماه سال ۹۲ آغاز شد و تا پایان شهریور ۹۳ ادامه داشت) با مقایسه وضعیت آبرسانی استان تهران در سال آبیای که روز گذشته به پایان رسید گفت: در سال آبی ۹۲ حدود ۸۰ درصد ذخایر سدهای شرق تهران نسبت به سال ۹۱ کاسته شد. متوسط بارندگی در درازمدت نیز ۳۴۷ میلی متر است، درحالی که در سال آبی گذشته تهران ۲۴۳ میلی متر بارندگی داشتیم و در سال ۹۱ حجم بارندگیها ۴۲۰ میلی متر بوده است.
وی افزود: به خاطر افزایش دمای هوا و کاهش دو ساله بارندگیها، ذخایر سدهای تهران کاهش پیدا کرده است. در حال حاضر حجم کل آب سد لتیان ۴۰٫۲ میلیون متر مکعب است و سد لار نیز ۳۲٫۱ میلیون متر مکعب آب ذخیره دارد.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آبفا استان تهران تصریح کرد: در حال حاضر ورودی تصفیه خانه شماره یک جلالیه ۲٫۴ متر مکعب آب بر ثانیه است؛ به تصفیهخانه شماره دو کن ۸٫۸ متر مکعب آب بر ثانیه و به تصفیه خانههای سوم و چهارم تهرانپارس نیز ۴٫۹ متر مکعب آب بر ثانیه وارد میشود.
نوذری پور یادآور شد: ورودی تصفیه خانه شماره پنج سوهانک نیز ۲٫۵ متر مکعب بر ثانیه است و از چاهها ۱۵٫۳ متر مکعب بر بر ثانیه آب برداشت میشود.
وی با تاکید بر اینکه در روز یکشنبه برابر با ۳۰ شهریور ۹۳ دو میلیون و ۸۶۵ هزار و ۱۲۴ متر مکعب آب مصرف شده است، گفت: تا امروز مصرف آب در تهران ۱٫۸ درصد افزایش داشته است. همچنین ذخیره آب تا ساعت ۶ صبح امروز یک میلیون و ۵۱۰ هزار و ۶۵۱ متر مکعب بوده است و یک میلیون و ۶۳۵ هزار و ۶۴۸ متر مکعب آب از منابع سطحی برداشت کردهایم که برابر با ۵۵ درصد آب تامین شده است.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آبفا استان تهران خاطرنشان کرد: از منابع زیرزمینی نیز یک میلیون و ۳۲۱ هزار و ۹۴۹ متر مکعب آب برداشت شده که بدین ترتیب ۴۵ درصد از آب مورد نیاز تهران از طریق منابع زیرزمینی تامین شده است.
نوذریپور با تاکید بر اینکه هنوز درتهران باران نداریم و درجه حرارت نیز به طور چشمگیر کاهش پیدا نکرده است گفت: همچنان مصرف آب تهران نزدیک به سه میلیون متر مکعب است.
به گزارش ایسنا، در شرایط کنونی می طلبد که تک تک پایتخت نشینان با توجه به نحوه مصرف و مدیریت استفاده از آب روزهای مرفهتری را برای خود در پاییز رقم بزنند چرا که با توجه به ذخایر سدها تهران گام به گام وضعیت قرمز نزدیکتر میشود و سامانه شرق پرچالشترین بخش پایتخت است.