‎اعدام ۲۵ تن طی دو روز گذشته در زندان رجایی شهر و قزل الحصار

چهارشنبه ۱۲ تیر۱۳۹۲ – خبرگزاری هرانا – روز سه‌شنبه ۲۱ تن در زندان قزل‌حصار اعدام شدند و سحرگاه امروز ۴ متهم دیگر در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند.

‎بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خانواده محسن جهانبخش زندانی محکوم به اعدام که از روز دوشنبه به مکان نامعلومی منتقل شده بود، صبح روز جاری به زندان رجایی شهر کرج مراجعه کرده و جویای وضعیت وی شدند.
‎مسئولین زندان رجایی شهر به خانواده جهانبخش اطلاع دادند که فرزند شما به زندان قزل‌حصار منتقل شده است. پس از مراجعه ایشان به زندان قزل‌حصار به آنها اطلاع داده می‌شود که محسن جهانبخش به همراه ۲۰ زندانی دیگر سحرگاه روز سه‌شنبه ۱۱ تیر ماه اعدام شده است.
‎یکی از زندانیان به گزارشگر هرانا گفت: “۱۷ تن از اعدام شدگان از زندان قزل‌حصار بودند و ۵ تن دیگر از زندان‌های دیگر به این زندان منتقل شده بودند و هیچ یک از این ۲۱ نفر اجازه ملاقات آخر با بستگان خود را پیدا نکرده اند.”
‎محسن جهانبخش متولد ۱۳۵۶ متهم بود در سال ۱۳۸۶ به اتفاق فردی بنام سید صلاح‌الدین جعفری به ماشین حمل پول حمله کرده و منجر به زخمی شدن یکی از محافظان بانک از ناحیه پا شده است. وی که رضایت شکات پرونده را نیز کسب کرده بود در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام محاربه محکوم به مرگ شده بود.
‎همچنین سحرگاه امروز چهارشنبه ۱۲ تیر ماه نیز چهار متهم به قتل در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند.
‎اسامی اعدام شدگان عبارت است از؛ محمد جعفری از بند ۶، علی یادگاری از بند ۲، کریم تاراج از بند ۳، و یک نفر از بند ۷ که هنوز از نام وی اطلاعی در دست نیست.
‎گفتنی است، از سه تن دیگری که به همراه این ۴ نفر بودند یک نفر موفق به کسب رضایت از شکات شده و دو نفر دیگر برای پرداخت دیه محلت گرفتند.
‎هیچ کدام از ۲۵ اعدام اخیر در رسانه‌های رسمی ایران منعکس نشده است.
‎بررسی برخی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
‎    •    ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد.
‎    •    بند ۱ ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: حق زندگی از حقوق ذاتی شخص انسان است. این حق باید بموجب قانون حمایت بشود. هیچ فردی را نمی‌توان خودسرانه از زندگی محروم کرد.
‎    •    بند ۲ ماده ۱ دومین پروتکل اختیاری میثاق بین المللی حقوق سیاسی و مدنی به منظور الغای مجازات مرگ: کشور‌ها، تمام اقدامات لازم را در جهت منسوخ کردن مجازات مرگ در قلمرو قضائی خود، بعمل آورند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال