سه شنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۴-۲۰۱۵-۰۵-۲۶-IranSOS- طی روز دوشنبه ۲۲ محکوم مواد مخدر در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند، این زندانیان پیشتر با برگزاری مراسم دعا و طی پلاکاردهایی خواستار بخشش و یک درجه تخفیف شده بودند. به گزارش هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، طی روز دوشنبه ۴ خرداد ماه ۲۲ زندانی با جرایم مربوط به مواد مخدر در زندان قزلحصار کرج از طریق چوبه دار اعدام شدند.
این زندانیان که در پی درخواست عفو، اقدام به برپایی نماز و به سر گرفتن کتب مذهبی کرده بودند طی روزهای شنبه و یکشنبه به سلول انفرادی منتقل شدند.
برخی گزارشها این احتمال را دادند که چند تن از این زندانیان روز یکشنبه ۳ خرداد ماه اعدام شدهاند ولی حکم اعدام اکثریت قریب به اتفاق ایشان طی روز دوشنبه به اجرا درآمده است.
گفتنی است، روز جمعه ۱ خرداد ماه جمعی از زندانیان واحد ۲ زندان قزلحصار که به زندانیان زیر حکم اعدام تعلق دارد در هواخوری بند اقدام به برپایی نماز و به سرگرفتن کتب مذهبی مسلمانان کرده و در روی پلاکاردی از رهبر جمهوری اسلامی تقاضای یک درجه تخفیف کرده بودند.
یک منبع موثق از داخل زندان به سازمان حقوق بشر ایران گفت: این تجمع مسالمت آمیز بود و زندانیان تنها تقاضای عفو و یک درجه تخفیف داشتند اما پس از این اتفاق مسئولان زندان زندانیان را تهدید به اجرای حکم کرده و ۲۲ زندانی اعدام شده اکثرا از بین کسانی انتخاب شدند که از رهبر تقاضای عفو داشتند.
اسامی برخی از اعدام شدگان عبارت است از:
از سالن ۲ واحد ۲: عباس عامری، کریمبخش بامری، حاج احمد ابراهیمی، عباس حیدری، اصغر کوشکی، احمد ربیعی، احمد ربدوست، سیدمحمد میرحسینی.
از سالن ۳ واحد ۲: مرتضی میرزاییپور، افشین کریمیان، احمد تیموری، مسلم رفیعی و مسعود زیبایی.
گفتنی است، طی روز ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۱ زندانی و روز ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۱ زندانی دیگر در این زندان اعدام شدند. با این حساب آمار اعدامهای مربوط به مواد مخدر طی سه هفته اخیر در زندان قزلحصار به ۴۴ تن رسید.
سازمان حقوق بشر ایران اعدامهای دسته جعمی زندان قزلحصار را شدیدن محکوم کرده و خواستار واکنش فوری جامعه جهانی شد.
محمود امیری مقدم سخنگوی این سازمان گفت: «اکثر این زندانیان از دادرسی عادلانه برخوردار نبودهاند و احکام اعدام ایشان بر اساس اعترافات گرفته شده در زیر شکنجه صادر شده است. تاسف آور است که حکومت ایران درخواست عفو و تخفیف زندانیان را با اعدام آنها پاسخ میدهد. رهبر جمهوری اسلامی و مسولین حکومت در قبال این اعدامها باید پاسخگو باشند.»
وی افزود: «ما همچنین خواستار واکنش فوری جامعه جهانی برای جلوگیری از اعدامهای بیرویه هستیم. دفتر جرائم و مواد مخدر سازمان ملل که با دولت ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر همکاری میکند، و کشورهای کمک کننده به این پروژه باید خود را در قبال این اعدامها مسیول بدانند و باید بیش از کشورهای دیگر برای متوقف کردن این اعدامها تلاش کنند.»