تشکیل پرونده جدید برای اسماعیل بخشی در دادسرا

سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷-۲۰۱۸٫۱۱٫۱۲-IranSOS-

اسماعیل بخشی

فرزانه زیلابی وکیل مدافع اسماعیل بخشی یکی از کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه که در بازداشت به سر می‌برد از تشکیل پرونده جدید برای موکلش در شعبه ۱۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اهواز خبر داد. زیلابی در خصوص آخرین وضعیت پرونده علی نجاتی، عضو سندیکای شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه که اخیرا بازداشت شده است، اظهار کرد “با وجود آنکه در خبرها آمده بود که موکلم به منظور اجرای محکومیت قبلی جلب شده اما در پیگیری‌های بعدی معلوم و مشخص شد که تاکنون برای موکلم دو پرونده با عناوین اتهامی متعدد در حال رسیدگی است”.

به گزارش هرانا به نقل از ایرنا، فرزانه زیلابی درباره آخرین وضعیت پرونده این کارگر کارخانه نیشکر هفت‌تپه اظهار داشت: “علاوه بر دو اتهام مطرح شده در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شوش با عناوین اتهامی «اخلال در نظم عمومی» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، پرونده ای با اتهام «مشارکت در تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت» برای موکلم در شعبه ۱۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اهواز تشکیل شده است”.

این وکیل دادگستری افزود: “طبق قانون و با لحاظ سوابق ارجاع این پرونده برای رسیدگی توامان باید به دادسرای شوش ارسال و با پرونده قبلی تجمیع شود”.

وی افزود: “در خصوص پرونده بخشی سیزدهم آذر به صورت مستدل و مستند درخواست ارجاع موکلم را به پزشکی قانونی داشتم که با وجود دستور دادیار شعبه تاکنون بدون اقدام مانده است”.

زیلابی در پاسخ به این سوال که پرونده افراد متهم در ماجرای کارخانه نیشکر هفت‌تپه به صدور قرار در شعبه دادسرای شوش منتهی شده است یا خیر، گفت: “در خصوص پرونده های اخیر کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه مطرح در شعب اول و دوم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شوش تاکنون قراری اعم از کیفر خواست یا منع تعقیب صادر نشده است”.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آخرین وضعیت پرونده علی نجاتی، عضو سندیکای شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه که اخیرا بازداشت شده است، توضیح داد: “با وجود آنکه در خبرها آمده بود که موکلم به منظور اجرای محکومیت قبلی جلب شده اما در پیگیری های بعدی معلوم و مشخص شد که تاکنون برای موکلم دو پرونده با عناوین اتهامی متعدد در حال رسیدگی است”.

زیلابی افزود: “پرونده نخست نجاتی با اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق هدایت جریان تجمعات و اعتصابات شرکت نیشکر هفت‌تپه» در شعبه سوم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان اندیمشک مطرح است و پرونده دوم نیز با اتهام «امنیتی» در شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شوش مطرح و در حال رسیدگی است”.

وکیل نجاتی گفت: “موکلم بیماری قلبی دارد و تحمل فضای بازداشتگاه برای او دشوار و خطرناک است”.

گفتنی است که اسماعیل بخشی فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی پس از گذشت بیست و سه روز از زمانبازداشت که در جریان اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه صورت گرفته بود همچنان در بازداشت به سر می‌برند.

خانواده این بازداشت‌شدگان از یکشنبه هفته گذشته و پس از ملاقات و اطلاع از ضرب و شتم فرزندانشان هیچ تماسی از جانب آنها نداشته و علیرغم پیگیری‌های مکرر آنها و وکیلشان پاسخی از سمت مسئولین دریافت نکرده‌اند. اسماعیل بخشی و سپیده قلیان از تاریخ ۲۷ آبان‌ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی در اهواز منتقل شده‌اند.

همچنین روز سه شنبه ۱۳ آذرماه عسل محمدی، فعال کارگری و دانشجوی داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد تهران نیز در ارتباط با تجمعات کارگری استان خوزستان توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده و ابتدا به شوش و سپس به اهواز منتقل شده است.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده عسل محمدی، خانواده وی روز دوشنبه ۱۹ آذرماه، پس از پیگیری‌های مکرر در دادسرای شوش و اهواز نهایتا موفق به ملاقات با فرزند خود شدند. با این حال از وضعیت وی اطلاع دقیقی در دست نیست.

همچنین علی نجاتی، عضو سندیکای کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه نیز با گذشت یازده روز از زمان بازداشت کماکان در بازداشت و بی‌خبری به‌سر می‌‌برد.

این عضو سندیکای کارگران مجتمع هفت‌تپه نیز در تاریخ ۸ آذرماه، همزمان با ادامه با تجمعات کارگران این مجتمع توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

لازم به اشاره است که روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه دستکم ۱۰ تن از کارگران معترض شرکت فولاد به اداره اطلاعات اهواز احضار و تهدید شده بودند که در صورت ادامه تجمعات برخورد جدی‌تری با آنها صورت خواهد گرفت.

خواسته اصلی کارگران ”لغو خصوصی سازی، واگذاری شرکت به بخش دولتی، آزادی کارگران زندانی و پرداخت دستمزدهای معوقه” است.

کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایا و نیز برای مطالبه بازگشت این واحد به بخش دولتی طی ماه اخیر اقدام به برپایی تجمعات اعتراضی کرده‌ بودند.

کشت و صنعت هفت‌تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می‌گذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.

حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال