مدیرکل میراث فرهنگی البرز: امیدی به پیدا شدن اموال غارت شده کاخ “شمس پهلوی” نیست

سه شنبه ۳۰ بهمن٬ ۱۳۹۷-۲۰۱۹-۰۲-۱۹-IranSOS- مهرشهر کرج یکی از آثار معماری ارزشمند کشور را در خود جای داده است، سازه‌ای به نام کاخ مروارید که در سال ۱۳۴۷ برای شمس پهلوی ساخته و در اسفند ۱۳۵۷ مصادره شد، این اثر ملی تاکنون روزهای اسف‌باری را پشت سر گذاشته است، از غارت اموال ارزشمند داخل آن گرفته تا از بین رفتن بنای کاخ .

به گزارش ایسنا٬ از سال ۵۷ به بعد این کاخ بین بنیاد مستضعفان و بنیاد تعاون سپاه دست به دست شد تا اینکه در نهایت به میراث فرهنگی رسید البته آن هم با کش مکشی که بر سر صدور مجوز ساخت و ساز در ۸۰ هکتار از این مجموعه به وجود آمد.

 در میانه مصادره و این دست به دست شدن‌ها، اموال ارزشمند کاخ مروارید گم شد و وقتی هم که میراث فرهنگی آن را تحویل گرفت چیزی از اموال به جز چند مبل شکسته و بی ارزش باقی نمانده بود.

پیرو همین موضوع مهم، سال ۹۳ مدیرکل وقت میراث فرهنگی البرز گفته بود که « پیگیر اشیای داخل این کاخ از طریق عکس‌ها و اسناد موجود در بنیاد مستضعفان، بنیاد تعاون و مرکز اسناد هستیم تا بتوانیم از روی اسناد و عکس‌ها، اشیای داخل کاخ را شناسایی کنیم

حال چهار سال از آن زمان گذشته اما همچنان خبری از اموال غارت شده کاخ مروارید نیست و مدیرکل میراث فرهنگی کنونی البرز هم می‌گوید بعید است این اموال دیگر پیدا شود.

حجت الاسلام فخر الدین صابری، مدیرکل میراث فرهنگی البرز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا می‌گوید: بسیاری از اموال کاخ مروارید قبل از اینکه به میراث فرهنگی تحویل داده شود، به غارت رفته بود. با این اوصاف بازگرداندن مجدد این اموال به کاخ امری بعید به نظر می‌رسد و شدنی نیست.

صابری توضیح می‌دهد: البته اگر به صورت اتفاقی بخشی از اموال این کاخ درجایی شناسایی شود، فرایند بازگرداندن آنها انجام می‌گیرد ولی نباید در این خصوص امیدوار بود.

این مسئول در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه درایام نوروز امکان بازدید از ساختمان کاخ وجود ندارد، عنوان می‌کند: در حال حاضر شرایط این کاخ تاریخی برای بازدید عمومی مساعد نیست.

مدیرکل میراث فرهنگی البرز می‌گوید: گردشگران تنها می‌توانند در ایام نوروز از بازارچه نوروزی‌ای که در محوطه این کاخ برپا می‌شود، بازدید کنند.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال