چهارشنبه ۲۹ اسفند٬ ۱۳۹۷–IranSOS- برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از دولتمردان ایران خواست تا تمامی اتهامهای رضوانه محمدی را لغو کنند و به کلیهی آزارهای قضایی علیه او پایان دهند.
اطلاعات تازه
آزار قضایی
ایران
۲۰ مارس ۲۰۱۹
۲۹ اسفند ۱۳۹۷
برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامهی مشترک «فدراسیون بین المللی جامعههای حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است، اطلاعات تازهای دریافت کرده و از شما درخواست میکند فوری در بارهی موضوع زیر در ایران اقدام کنید.
اطلاعات تازه
برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) و عدالت برای ایران از تداوم آزار قضایی خانم رضوانه محمدی، دانش آموختهی مطالعات زنان ـ که در زمینهی ترویج برابری جنسی بهصورت آنلاین فعال بوده و در کارگاههای برابری جنسی شرکت کرده ـ مطلع شده است.
بر اساس اطلاعات دریافتی، روز ۲۸ بهمن ۱۳۹۷، شعبهی ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران نخستین جلسهی رسیدگی به پروندهی کیفری علیه خانم رضوانه محمدی را به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق تلاش برای عادی سازی روابط همجنسخواهانه» (گویا بر اساس مادهی ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی) برگزار کرد. وکیل خانم محمدی اجازهی دسترسی به پرونده و یا دفاع از او نیافت.
خانم رضوانه محمدی پس از دستگیری در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ (نگاه کنید به اطلاعات پیشینه) در سلول انفرادی زندانی شد و مدت ۲۶ روز در بند بدنام ۲۰۹ [۱] در زندان اوین مورد بازجویی قرار گرفت و سپس در تاریخ ۷ مهر ۱۳۹۷ به بند عمومی زنان منتقل شد. او در تاریخ ۲۸ مهر ۱۳۹۷ به قید وثیقه به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان آزاد شد.
برنامهی نظارت یادآوری میکند که دستگیری خانم رضوانه محمدی در چارچوب سرکوب گستردهتر فعالان حقوق جنسیتی به دست نیروهای امنیتی ایران انجام شد. برای مثال، خانم مریم آزاد [۲]، فعال حقوق ال بی جی تی آی (LBGTI) از شهر شیراز در استان فارس، روز ۳ مهر ۱۳۹۷ نیز در هنگام سوار شدن در هواپیما به مقصد ترکیه در فرودگاه تهران دستگیر شد.
برنامهی نظارت نگرانی کاملاً عمیق خود را در مورد تداوم آزار قضایی خانم رضوانه محمدی ـ که گویا به قصد مجازات فعالیتهای بهحق حقوق بشری او انجام میشود ـ ابراز و اعلام میکند که نخستین بار است که یک مدافع حقوق بشر در ایران به «عادی سازی روابط همجنسخواهانه» متهم میشود و مورد محاکمه قرار میگیرد. اگر خانم رضوانه محمدی محکوم شود، این مورد پیشینهای خطرناک برای مدافعان برابری جنسیتی ایجاد خواهد کرد.
برنامهی نظارت از دولتمردان ایران میخواهد به کلیه اقدامهای آزاردهنده، از جمله در سطح قضایی، علیه خانم رضوانه محمدی و همهی مدافعان حقوق بشر در ایران خاتمه دهند.
اطلاعات پیشینه
خانم رضوانه محمدی روز ۳ سپتامبر ۲۰۱۸ (۱۲ شهریور ۱۳۹۷) [۳] در خانهاش در تهران دستگیر و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در داخل زندان اوین منتقل شد. مأموران تلفن و دیگر وسایل الکترونیکی او را ضبط کردند و خانواده او تا دو روز از محل حبس او اطلاع نداشتند. مسئولان دلیلی برای دستگیری او اعلام نکردند و وی طی دورهی بازداشت از ملاقات با خانوادهی خود محروم بود.
این نخستین بار نبود که خانم رضوانه محمدی در معرض آزار قضایی قرار میگرفت. گشت ارشاد شهر گرگان او را در اسفند ۱۳۹۶ به دلیل نداشتن پوشش اسلامی بازداشت کرد و یک شب در بازداشت نگه داشت و روز بعد با وثیقه آزاد کرد. دادگاه گرگان بعداً او را تبرئه کرد.
اقدامهای درخواستی:
با نوشتن نامه به دولتمردان ایران از آنها بخواهید:
در هر شرايطی، سلامت روحی و جسمانی خانم رضوانه محمدی و کلیهی مدافعان حقوق بشر در ايران را تضمين کنند؛
کلیه اتهامهای خانم رضوانه محمدی را لغو کنند و تا آن زمان از سازگاری کامل کلیهی فرایندهای قضایی علیه او با حق محاکمهی عادلانه که در حقوق بینالمللی تضمین شده، اطمینان حاصل کنند؛
به هرگونه اقدام تهديدآميز و آزاردهنده، ازجمله در سطح قضايی، علیه خانم رضوانه محمدی و کلیهی مدافعان حقوق بشر دیگر در ايران پايان دهند و انجام بدون مانع فعالیتهای آنها را تضمین کنند؛
در هر شرایطی اعلاميهی سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر را که در تاريخ ۹ دسامبر ۱۹۹۸ (۱۸ آذر ۱۳۷۷) در مجمع عمومی سازمان ملل تصويب شده، رعايت کنند، به ویژه مادههای ۱، ۶، ۹، ۱۱ و ۱۲ آن را؛
تضمین کنند که حقوق بشر و آزادیهای اساسی مطابق با موازین بینالمللی حقوق بشر و عهدنامههای بینالمللی که ایران نیز مُتعاهِد آنهاست، در هر شرایطی رعایت خواهند شد.
نشانیها:
رهبر جمهوری اسلامی ایران، آیت الله سیدعلی خامنهای: info_leader@leader.ir ؛Retour ligne automatique
توییتر: @khamenei_ir؛ فکس: ۲۱۴۴۱۲۰۳۰ ۹۸+ Retour ligne manuel
ریاست جمهوری، آقای حسن روحانی: فکس: ۶۴۴۵۴۸۱۱ ۲۱ ۹۸+؛ media@rouhani.ir; Retour ligne automatique
توییتر فارسی: @Rouhani_ir؛ توییتر انگلیسی: @HassanRouhani Retour ligne manuel
ریاست قوه قضاییه، حجتالاسلام ابراهیم رئیسی: info@dadiran.ir ؛ info@bia-judiciary.ir & info@dadgostary-tehran.ir؛ فکس: ۶۵۶۷ ۳۳۱۱ ۲۱ ۹۸+/۶۶۷۱ ۸۷۹ ۲۱ ۹۸+ Retour ligne manuel
وزیر امور خارجه، آقای محمد جواد ظریف: فکس: ۶۶۷۴۳۱۴۹-۲۱-۹۸+ matbuat@mfa.gov Retour ligne manuel
دبیر ستاد حقوق بشر، آقای محمد جواد لاریجانی، info@humanrights-iran.ir Retour ligne manuel
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژنو، سوئیس؛ آقای جواد امین منصور، فکس: ۷۳۳۰۲۰۳ ۲۲ ۴۱+؛ Retour ligne automatique
mission.iran@ties.itu.int Retour ligne manuel
سفیر ایران در بروکسل، بلژیک؛ آقای پیمان سعادت، فکس ۲۷۶۲۳۹۱۵ ۳۲+؛Retour ligne automatique
secreteriat@iranembassy.be
لطفا به نمایندگان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در کشور خودتان نیز نامه بنویسید.Retour ligne automatique
***
پاریس ـ ژنو، ۲۰ مارس ۲۰۱۹ (۲۹ اسفند ۱۳۹۷)
لطفا ما را از هرگونه اقدام انجام شده با ذکر شماره این درخواست مطلع فرمایید.
برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر در سال ۱۹۹۷ به صورت برنامهی مشترک فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه ایجاد شد. هدف این برنامه مداخله در موارد سرکوب مدافعان حقوق بشر، جلوگیری از این سرکوب و چاره جویی در باره آن است. سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر هر دو از اعضای ProtectDefenders.eu هستند که سازوکار مدافعان حقوق بشر در اتحادیهی اروپاست و جامعهی مدنی بینالمللی آن را برپا کرده است.
[۱] بند ۲۰۹ بند بدنامی در داخل زندان اوین است که وزارت اطلاعات مستقل آن را اداره میکند. مدافعان حقوق بشر در این بند مورد بازجویی و شکنجه قرار میگیرند و بدون اتهام در سلولهای انفرادی زندانی میشوند.
[۲] نگاه کنید به نامهی سرگشاده برنامهی نظارت به رئیس جمهوری حسن روحانی ۶ مهر ۱۳۹۷ (۲۸ سپتامبر ۲۰۱۸)؛ https://fidh.org/23666
[۳] نگاه کنید به نامهی سرگشاده برنامهی نظارت به رئیس جمهوری حسن روحانی ۶ مهر ۱۳۹۷ (۲۸ سپتامبر ۲۰۱۸)
تماس با برنامهی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر:
E-mail: Appeals@fidh-omct.org
Tel and fax FIDH +33 (0) 1 43 55 25 18 / +33 1 43 55 18 80
Tel and fax OMCT +41 (0) 22 809 49 39 / +41 22 809 49 29