اعدام ۶ زندانی در زندان عادل آباد شیراز

جمعه ۰۹ مهر، ۱۴۰۰-۰۱٫۱۰٫۲۰۲۱-SOS Iran- طی هفته‌های اخیر حکم ۶ زندانی محبوس در زندان عادل آباد شیراز که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با موادمخدر و قتل به طور جداگانه به اعدام محکوم شده بودند، به اجرا درآمد. همچنین در روزهای گذشته یک زندانی متهم به قتل جهت اجرای حکم اعدام به یکی از سلول‌های انفرادی این زندان منتقل شده است.به گزارش  هرانا، طی هفته‌های اخیر ۶ زندانی محبوس در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند.

هویت این شهروندان “رسول اکرمی، امید کشتکار از اهالی مرودشت، میثم عاطف فرد و هادی رازی” که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، توسط هرانا احراز شده است.

همچنین سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی هویت دو تن دیگر به نام‌های “سهراب ناجی با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» و وهاب صمدی «متهم به قتل» ۴۴ ساله و از اهالی سمنان” که  تاریخ ۳ مهرماه اعدام شده بودند، احراز کرده است.

یک منبع مطلع از وضعیت این شهروندان به هرانا گفت: «آقای اکرمی حدود ۱۶ سال قبل به اتهام قتل بازداشت شده، در ماه صفر اعدام شد. گفته می‌شود که شاکی او یک مامور دولت بوده است. یک روز بعد از او نیز حکم اعدام آقای کشتکار که از ۳ سال قبل بازداشت بود، اجرا شد. میثم عاطف فرد و هادی رازی نیز حدود ۲۰ روز پیش اعدام شدند.»

همچنین “مصطفی استواری، متهم به قتل” که هویت وی توسط هرانا احراز شده، در روزهای گذشته جهت اجرای حکم اعدام به یکی از سلول‌های انفرادی این زندان منتقل شده است. گفته می‌شود که احتمالا روز شنبه اعدام خواهد شد.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده امکان دارد که حکم اعدام “روح الله اکبرپور، متهم به قتل” که از حدود ۱۶ سال قبل در بازداشت بسر می‌برد نیز به زودی اجرا شود. این منبع در این خصوص افزود: «آقای اکبرپور که از سال‌ها حبس زیر حکم اعدام خسته شده اخیر در نامه نگاری با مسئولان خواسته است تا حکمش به زودی اجرا شود. او گفته است: “من از خون‌بهای خودم گذشتم که یا زودتر اعدامم کنید نجات پیدا کنم یا آزاد شوم”.»

اعدام این زندانیان تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۲۰ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۰) دستکم ۲۳۶ شهروند اعدام شدند و ۹۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۲ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال