شهناز ثابت، شهروند بهائی بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد

یکشنبه ۲۲ اسفند، ۱۴۰۰-۰۳٫۱۳٫۲۰۲۲-SOS Iran- شهناز ثابت، شهروند بهائی ساکن شیراز، روز شنبه ۲۱ اسفندماه، بازداشت و جهت اجرای حکم به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد. به گزارش هرانا، روز شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۰، شهناز ثابت، شهروند بهائی ساکن شیراز، بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد.خانم ثابت که پس از قبول اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شده بود، از تایید محکومیت خود مطلع شده و بازداشت او جهت اجرای حکم حبس صورت گرفته است.

به گفته یک منبع نزدیک به این شهروند بهائی، جلسه دادگاه تجدیدنظر در غیاب خانم ثابت و وکیل وی برگزار شده و علیرغم ثبت مجدد درخواست اعاده دادرسی توسط وکیل پرونده، تاکنون پاسخی از سوی دیوان عالی کشور دریافت نشده است. وی از بیماری های متعددی از جمله کمر درد و سنگ کلیه رنج می برد و این امر موجب افزایش نگرانی ها در خصوص وضعیت وی شده است.

شهناز ثابت در تاریخ ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۸، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در شیراز بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد. مامورین پیش از بازداشت ضمن تفتیش منزل، تعدادی از لوازم شخصی وی را ضبط کرده و با خود بردند.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم ثابت همراه با چند شهروند بهائی دیگر روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۹ برگزار شد. خانم ثابت نهایتا اواخر اردیبهشت‌ماه سال گذشته توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سید محمود ساداتی از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام و عضویت در گروه‌های مخالف نظام به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.

پس از اعتراض به رای صادره، پرونده خانم ثابت به دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده شد و اواخر تیرماه ۹۹، دادگاه تجدیدنظر استان فارس وی را به ۲ سال حبس تعزیری محکوم کرد.

خانم ثابت در تاریخ ۲۱ مهرماه سال گذشته بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان عادل آباد شیراز منتقل و در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری، پس از قبول درخواست اعاده دادرسی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال