سه شنبه ۲۳ فروردین، ۱۴۰۱-۲۰۲۲-۰۴-۱۲-SOS Iran- سحرگاه روز دوشنبه ۲۲ فروردین، یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی کرج اعدام شد. همچنین صبح روز چهارشنبه ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۰، حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند در زندان دستگرد اصفهان به اجرا درآمد.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از پارسینه، روز دوشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۱، یک زندانی در زندان مرکزی کرج اعدام شد.
براساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از اردیبهشت سال ۹۲ به دنبال کشف بقایای جسد یک مرد به نام احمد در بیابانهای حصارک کرج کلید خورد.
چندی بعد یک متهم به نام گلمحمد در این خصوص بازداشت و به قتل اعتراف کرد. وی گفت: مدتی بود که من و احمد با هم رفت و آمد داشتیم تا اینکه یک روز متوجه شدم او دخترم را مورد آزار و اذیت قرار داده است خیلی عصبانی شدم و برای همین به سراغش رفتم و در جریان درگیری او را با چاقو کشتم و برای اینکه هیچ اثری از او نماند، جسدش را تکه تکه و در بیابان رها کردم.
اما از آنجا که خانواده مقتول شناسایی نشدند، رسیدگی به پرونده بلاتکلیف ماند تا اینکه سرانجام با درخواست اعدام از سوی معاون قوه قضائیه پرونده پس از ۶ سال به جریان افتاد و متهم در شعبه یکم دادگاه کیفری البرز محاکمه شد.
پس از محاکمه، وی به اعدام محکوم شد و دیروز حکم صادره به اجرا درآمد.
همچنین سازمان حقوق بشر ایران، از اعدام دو زندانی در زندان دستگرد اصفهان در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ خبر داد.
هویت این دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، حمید رستگار، ۳۴ ساله و غلامرضا پاکی، ۴۵ ساله و اهل کاشان عنوان شده است.
در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “حمید رستگار از چهار سال پیش در زندان بهسر میبرد. غلامرضا پاکی نیز از پنج سال پیش به اتهام حمل ۱۰۰ کیلو شیشه بازداشت و توسط دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده بود. او متاهل و پدر یک فرزند ۹ ساله بود. غلامرضا یک پرونده هم داشت که او نیز ابتدا به اعدام محکوم شده بود، اما بعدا حکمش به ۲۰ سال زندان کاهش پیدا کرد».
اعدام این دو زندانی تا لحظه تنظیم این گزارش توسط رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در بازه زمانی (اول ژانویه ۲۰۲۱ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱) دستکم ۲۹۹ شهروند اعدام شدند و ۸۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد.
بنا بر همین گزارش بیش از ۸۸ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمیشوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” میخوانند.