هادی صادقی‪:‬ ایران آمادگی خود را برای پذیرش گزارشگران منصف اعلام کرد

چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۱۱-۱۲-IranSOS- هادی صادقی به دیدار با رئیس جدید شورای حقوق بشر سازمان ملل اشاره کرد و گفت: در این دیدار تقاضاهایی از جمله پذیرش گزارشگران ویژه مطرح شد در حالیکه گزارشگر ویژه کنونی یعنی احمد شهید گزارشگر منصفی نیست و مجموعه رفتارها و صحبت‌های وی نشان داده او نسبت به جمهوری اسلامی ایران بی‌طرف نیست. وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به دلیل منصفانه نبودن مواضع احمد شهید و رعایت نکردن وظایف گزارشگری او را به داخل کشور راه نداده است. معاون فرهنگی قوه قضائیه اضافه کرد: در دیدار با رئیس جدید شورای حقوق بشر ایران آمادگی خود را برای پذیرش گزارشگران منصف اعلام کرد و قرار شد در دو مورد تخصصی گزارشگران تخصصی در سال میلادی آینده وارد کشور شوند.

‎به گزارش تنسیم٬ هادی صادقی معاون فرهنگی رئیس قوه قضائیه در نشست خبری که در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد، به سفر اخیر هیئت عالیرتبه حقوق بشری ایران به ژنو اشاره کرد و گفت: سفر ما به ژنو با دهه اول محرم و ایام عاشورای حسینی مصادف بود و در این اجلاس توانستیم یک بار حقوق بشری از واقعه کربلا ارائه کنیم.
‎این مقام مسئول در دستگاه قضایی اضافه کرد: این اجلاس به عنوان بررسی دوره‌ای حقوق بشر برای همه کشورها برگزار می‌شود و هر ۴ سال یک بار یک کشور باید آخرین وضعیت حقوق بشری خود را ارائه کند.
‎وی تاکید کرد: در سازوکار جدید سازمان ملل مسائل حقوقی همه کشورها حتی کشورهای بزرگ و استکباری مورد بررسی قرار می‌گیرد.
‎معاون فرهنگی قوه قضائیه ادامه داد: سعی خواهیم کرد در برابر سازوکار قبلی سازمان ملل که بسیار گزینشی بود سازوکار وی پی ار را تقویت کنیم.
‎حجت‌الاسلام صادقی یادآور شد: دوره اول بررسی حقوق بشر ایران ۴ سال پیش انجام شد و ۱۲۳ توصیه را به ما ارائه کردند که از این تعداد نزدیک به ۹۹ درصد را عملی کردیم و تنها ۴ مورد باقی مانده که در حال پیگیری است.
‎وی با بیان اینکه اسلام اولین مدعی حقوق بشر است گفت: ما تعالیم حقوق بشری را از فرهنگ غنی اسلامی گرفته‌ایم و سعی می‌کنیم به آن عمل کنیم اما توفیقات ما در عمل به موارد حقوق بشر اسلامی یکسان نیست.
‎معاون فرهنگی قوه قضائیه به موضوع قصاص و اختلاف جمهوری اسلامی ایران با کشورهای اروپایی و غربی بر سر این موضوع اشاره کرد و گفت: اسلام فلسفه قصاص را مایه حیات اجتماع می‌داند.
‎صادقی تاکید کرد: قصاص حق مجنی‌علیه است و از طرف دیگر می‌تواند از حق خود گذشت کند بنابراین اسلام علاوه بر اینکه حق قصاص را به خانواده مقتول دادهاو را به عفو و گذشت نیز توصیه کرده است.
‎حذف مطلق اعدام باعث افزایش جرایم می‌شود
‎این مقام مسئول در دستگاه قضایی ادامه داد: برخی کشورهای غربی از ما می‌خواهند اعدام را به طور کلی از بین ببریم در حالیکه این کار شدنی نیست زیرا با فرهنگ ما سازگاری ندارد و علاوه بر این مسئله برداشتن کامل اعدام موجب افزایش قتل و جنایت در جامعه می‌شود.
‎۸۰ درصد اعدام‌ها در ایران مربوط به مواد مخدر است
‎حجت‌الاسلام صادقی یادآور شد: بیش از ۸۰ درصد از مجازات‌های اعدام در ایران مربوط به مواد مخدر و کسانی است که با جان جوانان ما بازی می‌کنند.
‎وی ادامه داد: کشورهایی که به ما توصیه می‌کنند مجازات اعدام را برداریم طالب آن هستند جوانان ما از ناحیه مواد مخدر آسیب ببینند.
‎فشار به ایران برای آزادی همجنس‌گراها
‎حجت‌الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه در ادامه نشست خبری خود، از دیگر موارد اختلافی با کشورهای غربی را موضوع همجنسگرایی خواند و گفت: کشورهای غربی به ما فشار می‌آورند روابط جنسی بین همجنس‌ها را آزاد کنیم و متاسفانه در دنیا گروه‌هایی به این کار اقدام می‌کنند و به سایر کشورها نیز فشار می‌آورند.
‎صادقی یادآور شد: در اجلاس اخیر ژنو ۱۰۶ کشور وقت صحبت گرفتند و از این تعداد نیمی به حمایت از مسائل حقوق بشری در ایران پرداختند و نیمی دیگر نیز به ما توصیه‌هایی را ارائه کردند.
‎وی افزود: در مجموع حدود ۲۹۰ توصیه به ایران ارائه شد که از این مقدار حدود ۱۰۰ توصیه درباره لغو مجازات اعدام و تعداد زیادی نیز درباره آزاد کردن همجنس‌گرایی بود که طبیعتا نمی‌توانیم این کارهار ا انجام دهیم.
‎معاون فرهنگی قوه قضائیه درباره توصیه برخی کشورهای غربی مبنی بر لغو مجازات اعدام زیر ۱۸ سال گفت: در حال حاضر این کار در ایران انجام می‌شود و هیچ مورد اعدام زیر ۱۸ سال نداریم و اگر فردی مرتکب قتل شود حکم اعدام وی بعد از ۱۸ سالگی اجرایی می‌شود.
‎احمد شهید بی‌طرف نیست
‎حجت‌الاسلام صادقی به دیدار با رئیس جدید شورای حقوق بشر سازمان ملل اشاره کرد و گفت: در این دیدار تقاضاهایی از جمله پذیرش گزارشگران ویژه مطرح شد در حالیکه گزارشگر ویژه کنونی یعنی احمد شهید گزارشگر منصفی نیست و مجموعه رفتارها و صحبت‌های وی نشان داده او نسبت به جمهوری اسلامی ایران بی‌طرف نیست.
‎وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به دلیل منصفانه نبودن مواضع احمد شهید و رعایت نکردن وظایف گزارشگری او را به داخل کشور راه نداده است.
‎معاون فرهنگی قوه قضائیه اضافه کرد: در دیدار با رئیس جدید شورای حقوق بشر ایران آمادگی خود را برای پذیرش گزارشگران منصف اعلام کرد و قرار شد در دو مورد تخصصی گزارشگران تخصصی در سال میلادی آینده وارد کشور شوند.
‎حجت‌الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه نشست خبری خود به موضوع ریحانه جباری و دخالت برخی کشورهای غربی در پرونده وی اشاره کرد و گفت: در موضوع ریحانه جباری هیچ‌یک از کشورهایی که معترض بودند نقد عالمانه به فرایند دادرسی نداشتند.
‎صادقی ادامه داد: ما حتی به وزیران و مسئولان خود اجازه نمی‌دهیم در فرآیند یک پرونده دخالت کنند چه برسد به وزرای خارجه کشورهای اروپایی و آمریکایی.
‎اگر پروپاگاندا نبود ریحانه امروز زنده بود
‎وی توضیح داد: در اجلاس ژنو اعلام شد اگر در پرونده ریحانه جباری پروپاگاندا صورت نمی‌گرفت و می‌گذاشتند فرآیند دادرسی به‌طور عادی طی شود این خانم الآن زنده بود.
‎وی افزود: برخی رسانه‌ها کارهایی کردند که خانواده قاتل به اشتباه افتاد و فکر کرد با آمدن وزیر خارجه فلان کشور پشت پرونده کار حل می‌شود و بعد از آن به خانواده مقتول اتهام زدند و همین سبب شد که آنها از عفو و گذشت خودداری کنند.
‎معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: هم اکنون نیز پروپاگاندایی نیز در مورد پرونده یک خانم دیگر در دست گرفته‌اند.
‎خانواده مقتول به خاطر اتهامات تصمیم به قصاص گرفت
‎این مقام مسئول در دستگاه قضایی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درخصوص پرونده ریحانه جباری گفت: در این پرونده دستگاه قضایی به هیچ وجه بر اساس ملاحظات سیاسی اقدام نکرد و کار حقوقی خود را انجام داد و تلاش کرد خانواده مقتول گذشت کنند، اما خانواده مقتول از اتهامات ضربه دیدند و تصمیم گرفتند قصاص کنند.
‎وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره پرونده غنچه قوامی گفت: متأسفانه در این پرونده پیشاپیش علیه دادگاه جوسازی کردند درحالی‌که ورود به ورزشگاه علت دستگیری و بازداشت وی نبوده است بلکه تبلیغ علیه نظام و برخی تعاملات علت دستگیری و بازداشت او بود.
‎صادقی گفت: این پرونده در دست بررسی دستگاه قضاست اما آنچه مشخص است ورود به ورزشگاه در این پرونده موضوعیت ندارد.
‎تشریح دلایل تأخیر در پرونده ریحانه جباری و آخرین وضعیت پرونده غنچه قوامی و جیسون رضاییان
‎حجت‌الاسلام صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه در ادامه نشست خبری خود با اشاره مجدد به پرونده ریحانه جباری اظهار داشت: ما با دوطرف در این پرونده در تماس بودیم و دستگاه قضایی به هیچ وجه ملاحظات سیاسی انجام نداده و در این زمینه اقدام نکرده است در حقیقت قوه قضائیه کار حقوقی خود را انجام داده و موضع حقوقی دارد و موضوعاتی از قبیل حق مقتول و تلاش برای عفو در این پرونده صورت گرفته است.
‎وی با اشاره به اینکه اتهامات دیگری در این زمینه مطرح ، افزود: در خصوص پرونده ریحانه جباری باید بگویم قتل غیرعمد نبود بلکه عمدی محسوب شده است و متهم تنها ادعا کرده که از خود دفاع کرده است. در دادگاه تمام شواهد علیه ریحانه جباری بود.
‎معاون فرهنگی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جوسازی در خصوص پرونده ریحانه جباری صورت گرفت آیا در این زمینه برخورد لازم نیاز بود و همچنین با توجه به اینکه ۷ سال از این پرونده می‌گذشت و بعد حکم اعدام را صادر کردند بگویید چرا این میزان زمان طولانی شد، اظهار داشت: این پرونده دارای چند مرحله بود که باید به تجدیدنظر، دیوان عالی و معاونت قضایی قوه قضاییه و در نهایت استیذان می‌رفت. در حقیقت خود مراحل زمان می‌برد و باید با وسواس این پرونده را بررسی می‌کردند که ۵ الی ۶ مرحله طول کشید و طولانی بودن پرونده به این دلیل بود؛ باید تمام مسائل مدنظر قرار می‌گرفت تا خون کسی پایمال نشود. طول کشیدن پرونده به این دلیل بود و در خصوص جوسازی که مطرح می‌کنیم باید بگویم اطلاع‌رسانی قوه قضائیه ضعیف است که امیدواریم ارتقا یابد.
‎وی در خصوص ماجرای UPR گفت: باید اطلاع‌رسانی دقیق قوه قضائیه در این زمینه صورت می‌گرفت و ماجرا مشخص می‌شد تا ذهن همه روشن شود و توضیحات لازم ارائه شود.
‎حجت‌الاسلام صادقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یورونیوز گفته بود که پرونده خبرنگار آمریکا، جیسون رضاییان یک ماه به طول می‌انجامد، گفت: خبرنگار آمریکا جیسون رضاییان پرونده‌اش در مرحله دادرسی است و هنوز به دادگاه نرفته است و نیاز به تکمیل تحقیقات دارد بنابراین به یک ماه برای تحقیقات نیاز است.
‎معاون فرهنگی قوه قضائیه ادامه داد: برخی اخبار دادگاه‌ها اطلاع‌رسانی نمی‌شود چرا که موضوع محرمانه بوده و حتی به دلیل معروفیت برخی اشخاص لازم است موضوع اطلاع‌رسانی نشود بنابراین جوسازی مثبت و منفی در خصوص پرونده‌ها برای حکم قاضی سخت می‌شود؛ نباید رسانه‌ها پیش‌بینی زودهنگام داشته باشند و جو عمومی را مشوش کنند.
‎وی افزود: فضاسازی علیه دستگاه قضایی کار درستی نیست که البته اخیرا نه تنها فضاسازی بلکه به دستگاه قضایی اتهام می‌زنند که باید بگویم در کشورهای دیگر اجازه نمی‌دهند استقلال قضا زیر سوال برود چه برسد اتهامی علیه آنها زده شود.
‎معاون فرهنگی قوه قضائیه در خصوص پرونده غنچه قوامی گفت: این پرونده هنوز در دادسرا است و نباید پیشاپیش جو علیه دادگاه وی ایجاد شود و تمام موارد باید اطلاع رسانی شود؛ مطرح شده بود که به دلیل ورود به ورزشگاه، غنچه قوامی پرونده دارد و اتهام وی به این دلیل است که باید بگویم چنین اتهامی تعریف نشده است بلکه غنچه قوامی به دلیل تبلیغات علیه نظام و برخی تعاملات متهم است و اکنون بررسی‌ها انجام خواهد شد و این پرونده در حال بررسی است.
‎حجت‌الاسلام صادقی بیان کرد: به دلیل ورود به ورزشگاه غنچه قوامی متهم نیست و این موضوع، موضوعیت ندارد بنابراین باید اطلاع‌رسانی دقیق علیه دستگاه قضایی صورت گیرد تا دستگاه قضا را متهم نکنند چرا که شأن دستگاه قضا بالاست و دارای استقلال قضایی بوده که این استدلال قضایی به سود همه است و باید مورد حمایت قرار گیرد تا بتوانند آزادانه در فضای سالم گام بردارند.
‎وی ادامه داد: کسی نباید عملکرد دستگاه قضایی را سیاسی و حزبی بداند.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال