چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۰۷-۲۴-IranSOS- چهار خواهر ایرانی مقیم ایتالیا وقتی نامه التماسآمیز فرزندان متهم به قتل پدرشان را خواندند از اعدام او گذشت کردند. بنا بر خبری دیگر مظفر حمزهئی معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف هرمزگان گفت که زندانی محکوم به اعدام پس از ۱۵ سال تحمل حبس با رضایت اولیای دم بخشیده شد. همچنین موسوی معاون قضائی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان فارس گفت که یک فقره پرونده محکوم به اعدام پس از گذراندن مراحل قانونی با صلح و سازش مختومه و جوان ۳۴ ساله از طناب دار نجات یافت.
به گزارش هرانا به نقل از ایران، ۱۸ تیر سال ۸۲ بود که زن میانسالی به پلیس آگاهی تهران رفت و ناپدید شدن همسرش را خبر داد. او گفت: “از ۳۰ سال قبل با همسرم مقیم ایتالیا هستیم. هر چند وقت یکبار همسرم برای دیدن دوستان و سر زدن به املاکمان به ایران میآید. شوهرم فروردین امسال برای دیدن کشور و اقوامش به ایران آمد اما دو ماهی میشود که دیگر از او خبر ندارم. نگرانی باعث شد تا به ایران بیایم. به خانهمان رفتم. اما اثری از همسرم نبود و همسایهها مدعی بودند که چند هفتهای میشود که یعقوب را ندیدهاند.با شکایت زن ۵۷ ساله تحقیقات از سوی کارآگاهان پلیس آگاهی آغاز شد. با گذشت چند ماه، همسر یعقوب از پیدا کردن شوهرش ناامید شد و به ایتالیا برگشت”.
سرنخی بعد از ۴ سال
تحقیقات برای یافتن ردی از مرد میانسال ادامه داشت تا اینکه اوایل آبان سال ۸۶ مرد ناشناسی با پلیس تماس گرفت و سرنخ مهمی از عاملان این حادثه در اختیار آنها قرار داد. او گفت: “یعقوب مدتی قبل از اینکه همسرش به ایران بیاید به قتل رسیده بود. او را به خاطر پولهایش کشتهاند”.
این مرد ناشناس گفت: “من معتادم و برای مصرف مواد گهگاه با دوستانم دور هم جمع میشویم. یکی از همین شبها بود که دوستم گفت خواهر و شوهر خواهرش به خانه مرد ثروتمندی رفته و اموالش را سرقت کردهاند. دوستم گفت که آنها صاحب خانه را نیز به قتل رساندهاند”.
دستگیری عامل قتل
با اطلاعاتی که مرد جوان در اختیار تیم تحقیق قرار داده بود احتمال اینکه قربانی این حادثه یعقوب باشد مطرح شد.
بدین ترتیب مأموران وارد عمل شده و سه متهم این پرونده را بازداشت کردند.
در تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که پژمان و همسرش شیرین با همدستی مردی به نام کاوه مرتکب حادثه شدهاند. پژمان در تحقیقات اولیه گفت: “شیرین همسر دوم من است. از همسر اولم یک فرزند و از شیرین دو فرزند دارم. با همدستی شیرین و دوستم کاوه، قتل را انجام دادهایم. ما مستأجر خانه یعقوب بودیم. چند ماهی بود که اجاره خانهام را نداده بودم و موعد قراردادم هم به پایان رسیده بود. اما یعقوب گفت حاضر است قرارداد را تمدید کند. چون پول نداشتیم تصمیم گرفتیم که چک جعلی به یعقوب بدهیم”.
قبر مقتول را کندیم
اما این تمام نقشه ما نبود چرا که همسرم وسوسهام کرد که او را به قتل برسانم. همسرم میگفت یعقوب در ایران تنها زندگی میکند و کسی از راز این حادثه با خبر نخواهد شد. یک روز قبل از حادثه به ملارد شهریار رفتیم و در باغ متروکهای برای مقتول قبر کندیم. شب حادثه به بهانه بستن قرارداد به همراه شیرین و دوستم به خانه یعقوب رفتیم. با اشاره شیرین دوستم او را هل داد و من هم دستمال دور گردنش انداختم و او را خفه کرده و اموالش را سرقت کردیم. جسد را داخل کمدی قرار داده و سوار وانت کردیم و به سمت باغ متروکه رفتیم. بعد از رسیدن به باغ جسد را داخل قبری که کنده بودیم قرار دادیم و رویش را پوشاندیم.
کشف استخوانهای مقتول
با اعتراف متهمان به جنایت، تیم تحقیق راهی باغ متروکه شده و پس از کندن قبر به استخوانهای مقتول رسیدند.از سویی زمانی که خانواده یعقوب از دستگیری قاتل با خبر شدند از طریق کنسولگری ایران در ایتالیا درخواست اعدام قاتل یعقوب را مطرح کردند. با تکمیل تحقیقات، سه متهم در دادگاه کیفری استان تهران پای میز محاکمه رفتند.
بعد از پایان جلسه محاکمه هیأت قضات برای صدور رأی پرونده وارد شور شدند و در نهایت پژمان را به قصاص، سه سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و کاوه را به جرم معاونت در قتل و سرقت به ۱۸ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و شیرین را هم به همین جرم به ۱۳ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کردند.
نامهای برای خانواده مقتول
متهمان در زندان به سر میبردند تا اینکه با گذشت ۱۵ سال از این حادثه سه فرزند پژمان نامهای به خانواده مقتول نوشتند.
آنها در نامه نوشته بودند که پدرمان محکوم به اعدام است اما در این مدت پشیمان شده و سعی بر جبران رفتارش دارد. از طرفی وضع مالی ما خوب نیست و نبود پدرم ضربههای زیادی به ما زده است. از شما خواهش میکنم تکلیف پدرم را پس از این همه سال روشن کنید، التماس میکنیم که به خاطر خدا و بیسرپرستی ما او را ببخشید.
نامه فرزندان قاتل با کمک واحد صلح و سازش دادسرای امور جنایی تهران به سرپرستی محمد شهریاری به کنسولگری ایران در ایتالیا ارسال شد.
چهار دختر مقتول پس از خواندن این نامه از اعدام قاتل پدرشان گذشت کردند.
بخشش یک محکوم به اعدام پس از ۱۵ سال حبس در هرمزگان
به گزارش ایسنا، زندانی محکوم به اعدام پس از ۱۵ سال تحمل حبس بخشیده شد.
مظفر حمزه ئی معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف هرمزگان گفت: “از سال ۸۲ پروندهای با موضوع قتل عمد در یکی از شعب کیفری استان مطرح و پس از رسیدگی، حکم اعدام برای متهم آن صادر شد”.
افزود: “پس از قطعی شدن حکم اعدام، اعضای شورای حل اختلاف، به منظور ایجاد صلح و سازش، تلاشهای بسیاری برای کسب رضایت اولیای دم انجام دادند”.
وی خاطرنشان کرد: “در نهایت خانواده مقتول، رضایت خود را اعلام و از اعمال مجازات اعدام صرف نظر کردند”.
رهایی از چوبه دار پس از ۶ سال
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با تلاش اعضای شورای حل اختلاف فارس جوان ۳۴ ساله پس از ۶ سال از طناب دار نجات یافت.
موسوی معاون قضائی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان فارس گفت: “یک فقره پرونده محکوم به اعدام پس از گذراندن مراحل قانونی با صلح و سازش مختومه و جوان ۳۴ ساله از طناب دار نجات یافت”.
وی ادامه داد: “با تلاش شعبه ویژه مصالحه قتل عمد شوراهای حل اختلاف استان فارس برای گرفتن رضایت از اولیای دم و با برگزاری ۲۰ جلسه با اولیای دم و ملاقات با زندانی پس از گذشت ۴۰ ماه در نهایت با همکاری، تلاش و گذشت اولیای دم، قاتل از چوبه دار رهایی یافت”.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی اضافه کرد: “این قتل در ۶ مرداد ماه سال ۹۱ در یکی از روستاهای دشت ارژن فارس اتفاق افتاد و جوانی پس از مشاجره لفظی با ضربات چاقو به قتل میرسد”.
وی تصریح کرد: “پس از شکایت اولیای دم و اعتراف متهم، جرم محرز و حکم به اعدام صادر شد”.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان فارس ادامه داد: “پرونده پس از تائید در دیوان عالی کشور برای اجرا به شعبه ۷ اجرای احکام شیراز ابلاغ و در ۲۶ آبان ماه ۹۴ به منظور ایجاد مصالحه به شعبه ویژه صلح و سازش استانی ارجاع شد”.