سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۱-۱۲-IranSOS- فرماندار اسلامآباد غرب از ثبت بیش از ۱۰۰۰ مورد ازدواج در ۸ ماهه اول سال در شهرستان خبرداد و گفت که “در شهرستان ۳۸ مورد ازدواج زیر ۱۵ سال به ثبت رسیده است و جا دارد دستگاه های متولی این مورد را مورد توجه قرار داده و خانواده ها هم با انجام مشاوره سن ازدواج فرزندان خود را در نظر داشته باشند که این موضوع می تواند در زندگی آینده افراد بسیار اثر گذار باشد”.
به گزارش هرانا به نقل از اسلامآباد خبر، افشین کریمی فرماندار اسلامآباد غرب در جلسه ثبت وقایع حیاتی شهرستان گفت: “بیش از ۱۰۰۰ مورد ازدواج در ۸ماهه اول سال در اسلام آبادغرب انجام شده است”.
کریمی گفت: “در هشت ماهه سال جاری ۱۴۲۸ مورد ولادت، ۵۸۵ مورد فوت، ۱۰۴۱ مورد ازدواج و ۲۱۲ مورد طلاق رخ داده است که ۵۲ مورد از این طلاق ها مربوط به شهرستان های همجوار است که در دفاتر این شهرستان به ثبت رسیده است”.
کریمی گفت: “در این شهرستان در سال ۹۶ میانگین سن ازدواج برای مردان ۲۹ سال و برای زنان ۲۵ سال بوده و میانگین سن طلاق در همین سال برای مردان ۳۵ سال و برای زنان ۳۰ سال به ثبت رسیده است و تاکید می کنیم مراکز مشاوره و سازش شهرستان با برگزاری جلسات کارشناسانه و اثر بخش بتوانند پرونده های طلاق را به سازش تبدیل کنند”.
فرماندار اسلام آبادغرب افزود: “در شهرستان ۳۸ مورد ازدواج زیر ۱۵ سال به ثبت رسیده است و جا دارد دستگاه های متولی این مورد را هم مورد توجه قرار داده و خانواده ها هم با انجام مشاوره سن ازدواج فرزندان خود را در نظر داشته باشند که این موضوع می تواند در زندگی آینده افراد بسیار اثر گذار باشد”.
وی خاطرنشان کرد: “دقت در ثبت اطلاعات وقایع حیاتی برنامه ریزی برای سایر حوزه ها را تسهیل می کند”.
شهرستان اسلامآباد غرب یکی از شهرستانهای استان کرمانشاه در غرب ایران است.
لازم به اشاره است که پیشتر مدیر کل مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس گفته بود که هر ساله حدود ۴ هزار ازدواج زیر ۱۴ سال در کشور ثبت میشود که استان های زنجان، آذربایجان شرقی و خراسان شمالی به ترتیب رتبههای اول تا سوم این آمار را از آن خود کردهاند.
ازدواج کودکان یا کودکهمسری در ایران در سالهای اخیر روز به افزایش است. فعالان حقوق کودک میگویند این پدیده در آینده بر سلامت خانوادههای ایرانی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
آمار بالای ازدواج کودکانی که پیش از رسیدن به بلوغ فکری و ذهنی ازدواج میکنند از گستردگی این پدیده در ایران حکایت دارد. سن ازدواج در ایران بر مبنای “بلوغ جنسی” تعیین شده در حالی که به گفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسیترین و انسانیترین شروط برای تشکیل خانواده است.
آسیبهای جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبرانناپذیری را بر روی زندگی دختران بهویژه بارداریهای زیر ۱۸ سال، مرگومیر مادران، افسردگی، و بعضاً اقدام به خودکشی در کنار آسیبهایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.
بر اساس آمار منتشر شده بالغ بر ۹۵ هزار مورد طلاق زنان زیر ۱۹ سال در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۴ ثبت شده که حدود ۵ هزار و ۷۶۰ مورد از این طلاقها مربوط به ازدواجهایی است که سن زوجین کمتر از ۱۵ سال است.