‎تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق کارگران «موکت پنگوئن»/ تعطیلی «نخ پنگوئن»

سه شنبه ۴ دی ماه ۱۳۹۲ – پرداخت حقوق این کارگران در حالی سه ماه به تاخیر افتاده است که در شرایط تورمی فعلی، کارگران حتی در صورت دریافت به موقع حقوق کامل نیز به سختی از عهده مخارج زندگی بر می‌آیند. نماینده کارگران کارخانه «موکت پنگوئن» از تأخیر سه ماه در پرداخت حقوق بیش از ۵۰ کارگر شاغل در این واحد، به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان می‌شود خبر داد.



این کارگر که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: دو واحد تولیدی تحت مسئولیت صنایع نساجی پنگوئن به نام‌های «موکت پنگوئن» و «نخ پنگوئن» در شهرک صنعتی رشت فعالیت داشتند که هر کدام به ترتیب در زمینه تولید موکت و تولید انواع کاموا و نخ فرش فعالیت می‌کردند.

این فعال کارگری با اعلام اینکه کارخانه «نخ پنگوئن» هم اکنون تعطیل شده است افزود: در واحد دیگر، «موکت پنگوئن» نیز علاوه بر سه ماه تعویق در پرداخت حقوق کارگران، تولید نیز به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
‎این کارگر درباره دلایل افت تولید در کارخانه موکت پنگوئن، گفت: کارفرما با این توجیه که پولی برای خرید مواد اولیه ندارد هر ماه حدود ۱۵ روز کارخانه را تعطیل می‌کند.
‎نماینده کارگران موکت پنگوئن معتقد است تعطیلی اجباری کارخانه علی رغم وجود مواد اولیه در انبارها صورت می‌گیرد و دلیل اصلی تعطیلی نیمی از ماه، بپرداخت نصف حقوق کامل کارگران است.
‎روند بیکارسازی کارگران
‎در این باره، «حسن ایزدی» دبیر خانه کارگر استان گیلان ضمن تایید ادعای کارگران کارخانه موکت پنگوئن، وضعیت کارخانه را نامناسب توصیف کرد و گفت: کارفرما با ایجاد شرایط سخت کاری سعی می‌کند کارگران را به نحوی از کارخانه فراری دهد.
‎او گفت: تعداد ۷ نفر از کارگران مهر ماه سال جاری اخراج شده‌اند که پرونده شکایت ۴ نفرشان از ۲۵ آذر ماه در شورای حل اختلاف اداره کار در جریان است.
‎دبیر خانه کارگر گیلان یادآور شد: پرداخت حقوق این کارگران در حالی سه ماه به تاخیر افتاده است که در شرایط تورمی فعلی، کارگران حتی در صورت دریافت به موقع حقوق کامل نیز به سختی از عهده مخارج زندگی بر می‌آیند.
‎تعیین مدیر تسویه
‎«غلاحسین فلاحتی»، رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان گیلان نیز با تایید خبر تعطیلی کامل کارخانه «نخ پنگوئن» و بیکاری ۵۰ کارگر رسمی و قرار دادی این کارخانه، به ایلنا گفت: کارفرما با تعیین شخصی به نام « مدیر تسویه» قرار است با تمامی کارگران و همچنین با سایر طلبکاران کارخانه تسویه حساب کند.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال