دیدبان حقوق بشر: عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل نماد یک روز سیاه برای حقوق زنان است

پنجشنبه ۰۲ اردیبهشت، ۱۴۰۰-۲۰۲۱-۰۴-۲۲-SOS Iran- علیرغم تبعیض جنسیتی آشکار در نظام جمهوری اسلامی ایران، این کشور روز سه‌شنبه ۲۰ آوریل/ ۳۱ فروردین به عضویت کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد انتخاب شد. دیدبان حقوق بشر با انتشار بیانیه‌ای عضویت ایران در این کمیسیون محکوم کرد و آن را نماد یک روز سیاه برای حقوق زنان و حقوق بشر خواند. این انتخاب همچنین خشم و انتقادات شدید فعالان حقوق زنان و سازمان‌های حقوق بشر را به دنبال داشته است.به گزارش ار اف ای، یک روز پس از انتشار خبر عضویت ایران در «کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد» که وظیفه‌اش ارتقای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در سراسر جهان است، دیدبان حقوق بشر روز چهارشنبه ۲۱ آوریل/اول اردیبهشت با انتشار بیانیه‌ای عضویت ایران در این کمیسیون را محکوم کرد.

دیدبان حقوق بشر که بر عملکرد سازمان ملل متحد نظارت می‌کند، عضویت چهار ساله جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد را یک روز سیاه برای حقوق زنان و حقوق بشر خواند و این انتخاب را «پوچ» توصیف کرد.

این نهاد از لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد و همچنین سران کشورهای اتحادیه اروپا خواست عضویت ایران در کمیسیون مقام زن را محکوم کنند. 

هیلل نویر، مدیر اجرایی دیدبان حقوق بشر با انتشار توییتی نوشته است: «انتخاب جمهوری اسلامی آیت‌الله خامنه‌ای برای حمایت از حقوق زنان مانند این است که یک فرد آتش‌افروز را به عنوان مسئول آتش‌نشانی شهر انتخاب کنید».

 

از سوی دیگر، شماری از فعالان حقوق زنان نیز جمهوری اسلامی ایران را ناقض حقوق زنان خواندند و عضویت این کشور در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد را محکوم کردند.

مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان  با انتشار چندین توییت به عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد اعتراض و این عضویت را اقدامی « سوررئال » توصیف کرده است.

در یکی از توییت‌های مسیح علی‌نژاد آمده است: «رژیمی که با زنان به عنوان شهروندان درجه دو رفتار می‌کند، زنان را به خاطر عدم رعایت حجاب اجباری به زندان می‌اندازد…، رژیمی که به زنان اجازه نمی‌دهد بدون اجازه شوهرشان به خارج از کشور سفر کنند به عضویت کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد انتخاب شده است».

 

کایلی مور-گیلبرت، پژوهشگر بریتانیایی‌استرالیایی که نزدیک به دو سال و نیم در ایران زندانی بود نیز با انتشار توییتی به خبر عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد واکنش نشان داده است.

 

در حالی که گزارش‌ها حاکی از تشدید تبعیض جنسیتی و افزایش آمار اعدام زنان در ایران است، این کشور روز سه‌شنبه (۲۰ آوریل/ ۳۱ فروردین) از سوی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (اکوسوک) به عضویت کمیسیون مقام زن انتخاب شد.

ایران با کسب ۴۳ رای از ۵۴ رای کشورهای عضو اکوسوک، به مدت چهارسال در دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۶ به عضویت کمیسیون مقام زن ملل متحد درآمده است.

بنا بر بیانیه‌ دیدبان حقوق بشر، کشورهای مدافع حقوق زنان از جمله فرانسه، آلمان، بریتانیا، سوئیس، لوکزامبورگ، اتریش، نروژ، هلند، فنلاند، استرالیا، کانادا و ایالات متحده آمریکا به ایران رأی داده اند.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال