اعدام:‌ مجازاتی که بالای دار پایان نمی‌یابد

چهارشنبه  ۱۸ مهرماه ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۰-۱۰-IranSOS- اصطلاح “بالاترین مجازات” یا “اشد مجازات” مویدِ نوعی پایان پذیری و قطعیت است که خاتمه دادن به حیاتِ فردِ محکوم، ثباتی روحی و ذهنی ایجاد می‌کند که هیچ مجازات دیگری از عهده بر نمی‌آید. اما این اصطلاح، فریبی بیش نیست: برای بازماندگان، کسانی که با دادرسی قضایی دست به گریبان بوده اند، و کلاً برای خودِ جامعه، کابوس اعدام بالای دار پایان نمی‌یابد.

نگرانی از تداوم تخریب باغ‌ها در شیراز

دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۰-۰۸-IranSOS- دوستداران شیراز و باغ‌های شهر راز، از آنچه تداوم تخریب و بخشش بقایای اندک باغ‌های این شهر عنوان می‌شود ابراز نگرانی کرده و معتقد هستند که با تداوم این روند طی یک دهه آینده، بخش اعظمی از اندک باغ‌های موجود هم تخریب خواهد شد. ‌به گزارش ایسنا‌، در گذشته بخشی از باغ‌های قصردشت تحت عنوان احداث مراکز گردشگری، خیابان، مراکز درمانی، مراکز تفریحی (رستوران و باغ رستوران و ….) به اشکالی واگذار و منجر به نابودی و تخریب بخش عظیمی از باغ‌های شیراز شد، هنوز هم اثرات احداث مراکز خیریه درمانی در دل باغ‌ها در ابعاد زیست محیطی، خروج فاضلاب آلوده و دفع زباله و … بر دوش شهروندان شیراز سنگینی می‌کرد که باغی به مساحت تقریبی ۱۲۰۰ متر مربع، به یک قهرمان ورزشی، هبه شد! بخشش‌هایی که از ابتدای سال ۹۰ سرعت بیشتری گرفته و همچنان هم تداوم دارد.

“کودک آزاری” در مهدکودک‌ها و مدارس اجتناب‌ناپذیر است/کودکان را در خانه بیشتر آزار می‌دهند

دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۰-۰۸-IranSOS- مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور در واکنش به کودک‌آزاری در مهدکودک‌ها گفت: در محیط‌های اجتماعی مثل مهدکودک و مدرسه هر چقدر تلاش کنیم و خوب کار کنیم، بازهم شاهد آسیب‌ها هستیم و این موضوع اجتناب‌ناپذیر است. سیدحسن موسوی چلک (مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور)‌ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص کودک‌آزاری در مهد کودک‌ها اظهار داشت: در مقوله کودک‌آزاری محدودیت مکانی و زمانی وجود ندارد، چنانچه اگر تحلیلی بر اخبار داشته باشیم در خانه، محیط‌های اجتماعی و… همواره شاهد کودک‌آزاری هستیم.

پانزدهمین روز از دور جدید اعتصاب سراسری کامیون‌داران؛ افزایش شمار بازداشت‌شدگان به دست‌کم ۲۴۴ تن

یکشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۰-۰۷-IranSOS- اعتصاب رانندگان کامیون ایران که در دور جدید خود به دنبال فراخوانی از روز شنبه ۳۱ شهریورماه در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات صنفیشان آغاز شده است، روز شنبه ۱۴ مهرماه برای پانزدهمین روز در بسیاری از شهرهای ایران از جمله “شهرکرد، بندر امام‌خمینی، اهواز، سوسنگرد، نجف‌آباد، اصفهان، شیراز، بوشهر، الیگودرز، ارومیه، یزد، زرین‌شهر، بندرعباس، تیران، میانه، بهشهر و قوچان” ادامه یافت. گزارشات حاکی از بازداشت ۶ تن دیگر در این خصوص است و با احتساب آمار بازداشت قبلی شمار بازداشت‌شدگان در این رابطه به دستکم ۲۴۴ تن رسیده است.

به گزارش هرانا،، از روز شنبه ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۷ رانندگان کامیون در بسیاری از شهرهای ایران در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات صنفی خود دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

در حالی که روز شنبه برخی از خبرگزاری‌های داخلی، خبر از پایان یافتن یا کمرنگ شدن اعتصاب دادند، با این حال تصاویر و ویدیوها در این خصوص نشان می‌دهد که اعتصاب کامیون‌داران در این روز در بسیاری از شهرهای ایران از جمله “شهرکرد، بندر امام‌خمینی، اهواز، سوسنگرد، نجف‌آباد، اصفهان، شیراز، بوشهر، الیگودرز، ارومیه، یزد، زرین‌شهر، بندرعباس، تیران، میانه، بهشهر و قوچان” شکل گرفته است.

روز شنبه عبدالرضا علی‌محمدی، دادستان عمومی و انقلاب شهرکرد از بازداشت ۶ تن از معترضان در این رابطه طی هفته گذشته در این استان خبر داد.

با احتساب بازداشت این افراد، شمار بازداشت‌شدگان در این خصوص تا زمان تنظیم این گزارش به دست‌کم ۲۴۴ تن رسیده است.

لازم به ذکر است که طی روزهای گذشته نیز دست‌کم ۲۳۸ نفر در استان‌های قزوین، البرز، اردبیل، اصفهان، فارس، سمنان، کرمانشاه، زنجان، همدان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شهرستان‌های نهاوند، بجنورد، کنگان، پاکدشت، نیشابور، شیروان، سنندج، آذرشهر، گرگان، بندرگز، ایذه، رزن و زرند بازداشت شده بودند، اتهام این افراد “افساد فی‌الارض”، “اخلال در نظم و امنیت” و “قطاع‌الطریق” عنوان شده بود.

پیش از این محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور بازداشت‌شدگان را تهدید به صدور احکام سنگین کرد و گفت که “مجازات این حکم می‌تواند اعدام باشد”.

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در مراسم اتصال تونل محور کرج-چالوس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بخشی از کارهایی که در این تونل در حال انجام است مربوط به کامیون‌داران است، وعده داد: “مطالبات کامیون‌داران حتما پیگیری می‌شود”.

همچنین در این روز وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به اظهارات روز گذشته کاظم صادقی، امام جمعه موقت تهران در خصوص کامیون‌داران مبنی بر اینکه “وزارت راه و شهرسازی که متصدی ساماندهی این موضوع است به جای برخی حرف‌های بی‌ربط به موضوع سامان دادن کامیون‌داران توجه کند” بیانیه‌ای صادر کرد و مدعی شد “کامیون‌داران کمترین مشکل را دارند”.

داریوش امانی، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در گفتگو با خبرگزاری مهر در رابطه با برنامه‌های این سازمان برای افزایش دسترسی رانندگان به لاستیک مدعی شد: “اگرچه لاستیک های رادیال (سیمی) از قدرت، طول عمر و کیفیت بیشتری برخوردارند و وزارت صمت قبلا واردات آنها را آزاد کرده بود، اما واردات لاستیک های نخی نیز با توجه به نزدیک شدن به فصول سرد سال و کاهش خطرات احتمالی این نوع لاستیک ها که قبلا در فصول گرم سال دیده می شد، آزاد شده است. لاستیک جزء کالاهای اساسی قرار گرفت و از این پس با ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات آن انجام  می‌شود”.

علی خانقایی، مدیرکل حمل و نقل و پایانه های سیستان وبلوچستان نیز مدعی شد: “یکی از ضروری ترین نیازهای رانندگان استان گران شدن قیمت لاستیک خودرو بود که با هماهنگی دستگاه های مربوطه تعداد هزار و ۲۰۰ حلقه لاستیک به صورت یارانه ای بین آنها توزیع شد و رانندگان می توانند از طریق سازمان صنعت،معدن و تجارت و دریافت معرفی از انجمن صنفی رانندگان در بخش بار و مسافر، نسبت به تهیه لاستیک مورد نیاز خود با قیمت تعاونی اقدام کنند”.

همچنین احمد جمشیدی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری نیز مدعی شد: “تاکنون ۲ هزار و ۷۱۱ حلقه لاستیک در بین رانندگان چهارمحال و بختیاری توزیع شده است”.

در فراخوانی که از سوی اتحادیه هماهنگ‌کنندگان رانندگان سراسر ایران منتشر شد و از رانندگان کامیون خواست تا از اول مهر در اعتصاب سراسری شرکت کنند، ۱۵ خواسته رانندگان کامیون و ترانزیت بیان شد. از جمله این خواسته‌ها به «افزایش حقوق بازنشستگی و سختی کار»، «کاهش قیمت لاستیک و لوازم یدکی»، «افزایش ۷۰ درصدی نرخ کرایه»، «کسر حق پرداختی بیمه رانندگان»، «حذف دلالان و واسطه‌ها از پایانه‌ها و باربری‌ها»، و «نظارت بر برخوردهای غلط و سلیقه‌ای مأموران راهنمایی و رانندگی و مجازات ماموران و افسران رشوه‌گیر» می‌توان اشاره کرد.

نامه جمعی از زندانیان سیاسی زندان رجایی‌شهر کرج خطاب به جاوید رحمان؛ اعدام به ابزاری برای سرکوب تبدیل شده است

شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۰-۰۶-IranSOS- جمعی از زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج خطاب به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در امور ایران نامه‌ای سرگشاده نوشته و با اشاره به اینکه “امروزه مجازات اعدام در ایران مطلقا جنبه حقوقی نداشته و اصلی‌ترین ابزار سرکوب و ارعاب سیاسی برای مردم معترض به شرایط است” و همچنین اعدام در ملاءعام که “کابوسی است در چهره کودکانی که شاهد آن بودند” از جاوید رحمان درخواست کردند تا روابط دیپلماتیک خود را به مشروط به لغو و برچیدن و احکام اعدام و رعایت موازین حقوق بشری در ایران کنند.

یک زندانی در زندان مرکزی قزوین اعدام شد

شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۰-۰۶-IranSOS- صبح روز سه‌شنبه ۱۰ مهر ماه، یک زندانی به اتهام “قتل”در زندان مرکزی قزوین اعدام شد. به گزارش هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز سه‌شنبه ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۷، حکم اعدام یک زندانی در زندان مرکزی قزوین (چوبین در) به اجرا درآمد.

موارد نقضِ فاحشِ حقوق بشر در ایران و توصیه‌های اساسی گزارشگر ویژه به جمهوری اسلامی

چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۰-۰۳-IranSOS- نظر به این که هنوز شرح دقیقی از محتوای اساسی گزارش آقای جاوید رحمان، گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، در هیچ یک از منابع فارسی زبان مشاهده نکرده‌ایم و در مواردی حتا گزارش‌های نادقیقی منتشر شده است، کوشیده‌ایم جنبه های اصلی این گزارش را در زیر ارایه ‌کنیم. آقای عبدالکریم لاهیجی، رئیس جامعه‌ی دفاع از حقوق بشر در ایران و رئیس افتخاری فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، در واکنش به گزارش آقای جاوید رحمان گفت:

جاوید رحمان در نخستین گزارش حقوق بشری خود خواستار بازدید از ایران شد‎

سه شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۰-۰۲-IranSOS- جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران که در تیر ماه در این مقام برگزیده شد، در نخستین گزارش خود، از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته‌است به ممنوعیت سفر گزارشگر ویژه پایان داده و به او اجازه ورود دهند.

صالح شریعتی برای ارتکاب قتلی که در سن ۱۶ سالگی به او نسبت داده شده، در خطر اعدام است

صالح شریعتی

سه شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۰-۰۲-IranSOS- صالح شریعتی که در زمان کشته شدن قربانی ۱۶ ساله بود، بدون هیچ مدرکی، تنها بر پایه سوگند «شهود بی‌اطلاع» به اتهام قتل به اعدام محکوم شده است. بنابر اطلاعاتی که در اختیار بنیاد عبدالرحمن برومند قرار گرفته است، خانواده صالح مطلع شده‌اند که دیوان عالی کشور حکم اعدام صالح را تأئید کرده و این خبر، موجب افزایش نگرانی از اجرای حکم اعدام صالح شده است.شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان فارس در اسفند ماه سال ۱۳۹۴ صالح را بر اساس قسامه به اعداممحکوم کرد. قسامه یکی از دلایل اثباتی در قانون مجازات اسلامی ایران و برگرفته از سنت‌های قبیله‌ای پیش از اسلام است که مطابق آن قاضی در فقدان دلایل اثباتی دیگر (مطابق آنچه صراحتا در حکم صادر شده آمده است)، اختیار دارد که متهم را تنها بر اساس سوگند ۵۰ مرد از بستگان قربانی محکوم کند، در حالی که حتی لازم نیست سوگندخورندگان شاهد ارتکاب جرم باشند.

زینب سکانوند که در نوجوانی «مرتکب جرم شده بود»، اعدام شد

سه شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷-۲۰۱۸-۱۰-۰۲-IranSOS-  یک روز پس از هشدار سازمان عفو بین‌الملل در مورد اعدام قریب‌الوقوع زینب سِکانوند که در نوجوانی «مرتکب جرم شده بود»، روز سه‌شنبه، دهم مهرماه، خبر رسید که خانم سکانوند در ارومیه اعدام شده است. به گزارش رادیو فردا٬ فیلیپ لوتر، از مدیران بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین‌الملل، روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفته بود که «مقام‌های ایران می‌بایست فورا اجرای حکم اعدام زینب سکانوند را متوقف کنند».

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال