نگاهی به وضعیت حقوق بشر در ایران در سال ۹۲

سه شنبه٬ ۲۷ اسفند ۱۳۹۲-IranSOS- دکتر عبدالکریم لاهیجی رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر٬ در گفت‌و‌گویی با میترا شجاعی از رادیو دویچه وله در ارتباط با وضعیت حقوق بشر در ایران در سال ۹۲ شرکت نمود: طبق آمار منتشر شده تعداد اعدام‌ها در ایران در سال ۱۳۹۲ نسبت به سال قبل بیشتر شده است. اگر این امر را یک شاخص مهم برای تعیین وضعیت حقوق بشر در ایران بدانیم، آیا باید نتیجه گرفت نقض حقوق بشر در ایران در سال ۹۲ بیشتر از قبل شده است؟

‎آخر سالی بپا نفتی نشی!

‎سه‌شنبه٬ ۲۷ اسفند ۱۳۹۲-IranSOS- نفت موجود عجیبی است و بیش از اعجاب آور بودنش، غریب نیز هست؛ آن هم در سرزمینی که یکصد و اندی سال است که چراغش را چاه های نفتی مسجد سلیمان و دیگر نقاط نفت خیز، گرم نگه داشته اند (بگذریم از این که تا چه حد مردمان این مناطق از منافع مستقیم سرمایه زیرپای شان بهره برده اند و این فواید، بیش تر نصیب شهرهای بزرگ شده یا آن ها). چرا غربت؟ چون مهم ترین رخداد نفتی ایران در آخرین روز سال شمسی رقم خورده و حالا که نیم قرن از آن می گذرد، کم تر به یاد کسی مانده که ۲۹ اسفند چرا تعطیل است و این آخرین روزِ سال قبل، چه ربطی به «نو»روز دارد؟

‎نوروز و نفت بدون بابک زنجانی

‎سه‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲-IranSOS- دو روز دیگر نوروز است. «نفت و نوروز» سال‌هاست به هم گره خورده‌اند. پنجشنبه که بیاید ۶۳سال از مبارزات تاریخی مردم ایران برای «ملی‌کردن صنعت نفت» گذشته است. غروبش، کنار «سفره هفت‌سین» می‌نشینیم تا صدای پای سال تازه را بشنویم؛ سالی که اگر توافقنامه جامع ایران و ۱+۵ به آن الصاق شود سال شکوفایی است. به گزارش ایسنا، شرق در ادامه نوشت: تولید نفت‌مان که بالا رود، پول نفت که به کشور بیاید، می‌توان امیدوار بود که چرخ زندگی مردم بهتر بچرخد به شرط آنکه تجربه هشت سال گذشته در«مصرف نابخردانه» بیش از ۷۰۰‌میلیارددلار درآمد بی‌نظیر نفتی ایران تکرار نشود.

Copyright © ۱۴۰۳ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال