یک سال دولت روحانی و یک سال وخامت بیشتر حقوق بشر در ایران

پنجشنبه ۹ مرداد ‫۱۳۹۳ -۲۰۱۴-۰۷-۳۱-IranSOS- ‬میترا شجاعی/دویچه وله: عبدالکریم لاهیجی، رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه های حقوق بشر،  معتقد است وضعیت حقوق بشر در دوران ریاست جمهوری روحانی تغییری نکرده است. او کارنامه آقای روحانی در زمینه حقوق بشر را منفی می‌داند، اما تاکید می‌کند که روحانی را نمی‌شود به تمام معنی مسئول اصلی این وخامت حقوق بشر تلقی کرد‪.‬

‎توضیحات وزارت رفاه درخصوص نامه به شهردار تهران

چهارشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۰۷-۳۰-IranSOS- روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دنبال خبر منتشر شده در خصوص نامه معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شهردار تهران، توضیحاتی را منتشر کرد. به گزارش ایسنا، متن این نامه به شرح زیر است:
‎”نامه مذکور صرفا بر الزام از عدم ممانعت زنان از احراز برخی از مشاغل تأکید داشته است و نفیاَ و اثباتاَ اشاره ای به تفکیک جنسییتی نداشته است به نحوی که نباید در سیاستها و بخشنامه‌ها زنان را از دسترسی به برخی از مشاغل متداول در ایران و جهان محروم ساخت.

اولین نام در شبانگاه قتل عام: “مریم گل”

چهارشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۰۷-۳۰-IranSOS- مینا انتظاری: هر از گاهی که در ِ بند معروف ۸ زندان قزلحصار باز می شد و یک گروه جدید زندانی، باصطلاح برای تنبیه بیشتر به این بند منتقل می شدند، «حاج داوود رحمانی» رئیس لومپن قزلحصار دم در می ایستاد و با لات بازی و لودگی خاص خودش به صف بچه های تازه وارد تیکه می انداخت و می گفت: « نیروهای بالنده به پیش! اینجا منطقۀ آزاد شدَس، همه منافق و سر موضع اند، برید به پیوندین به تاریخ! »… بچه های تنبیهی معمولآ از بندهای دیگر زنان در قزلحصار و یا مستقیمآاز اوین راهی این بند می شدند.

‎تذکر دولت به قالیباف به‌خاطر تفکیک‌ جنسیتی

سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۰۷-۲۹-IranSOS- روزنامه شهروند نوشت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نامه‌ای به شهرداری تهران لغو بخشنامه اخیر شهرداری تهران برای جداسازی فضای فیزیکی فعالیت کارمندان زن و مرد را خواستار شده و اعلام کرده است که این بخشنامه خلاف کنوانسیون‌های بین‌المللی کار از جمله کنوانسیون عدم‌ تبعیض در اشتغال و حرفه است.

‎وضعیت نامناسب زندانیان سیاسی در زندان ارومیه

سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۰۷-۲۹-IranSOS- وضعیت هفت تن از زندانیان سیاسی کرد محبوس در زندان ارومیه وخیم می باشد.  ”علی احمد سلیمان”، “مصطفی علی احمد”، “همن حسن زاده”، “علی افشاری”، “کیوان اسماعیلی مامدی” و “بهروز آلخانی” هفت زندانی کُردی هستند که در شرایط وخیم جسمی به سر برده و نیازمند مداوا در بیمارستان دارند.

‎تجمع کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه در اعتراض به عدم دریافت حقوق

سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۰۷-۲۹-IranSOS- جمعی از کارگران نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به عدم دریافت یک ماه ونیم حقوق، صبح روز دوشنبه (۶ مرداد ماه ۹۳) دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه مقابل ساختمان امور اداری مجتمع تجمع کرده‌اند. مجتمع کشت و صنعت هفت تپه را حدود هزار کارگر دارد که بیش از ۷۰۰ نفر از انان در آستانه عید فطر امروز دست از کار کشیده وفعالیت تولیدی ندارند.
‎یکی از کارگران نیشکر هفت‌تپه، در همین زمینه به ایلنا گفت: تجمع کنندگان که در بخش‌های کشاورزی و صنعتی کارخانه کار می‌کنند خواستار دریافت حقوق خود در ماه‌های خرداد و تیر هستند.

‎آمریکا: اقدامات دولت جوی از تهدید برای گروههای مذهبی غیر شیعی

سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۰۷-۲۹-IranSOS- دولت ایالات متحده، گزارش سالانه مربوط به آزادی‌های مذهبی در کشورهای مختلف جهان را منتشر کرد. جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه ضمن ارایه این گزارش، آزارهای ماموران دولتی و محدودیت‌های مذهبی در ایران را بسیار شدید توصیف کرد. به گزارش پایگاه اینترنتی وزرات خارجه آمریکا، در متن این گزارش آزادی مذاهب وزارت خارجه آمریکا آمده است در ایران مقامات این کشور تقریبا تمامی اعضای بهائیان را تهدید، بازداشت و سرکوب می‌کنند.

نامه سرگشاده فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر موضع اتحادیه‏ اروپا را در باره غزه محکوم می کند و خواهان موضعی بر پایه حقوق بین المللی است

سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۰۷-۲۹-IranSOS- فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر بیانیه ها و مواضع اتحادیه‏ اروپا در باره وضعیت در غزه را که به ویژه در نتیجه گیری های شورا در روز ۲۲ ژوئیه (۳۱ تیر) (۱) و موضع کشورهای عضو اتحادیه‏ اروپا در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در روز ۲۳ ژوئیه (۱ مرداد) مشهود است محکوم می کند (۲). همان گونه که در پایین نشان داده می شود، نتیجه گیری های شورای اتحادیه‏ اروپا در باره بحران جاری به شدت نامتعادل است و از استانداردهای دوگانه ای پیروی می کند که اعتبار مشارکت اتحادیه‏ اروپا در حمایت از حقوق بشر و حقوق بین المللی در سراسر جهان را تهدید می کند. به علاوه، اتحادیه‏ اروپا با گذشتن از مسئله توجه به مسوؤلیت به خاطر جرایم ارتکابی در این چارچوب از ارایه پاسخ به وضع موجود قصور کرده است.

‎درخواست کمک خانواده یک جوان اعدامی

‎دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۳ -۲۰۱۴-۰۷-۲۸-IranSOS- پسری جوان که در حمایت از پدر و خواهرش مرتکب قتل شده ‌بود، هشت‌ سال بعد از قتل موفق شد رضایت اولیای‌دم را جلب کند اما به‌خاطر ناتوانی در پرداخت دیه همچنان در زندان است. به‌ گزارش ایسنا، روزنامه «شرق» نوشت: این جوان که محمدهادی نام دارد وقتی ۱۹ ساله بود شوهرخواهرش را با ضربات چاقو به‌ قتل رساند. وقتی ماموران پلیس کرمانشاه در جریان این قتل قرار گرفتند به‌ محل حادثه رفتند و مشاهده کردند که جسد مقتول، مقابل خانه پدرزنش رها شده و همسر و پدر همسرش هم به‌شدت مجروح شده‌اند. با انجام تشریفات قانونی و انتقال جسد به پزشکی‌ قانونی تحقیقات در این‌ خصوص آغاز شد. ماموران متوجه شدند متهم که برادرزن مقتول است، متواری شده؛ به همین دلیل تحقیق از خواهر و پدر محمد‌هادی آغاز شد.

نامه سرگشاده به خانم کاترین اشتون در باره اعدام مجرمان نوجوان در ایران

چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۳-۲۰۱۴-۰۷-۲۳-IranSOS- نامه سرگشاده به نماینده عالی اتحادیه‏ اروپا  در امور خارجی و سیاست امنیتی – پاریس، ۲۲ ژوئیه ۲۰۱۴ (۳۱ تیر ۱۳۹۳)‬

موضوع: احتمال اعدام مجرمان نوجوان در ایران
خانم اشتون گرامی،
فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر مایل است توجه شما را به مورد آقای رسول حلومی، ۲۲ ساله، و خانم راضیه ابراهیمی، ۲۱ ساله، جلب کند. هر دوی آنها در سال ۲۰۱۰ به خاطر ارتکاب جرم در نوجوانی به اعدام محکوم شده اند. برخلاف اصول حقوق بین المللی و حقوق بشر، این دو جوان اکنون در خطر اعدام در آینده نزدیک به سر می برند.

Copyright © ۱۴۰۲ استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع آزاد است. All rights reserved.



ارسال